Abba

Tok verden med platåsko og tricoter

En av de store moteikonene på 70-tallet var ABBA-Frida. I dag er stilen hennes mer aktuell enn på lenge.

I HVITT: Hvite dresser har vært et plagg ABBA alltid har trivdes i. I dag står Frida bak skidressdesign i samme stil.   Foto: All Over Press
I HVITT: Hvite dresser har vært et plagg ABBA alltid har trivdes i. I dag står Frida bak skidressdesign i samme stil. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO:  Vi nordmenn har alltid følt et spesielt eierskap til Anni-Frid Lyngstad, den «norske» jenta i ABBA.

Moren var fra Ballangen, faren tysk soldat. Ikke gitt at Frida, som er navnet hun bruker i dag, skulle klare seg.

Men Frida ikke bare klarte seg, hun ble verdensstjerne og stilikon. Og prinsesse. Slik hadde det kanskje ikke gått om ikke mormor hadde tatt med seg den to år gamle jenta og flyttet til Sverige?

– Jeg er et produkt av mine foreldres forelskelse. Det var ikke populært i Norge å omgås med tyskerne, men jeg kan forstå forholdet deres. Man søker jo alltid kjærlighet, sier Frida som ble foreldreløs da faren forsvant til Tyskland og moren døde.

LES OGSÅ: Får du prestasjonsangst når du må velge vin? 

HENNE møter det tidligere ABBA-medlemmet i forbindelse med den nye singlen «1865», en duett som hyller de syv fjellklatrerne som for 150 år siden besteg Matterhorn for aller første gang.

– Når man kommer fra enkle kår bruker man sitt talent for å komme videre, forteller Frida.

– Musikken har vært mitt liv i over 60 år. Den har vært med meg på veien til lykke og den har hjulpet meg gjennom sorger. Det er interessant hvordan musikk påvirker folk og hvordan den kan hjelpe i mange situasjoner. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer