POLYESTER: Kunstige materialer er det verste du kan velge om du er redd for svetteringer under ermene.  Foto: ludmilafoto - Fotolia
POLYESTER: Kunstige materialer er det verste du kan velge om du er redd for svetteringer under ermene. Foto: ludmilafoto - Fotolia Vis mer

Bluser

Toppene du bør unngå i varmen

Valg av materiale og mønster er avgjørende hvis du vil unngå pinlige svetteringer.

Publisert
Det er umulig ikke å bli litt varm i sommersolen, men det er ikke noe hyggelig å ankomme sommerens store fest med synlige svetteringer under ermene.

Skal du i selskap og det er varmt i luften, ta en taxi, gå rolig og ikke stress – du vil føle deg mye bedre om du kommer fem minutter for sent, enn presis og gjennomsvett.

Men hva du har på deg har også mye å si for hvor godt det synes at du er blitt litt varm.

LES OGSÅ: Skyllemiddel gir svettelukt

VEL RIKTIG: Når det er ekstra varmt ute, er de beste materialene for å unngå svetteringer naturlige materialer som ull og bomull. Foto: Fotolia
VEL RIKTIG: Når det er ekstra varmt ute, er de beste materialene for å unngå svetteringer naturlige materialer som ull og bomull. Foto: Fotolia Vis mer

Dropp tynne silkebluser

Det er som regel to hovedgrunner til at store svetteringer oppstår. Det ene er feil valg av materiale, det andre er feil valg av mønster og snitt.

Det beste å ha på seg for å unngå synlige svetteringer, er naturlige materialer som ull og bomull. Ull regulerer varmen på en spesielt god måte og er i tillegg helt luktfritt – du slipper altså å frykte at det lukter svette.

Viskose er også et materiale som absorberer svette ganske godt.

Det er imidlertid noen stoffer du bør holde deg langt unna.

– Polyester absorberer ikke svette. I tillegg blir tynne silkestoffer lett våte og svette vil dermed synes godt, forklarer Ingun Grimstad Klepp i Statens institutt for forbruksforskning (Sifo).

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Triksene som gjør at du slipper å stryke klærne

Gå for mønster

Det er også en god idé å tenke på hvordan toppen sitter. Altfor tettsittende topper er en dårlig idé. Tenk ikke bare på hvor tettsittende toppen generelt er, men også hvor tett den sitter akkurat under ermet.

I tillegg har materialets tykkelse mye å si for hvor godt svetteringer synes. Du kan godt velge silke, bare den er tykk nok. Da trenger ikke eventuelle svetteringer å synes.

Ingun Grimstad Klepp har også et annet triks for deg som plages med sjenerende svetteringer om sommeren.

Et triks som også er helt i tråd med sommerens mønstrede motetrend.

– Velg en mønstret topp, da synes alt mindre!

LES OGSÅ: Ikke la klesvasken ligge i vaskemaskinen

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer