Gjenbruk:

Tjen penger på de gamle klærne dine

Fretex lanserer nytt konsept hvor du kan selge klær du ikke bruker i deres butikker.

KJØPE BRUKT: Mange ønsker å la sine gamle klær få nye liv hos andre, og nå vil flere hjelpe deg å selge brukte klær. FOTO: NTB Scanpix
KJØPE BRUKT: Mange ønsker å la sine gamle klær få nye liv hos andre, og nå vil flere hjelpe deg å selge brukte klær. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste årene er det blitt større fokus på gjenbruk, og det kommer stadig nye måter å ta bærekraftige valg. Spesielt når det kommer til en av miljøverstingene - klesindustrien, er det mange muligheter for å ta bedre valg.

Det finnes mange måter å gjenbruke klær på, du kan selge via nett, donere eller la de gå i arv. Nå lanserer bruktbutikk-kjeden Fretex et nytt konsept for å få enda flere til å handle brukt, og ikke kaste klær. De har i mange år drevet med salg av brukte klær som blir donert, men nå vil de også satse på unike skatter.

Deres nye konsept Pre-loved by Fretex gjør det mulig for deg å selge plagg gjennom deres butikker. Slik fungerer det: Du leverer dine brukte plagg og/eller ting til Fretex - foreløpig er det kun butikkene i Universitetsgata og Kirkeveien i Oslo som tar imot. Når du er der blir dere enige om en salgspris, hvor du får 50 prosent av summen. Den andre halvparten går til Fretex og Frelsesarmeen.

Innkjøpssjef, Hilde Kjønstad, forteller at de ønsket å starte med kommisjonssalg fordi de ville tilby noe mer.

- Vi har mange kunder som hver dag er innom på jakt etter brukte skatter og vi ønsker at disse skal ha enda større utvalg å velge blant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer