Janka Polliani

Top Model-programleder Janka Polliani sier «JA» til strekkmerker

- Du kan ikke retusjere bort størrelser eller strekkmerker når du er på tv.

NY TOP MODEL-PROGRAMLEDER: Den populære bloggeren Janka Polliani er den nye programlederen for årets Top Model Skandinavia, hvor jenter av alle størrelser er velkomne. Foto: Abaca
NY TOP MODEL-PROGRAMLEDER: Den populære bloggeren Janka Polliani er den nye programlederen for årets Top Model Skandinavia, hvor jenter av alle størrelser er velkomne. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april kom beskjeden om at modellkonkurransen «Top Model» kommer tilbake på norske tv-skjermer, men denne gangen med en ny vri! I år er det nemlig lite fokus på kroppsstørrelse - og det er formfulle jenter som er i vinden. Årets programleder er den norske toppbloggeren Janka Polliani, og hun forteller til KK.no at hun ønsker å se jenter i alle former og fasonger.

- Jeg ønsker med en vid og bred «Top Model»-cast fra de som er mindre til de som har skikkelige former - de som er litt større enn hva vi er vant med å se i motebildet. Dette er noe jeg virkelig brenner for, sier Polliani til KK.no.

Som en offentlig person, som daglig viser frem antrekk på bloggen sin, har hun nemlig selv fått høre det ene og andre. Janka har måttet tåle flere stygge kommentarer- bare se hva som skjedde da hun la ut DETTE bildet. Men, også motebransjen har gitt uttrykk for at hun ikke er «rett» størrelse.

- Jeg er en størrelse 36/38, men i motebransjen er jeg ikke tynn nok. Jeg har selv opplevd å ha dratt på «fittinger» i Paris for å prøve på klær fra de største merkene, og så oppfatter du selv at du er for stor. Og jeg er en størrelse 36/38! Da er det ett eller annet som er helt vridd, spør du meg.

Samarbeider med Sverige og Danmark

- For meg er det her en unik mulighet til å endre normen for modellene her i Skandinavia, forteller en ivrig Janka Polliani til KK.no. 

For i denne sesongen av det populære programmet, som i over 20 sesonger har blitt ledet av Tyra Banks i USA, er det både Norge, Sverige og Danmark som skal kjempe om den gjeve tittelen. Så hvis du sitter hjemme nå og har lyst til å søke, men bekymrer deg med både det ene og det andre på kroppen din, har Janka en klar beskjed:

- Drit i det! Strekkmerker og alt som er hører med. Kvinnekroppen kommer i alle fasonger og størrelser. Du kan ikke retusjere bort størrelser eller strekkmerker når du er på tv. Når det er sagt, så håper jeg det er mange som sitter der hjemme som tør å søke. Det er så fantastisk mange fine jenter der ute. Det er nok mange som tenker at dette ikke passer for dem, men det er akkurat det det gjør! 

JANKA POLLIANI: Som en av Norges mest populære motebloggere, får du høre både det ene og det andre om kroppen din. At motebransjen skal vise frem alle former og figurer, er noe Janka Polliani virkelig brenner for. Nå er hun programleder for den nye sesongen av Top Model Skandinavia. Foto: Polliani.com
JANKA POLLIANI: Som en av Norges mest populære motebloggere, får du høre både det ene og det andre om kroppen din. At motebransjen skal vise frem alle former og figurer, er noe Janka Polliani virkelig brenner for. Nå er hun programleder for den nye sesongen av Top Model Skandinavia. Foto: Polliani.com Vis mer

Oppfordrer til å gi litt blaffen

Hva som kommer til å skje i løpet av Top Model-sesongen, kan ikke programleder Polliani si så mye om. Men, innspillingen skjer i solfylte Portugal denne sommeren, og det ventes at flere kjente fjes muligens dukker opp. Det hun derimot kan si, er at hun håper jenter rundt om i Skandinavia begynner å gi litt mer blaffen.

- Vi må sette pris på hvordan vi ser ut. Jeg er 37 år og det har tatt meg tid til å godta at man ser sånn som man ser ut. Jeg har født to barn, og nå tenker jeg bare bank i bordet, slutt å snakk om sommerkroppen 2016 som skulle ha vært, og vær litt stolt av hvordan du ser ut i stedet. Det er jo motebransjen som har gjort at jeg, som er den størrelsen jeg er, ikke føler at jeg passer inn eller føler at jeg ikke er bra nok. Vi må heie på hverandre i stedet for å tråkke hverandre ned. Vi er nødt til å gi litt mer blaffen, oppfordrer Polliani.

FLOTTE JANKA: Tobarnsmoren ser helt fantastisk ut! Her fra Oslo Runwayi vinter. Foto: KK.no/Per Ervland
FLOTTE JANKA: Tobarnsmoren ser helt fantastisk ut! Her fra Oslo Runwayi vinter. Foto: KK.no/Per Ervland Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer