Hudpleie

Tips og triks som redder deg

Spar masse tid på hud- og hårpleie om morgenen!

SPAR TID: Disse produktene kan få morgenstellet til å gå kjappere, og det er jo noe de fleste av oss drømmer om. Noen ekstra minutter under dyna eller litt ekstra tid til møteforberedelser før morgenmøtet, kanskje?  Foto: Fotolia og Produsentene
SPAR TID: Disse produktene kan få morgenstellet til å gå kjappere, og det er jo noe de fleste av oss drømmer om. Noen ekstra minutter under dyna eller litt ekstra tid til møteforberedelser før morgenmøtet, kanskje? Foto: Fotolia og Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du er en syvsover og alltid velger noen ekstra minutter under dyna til fordel for en tidkrevende morgenrutine eller du bare forsover deg i ny og ne, kan disse triksene redde deg når du har det travelt. 

Spray på kremen

Å smøre inn hele kroppen med bodylotion er ikke bare kjedelig, det tar tid også. For å få fart på morgenstellet uten å ende opp med fiskeskjell-lignende legger, kan du bytte ut kremen med en spray. 

Det finnes både kremer og oljer i sprayform, så bruk det du liker best. Spray på, gni kjapt inn der det trengs og vips, er du klar for en ny dag!

KK.no har testet: 

Wild Argan Radiant Oil fra The Body Shop er superenkel å bruke, går raskt å påføre og lukter veldig deilig av arganolje. Oljen har fin en sprayfunksjon og kan brukes både på huden og i håret. Den er veldig drøy i bruk, trekker raskt inn i huden og etterlater en fin glød. Om du bruker den i håret, anbefaler vi å spraye den i hånda først og så klemme oljen inn i håret. Én spray holder lenge, ellers kan håret virke fett. 

Shea Fabulous Olje fra L'Occitane fungerer på akkurat samme måte, og også denne oljesprayen er enkel i bruk og rask å påføre. Oljen har en litt sterkere og mer parfymert duft og gir huden en fin glans. Også denne kan brukes i håret.

Moroccan Rose Otto Ultra Moisture Body Oil fra Ren kommer med pumpe, ikke sprayfunksjon, men den er likevel superkjapp og enkel å bruke. Oljen dufter fantastisk og gir huden masse fukt og en nydelig glød. 

LES OGSÅ: Hater du å smøre deg?

EFFEKTIVT: Noen fuktgivendemasker er laget slik at de fint kan påføres før du legger deg og jobbe hele natta. Snakk om skjønnhetssøvn!  Foto: studiovespa - Fotolia
EFFEKTIVT: Noen fuktgivendemasker er laget slik at de fint kan påføres før du legger deg og jobbe hele natta. Snakk om skjønnhetssøvn! Foto: studiovespa - Fotolia Vis mer

Tjuvstart med hudpleien

Å bruke en fuktgivende ansiktsmaske er ekstra viktig nå som vi går inn i den kalde årstida, med tørr og kald luft ute og tørr og varm luft inne.

Et godt triks er å bruke en hurtigvirkende maske, altså en som bare trenger to-tre minutter på å gi huden masse fukt og næring. Er du virkelig for seint ute, er imidlertid to-tre minutter ganske mye, og neppe noe du prioriterer. 

Om du er en av dem som stadig er litt seint ute om morgenen, kan du gjøre huden din en kjempetjeneste ved å påføre en ansiktsmaske allerede kvelden før. 

Sørg for at det er en maske som kan sitte på hele natten, og påfør den på nyrenset hud. Da vil du våkne med godt fuktet hud, og du kan rense kjapt i dusjen og så påføre krem i en fei. 

Om du lar maska virke hele natta, vil huden være mindre dehydrert om morgenen, og du vil faktisk trenge mindre sminke for å se frisk og opplagt ut.

KK.no har testet: 

Life Radiance Mask fra Decléor har en behagelig konsistens og trenger bare å virke i tre minutter, så denne rekker man faktisk å bruke om morgenen også. Perfekt mens man pusser tennene eller setter opp håret, for eksempel. Masken er enkel og behagelig å bruke, og huden føles og ser mer våken ut på 1-2-3. Den er drøy i bruk, så du trenger ikke mye for å dekke både ansiktet, halsen og brystet. 

Matis Hyaluronic Mask har en kjølende gelékonsistens som er behagelig for tørr og trøtt hud. Den skal virke noe lenger, 10 til 15 minutter, men å la masken virke mens du spiser frokost og drikker kaffe kan definitivt gi deg en god start på dagen. Siden masken er fuktighetsgivende, plumper den også huden og kan derfor bidra til å glatte ut fine linjer som skyldes tørrhet i huden. Da legger også sminken seg penere etterpå. 

Hydraphase Intense Masque fra La Roche-Posay er overraskende god å sove med. Siden konsistensen er så kremete, trekker den raskt nok inn i huden til at du kan sove med den. Bare smør på et tynt lag og la det trekke inn i huden i noen minutter før du legger hodet på puta. Huden føles hydrert og spenstig morgenen etter. Masken kan selvsagt også brukes til en rask behandling om morgenen. 

LES OGSÅ: La ansiktsmaska sitte på hele natta

Vask håret om kvelden

En annen tidsbesparende vane er å vaske og føne håret om kvelden, fremfor om morgenen.
Før du går i dusjen om morgenen putter du bare håret inn i en god dusjhette for å holde det helt tørt.

Alternativt kan du sette det opp i en hårtopp og la tuppene bli litt fuktige. Bruk så en føner eller en fønebørste til å style ferdig håret.

Du kan også flette håret før du legger deg, så våkner du med flotte bølger uten å måtte bruke varmeverktøy og masse tid.

LES OGSÅ: Rekker du ikke å vaske håret?

SPRAY FØRST, FØN ETTERPÅ: Frisyren din får bedre hold når du føner det, men blir også fortere slitt og tørt. Derfor bør du bruke beskyttelsesspray! Foto: Thinkstock
SPRAY FØRST, FØN ETTERPÅ: Frisyren din får bedre hold når du føner det, men blir også fortere slitt og tørt. Derfor bør du bruke beskyttelsesspray! Foto: Thinkstock Vis mer

Tørk håret raskere

Om du virkelig føler du må vaske håret om morgenen, finnes det heldigvis også noen triks for å tørke det så fort som mulig. 

Bruk en spray som korter ned tiden det tar å føne håret. Fordel sprayen jevnt i håret og føn det tørt. 

KK.no har testet: 

Freeshape Quick Blow Dry fra KMS California sprayes enkelt inn i vått hår før du skal tørke det med føneren. Sprayen lover å korte ned tørketiden med så mye som 50 prosent. Prosenten er vanskelig å anslå, men at det går raskere, er det ingen tvil om. Den beskytter også mot varme og demper brusete hår, så dette er en 3-i-1-vinner på travle morgener, særlig nå når vinteren kommer og du vil inngå å gå ut med vått hår. 

LES OGSÅ: 6 fønefeil du kanskje gjør

Sett opp håret

Det skal ikke så mye til for å piffe opp en litt kjedelig sveis. Og ikke koster det så mye heller.

Alt du trenger er noen fine hårbånd, hårbøyler eller spenner, så kan du enkelt gjøre en ellers litt døll sveis til noe mer spennende.

Selv om hårtoppen er fabelaktig helt uten tilbehør, kan det se ut som du har brukt litt mer tid på håret ved at du legger til et enkelt hårbånd eller en fin hårspenne.

Hårtilbehøret har dessuten en svært praktisk jobb, siden det faktisk holder småhårene på plass og gjør at frisyren bedre tåler typisk ruskete høstvær.

LES OGSÅ: 7 frisyrer du garantert får til

BARBERING: Spar tid på den daglige barberinga ved å vokse leggene. Det tar litt lenger tid å vokse, men resultatet varer også i flere uker. Genialt om du har travle morgener. Foto: Robert Hoetink - Fotolia
BARBERING: Spar tid på den daglige barberinga ved å vokse leggene. Det tar litt lenger tid å vokse, men resultatet varer også i flere uker. Genialt om du har travle morgener. Foto: Robert Hoetink - Fotolia Vis mer

Voks leggene

Om du foretrekker glatte, hårfrie legger, vet du godt at det krever jevnlig barbering. Aller helst bør du barbere dem daglig for å unngå stikkete hårstubber. 

Du vet også godt at for rask barbering fort kan gi stygge resultater. Plutselig står du der i en blodpøl, og da rekker du i alle fall ikke det morgenmøtet. 

Voks heller leggene, enten hjemme eller i en salong, så kan du gå flere uker uten å måtte fjerne hår på leggene. Det finnes en rekke ulike produkter til hjemmebruk, også noen som fungerer på helt korte hårstrå. 

Vi foreslår naturligvis ikke at du faktisk vokser leggene om morgenen, for det tar litt tid å få til et godt resultat, men gjør du dette om kvelden eller i helga, sparer du dyrebare minutter om morgenen de neste ukene. 

Husk at du alltid bør teste produktet på et lite område av huden før du bruker det på hele leggen. 

LES OGSÅ: Den stor hårfjerningsguiden

FJERNER RASKT OG LENGST: Voksing er den behandlingsmetoden som kanskje er best, ifølge ekspertene.  Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
FJERNER RASKT OG LENGST: Voksing er den behandlingsmetoden som kanskje er best, ifølge ekspertene. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer

Fjern barten i en fei

Akkurat som fjerning av hår på leggene, tar det tid å fjerne uønsket ansiktshår. Om du har antydning til bart som du gjerne vil fjerne, finnes det produkter som gjør dette på bare et par minutter. 

KK.no har testet: 

Fuzz off fra Bliss er fantastisk enkelt i bruk, og det fjerner alt av småhår på bare et par minutter. Første gangen jeg testet det, var jeg sjokkert over hvor fort det virket, så ikke vent for lenge med å tørke det av. Et par minutter holder i de fleste tilfeller. Selv om produktet er kjempeeffektivt og raskt, er det nok lurt å gjøre kvelden før. Huden kan bli litt rød etter behandlingen, så gi den gjerne noen timer til å roe seg ned før du skal noe sted. 

LES OGSÅ: Slik får du bukt med barten

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer