Hår:

Tips til deg med en plagsom hårvirvel

Det er på tide å legge ned antenna én gang for alle!

HÅR: Føles det ut som om håret ditt lever sitt eget liv av og til? Slik kan du få kontroll på det! Foto: NTB Scanpix
HÅR: Føles det ut som om håret ditt lever sitt eget liv av og til? Slik kan du få kontroll på det! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frustrerende nok er det veldig mange av oss som har en viljesterk hårvirvel som nekter å legge seg ned. Det ser ut til at akkurat den delen av håret bare konstant vil i stikk motsatt retning av resten av manken, og den er også sterk nok til å sprette opp uten forvarsel når du tror du endelig har klart å legge den ned! Dessverre er det ingenting man kan gjøre for å bli helt kvitt den, fordi det er arvelig, men det betyr naturligvis ikke at alt håp er ute.

Birgit Flønes, driver av B. Hair i Molde, skjønner godt at hårvirvelen byr på problemer for folk. Heldigvis har hun gode tips på lager!

- Det jeg vil anbefale er å alltid samle og styre håret dit du vil ha det mens du føner håret. Gjerne motsatt av den veien det står opp, forteller hun.

Også de dagene du ikke vasker håret, kan du ta hårføneren fatt. Det er bare å våte hårvirvelen og føne den til igjen.

Pssst, sliter du med fett hår? Disse grunnene kan være hvorfor!

- Du kan også tuppere litt for å samle det, spesielt kronen. Om kronen er skikkelig vanskelig, kan det hjelpe med rundbørste og lette stylingprodukter, sier Flønes.

Hun anbefaler å bruke en mousse med litt hold for å få virvelen ned, og saltvannspudder og hårspray hvis du går for tuppering. Selv om føning har best effekt, kan rettetangen også være en grei og rask løsning, spesielt om du har virvelen foran ved luggen. Pass i så fall på å bruke varmebeskyttende produkter.

FLETTER: Er i håret helt på lag med deg? Lag fletter, som både er pent og skjuler hårvirvelen. Foto: NTB Scanpix
FLETTER: Er i håret helt på lag med deg? Lag fletter, som både er pent og skjuler hårvirvelen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Noen dager har man rett og slett bare en skikkelig bad hairday, og da kan det være like greit å bare skjule hele problemet. Flønes anbefaler at du samler håret i en kul, høy hestehale eller en fresh flette. Ja takk til en trendy quick-fix!

- Ellers er det en fordel å ha litt lengde på håret om man sliter med hårvirvler. Litt tyngde er med på å presse den ned!

Til slutt vil Flønes understreke det aller viktigste:

- Aldri legg deg med vått hår, da blir virvlene helt umulige!

LES MER: Slik temmer du elektrisk hår!

LES OGSÅ: Anja (34) fikk grått hår allerede i 20-årene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer