Hårtrender i sommer

Tilbudt gratis hytte på Kvitfjell mot hårklipp

Noen var villige til å gå svært langt for å få seg en hårklipp da frisørene holdt stengt. Nå er det disse frisyrene vil folk ha!

EKSKLUSIVT BYTTE: KKs frisørekspert Cecilie Krogh fikk et uventet tilbud da frisørene holdt stengt under korona. FOTO: Astrid Waller
EKSKLUSIVT BYTTE: KKs frisørekspert Cecilie Krogh fikk et uventet tilbud da frisørene holdt stengt under korona. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da samfunnet stengte ned i midten av mars var frisørene en av mange bransjer som måtte lukke dørene, med blant annet det resultat at kundene nå ble overlatt til seg selv. Noen med kjøkkensaks og hjemmefarging i beredskap. Andre gjennomgikk en slags sakte utfasing tilbake til sitt egentlige ur-jeg.

KKs hårekspert og frisør Cecilie Krogh var en av dem som opplevde at enkelte kunder gikk svært langt for å prøve å få seg en hårklipp. Ikke bare troppet flere opp utenfor huset hennes, og tryglet henne om en stuss. Andre tok det enda et skritt lenger.

Vi kommer tilbake til det.

Inderlig bønn

Men først, nå som frisører har åpnet igjen, hva slags frisyrer folk vil ha? Ser vi tegningen av en typisk etter-karantenesveis?

Cecile Krogh, som er å finne på Instagram under @somcecilie, mener å ha sett flere tilnærminger.

– Mange kunder kom desperate inn den første dagen, med panikk i øynene og en inderlig bønn om å fjerne all rest av karantenesveis. Andre har i stedet blitt bedre kjent med håret sitt, og har sett på dette som en mulighet til å nærme seg sin naturlige farge – eller fortsette å spare i lengden.

Krogh mener vi går mer mot en mer naturlig trend:

– Kanskje det er en følge av tiden vi befinner oss i at fargene helst skal se naturlig ut nå, og at de skal kreve minst mulig vedlikehold. Ved kombinere flere toner oppnår man nettopp denne effekten.

Hun anbefaler å kombiner varme og kalde toner i samme fargebehandling.

– Resultatet blir ofte mer naturlig, og man får en farge som ser eksklusiv og fresh ut. Dessuten er det en perfekt måte å fornye seg litt – uten å være helt gæren.

Mariah (18) er kunst- og designstudent og sminken hennes går viralt. Redigering: Hege Løvstad Toverud Vis mer

Edgy?

Frisør Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva Gruppen og eier av Adam og Eva Grensen, mener det er et hav av stilretninger, avhengig av hva slags «tribe» du tilhører.

– Er du litt edgy, velger du kanskje en «moneypiece», som er et lysnet felt i fronten, som man så mye av på 90-tallet. Eller tofarget, med mørkt under og lyst oppå. Er man mer naturlig anlagt velger man kanskje striper, balayage eller en gloss, med en soft overgang fra bunnfarge til lengde. For blondiner er varme toner in, som gir mer glød. Vi ser litt mindre av «granny grey», som var inne for et par år siden. For brunetter er det mye varme brunfarger som gjelder, gjerne med innslag av rødt. Altså mer varme eller kalde rødfarger.

Han legger til:

– Man kan mene hva man vil om influencer Kim Kardashian, men hun er en trendsetter og har nylig farget håret rødt, så man vil nok se mer av det fremover. Andre igjen liker duse farger og pasteller.

EKSPERT: Eirik Thorsen ser mange stilretninger. «Koronahår» er ikke en av dem. FOTO: Adam og Eva frisør
EKSPERT: Eirik Thorsen ser mange stilretninger. «Koronahår» er ikke en av dem. FOTO: Adam og Eva frisør Vis mer

Ifølge Eirik Thorsen er det ikke slik lenger at folk ikke kommer i flokk for å få for eksempel «Rachel -frisyren» fra Friends.

– Noen ønsker det edgy, veldig mange vil ha en klassisk look, og mange ønsker bare å se ut som sitt beste jeg. Det gjelder å finne en frisør som forstår deg.

Karantenestil?

Thorsen vil være forsiktig med å påstå at det har åpnet seg en egen karantenestil.

– Historisk har vi sett at folk etter nedgangstider og krisesituasjoner kanskje har hatt usikker økonomi, noen har kanskje mistet jobben eller blitt permittert. De har derfor brukt mindre tid og penger på hår. De har for eksempel valgt bort helfarging, men heller kjørt balayage, der man maler på håret for å gi en myk overgang i etterveksten. Men etter korona føler jeg at kundene kjører ganske på. De vil ha det de vil ha og er egentlig klar for det meste. Vi merker at håret er viktig for dem, og de sier at de har savner frisøren.

Det er fullt mulig å skinne uten at det er stramt. Her er frisyren som vil stjele blikkfanget i bryllup, men samtidig passer like godt til sommerfesten. Vis mer

Kundene kjører på

Han legger til at striper og lysning er i vinden:

– Dessuten ser vi en del helfarging, balayage og striper. Men noen typisk koronatrend kan jeg ikke påstått å ha sett, mener Thorsen.

Han tror mange har blitt vant til litt lengde mens de var vært uten tilgang til frisør.

– Noen kunder har spart ganske lenge og funnet ut at de er komfortable med lengre hår. Men for andre igjen er det motsatt. De føler at det lange håret er slitt og går for en større forandring.

Vi prøvde med sugerør, sokker og bånd – men ikke alle ble like vellykket... Vis mer

Naturlig

Cecilie Krogh forteller at både foliestriper, naturtoner, og blondfarger gir en sommerfølelse, og er store hitter denne sesongen.

– Dette er en fin sommer for å eksperimentere med varmere farger, men ikke ignorer hva som kler deg aller best og hva du trives best med.

Hun mener videre at håret skal ose av naturlighet, og råder å bytte ut saltvannssprayen med en glansspray for å tilføre det lille ekstra.

– 70-tallet er tilbake. Både når det gjelder den karakteristiske «gardin-luggen» og de løse bølgene som rammer inn ansiktet. Dette er en trend som passer både til et kortere og lenger hår, sier Krogh.

Videre trekker hun frem varme toner, og forteller at karamell-farger og rike toner av gull og bronse er høyaktuelt.

– Jeg synes det er deilig å gå litt bort fra de iskalde tonene, og heller leke med mer naturlige farger som gjør at hudtonen ser friskere og langt sunnere ut.

Dette produktet skal skjule grå hår – eller ettervekst – på sekunder, men funker det? Vi testet! Vis mer

Bob bob

Av trendy frisyrer fremhever hun klassikeren bob, og gir følgende råd for en vellykket look:

– Klipp håret kant i kant med kjevepartiet for å fremheve linjene i ansiktet, eller en litt lenger versjon til over skuldrene for å skape mer mykhet. En bob er jo en klassiker!

Ifølge Krogh er lugg absolutt er trendy, men hun understreker:

– Mitt beste tips når det gjelder lugg er hva du kler som person, kontra hva som er trendy.

SLITESTERK FLETTE: Da Cecilie Krogh skulle føde, visste hun hvilken frisyre som passet best til det. Video: Cecilie Krogh Vis mer

Naturlig etter korona?

Hva med dem som gikk hjemme under nedstengningen, og så sin naturlige hårfarge spise seg nedover, har de muligens lagt sin elsk på den? Ser man fler som ønsker å beholde sin naturlige farge, enten den er stålgrå, kommunegrå eller andre shades of grey?

– Jeg har ikke sett tendens til at folk vil slutte å farge håret, mener Eirik Thorsen.

– Men generelt for mine kunder anbefaler jeg en naturlig overgang til en lysere farge. Når noen opprinnelig er veldig mørk er det ikke naturlig å fortsette å være så mørk, når håret gråner og hudtonen begynner å forandre seg med alderen.

– Er det noen kode for hva slags hårfarge de forskjellige hudtypene krever?

– Nei, det er smak og behag, og basert på kunnskap og erfaring. Vi driver ikke med farge- og stilanalyser, sånn som på 80-tallet. Det riktige for deg er det du føler deg vel med. Alt er lov så lenge man føler seg vel – og så lenge frisøren godkjenner det. Så det gjelder å finne en frisør du stoler på! sier Thorsen.

Dyrt fargetrøbbel

Han forteller at mange under nedstengningen tok både saksa og fargen i egen hånd, og at det som frisør derfor har vært litt å ta tak i:

– Vi bruker en del tid nå på å rette opp hjemmefarging som har gått feil. Ganske mange har eksperimentert med farging som har gått galt. Det kan være ganske tidkrevende, og dermed kostbart å rette opp. Hjemmeklipp er ikke så vanskelig å rette opp, med mindre de har klippet veldig kort, og man må spare det ut.

Også Cecilie Krogh mener kompetanse er viktig, spesielt for den som er litt i villrede om stilen etter at håret har fått vokse fritt:

– Om du fortsatt ikke har bestemt deg for hva du vil gjøre med et litt uvant hår, anbefaler jeg en frisør med faglig tyngde. De kan gi deg gode ideer, og sammen med deg kan de skape et helt nytt rammeverk for uttrykket ditt, sier Krogh.

Den store hårstrikken er en het hårtrend i år - og en «scrunchy» er perfekt for å få håret vekk fra ansiktet i sommervarmen. Vis mer

Ingen håndhilsing

Thorsen forteller om stort påtrykk da salongene åpnet dørene igjen i mai.

– Vi har hatt rekordomsetning etter at vi åpnet etter korona, selv om mange i salongen i Grensen fortsatt var delvis permittert i mai måned. Nå har det roet seg ned, men det er fortsatt mye å gjøre.

Og uansett hvor mye han skulle ønske det, får kundene verken klem eller håndhilsen, for ifølge Thorsen er det viktigste å forholde seg til smittevernsrettningslinjene.

– Lockdown var en ordentlig kjip periode og det er helt fantastisk å komme i gang igjen. Vi er glade i jobben vår og det var en gledens dag da vi fikk åpne.

Gratis hytte for klipp

Men tilbake til starten. Hvor langt var folk egentlig villige til å gå for å få seg en stuss under hjemmekarantene? Thorsen forteller om kunder som ba om videokonsultasjoner for å få hjelp med hårstyling.

– Mine kunder oppførte seg veldige fint, og jeg fikk ingen uanstendige forslag. Jeg vet at folk i bransjen ble spurt om å klippe og farge hjemme hos folk, men jeg håper de var profesjonelle nok til ikke å gjøre det.

For Cecilie Krogh gikk imidlertid noen langhårete kunder enda et skritt lenger:

– Flere kunder ringte på hjemme hos meg med en desperat bønn om klipp, og det var faktisk en kunde som tilbød meg flere ukers bruk av hytte på Kvitfjell neste sesong, midt i bakken og med heiskort.

Cecilie legger lattermildt til:

– Men det blir nok bare Tryvannskleiva på oss neste vinter også.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer