Gigi Hadid

Toppmodellen donerer lønnen til de rammet av krigen i Ukraina

– Vi vil gjerne gå «for» noe.

GIR PENGER: Gigi Hadid donerer fashion week-lønnen sin til de rammet av krigen i Ukraina. FOTO: NTB.
GIR PENGER: Gigi Hadid donerer fashion week-lønnen sin til de rammet av krigen i Ukraina. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Motebransjen har fått kritikk for ikke å være på banen når det gjelder krigen i Ukraina. Nå er det imidlertid blitt fart på sakene, og én etter én viser små og store aktører sin støtte – og tar avstand.

Mens moteskaper Giorgio Armani var først ute med sin stille protest, dukket det ukrainske flagget opp i gatemotebildet. Absurd, mener mange idet kritikken snur til å handle om de som forsøker å kapitalisere på krisen. Også de store aktørene har tatt grep: Net-a-porter, Nike, Louis Vuitton og Chanel er blant de som stopper alt salg til Russland midlertidig.

Også enkeltpersoner forsøker nå å gjøre en innsats idet krigen raser i Ukraina.

Nå annonserer Gigi Hadid at hun donerer fashion week-lønnen sin til nødhjelp for de som er rammet av krigen i Ukraina.

PÅ CATWALKEN: Gigi Hadid er en ettertraktet modell. FOTO: NTB.
PÅ CATWALKEN: Gigi Hadid er en ettertraktet modell. FOTO: NTB. Vis mer

I en post på Instagram skriver modellen:

«Å ha en fast tidsplan for motemånedene gjør at jeg og kollegaene mine ofte presenterer nye motekolleksjoner i hjerteskjærende og traumatiske tider. Vi har ofte ikke kontroll over arbeidsplanene våre, men vi vil gjerne gå 'for' noe».

26-åringen har gått på catwalken for noen av verdens største motehus allerede denne sesongen, blant dem både Michael Kors, Versace og Vivienne Westwood.

HEDRET AVDØD DESIGNER: Gigi Hadid på catwalken for Off-White. FOTO: NTB.
HEDRET AVDØD DESIGNER: Gigi Hadid på catwalken for Off-White. FOTO: NTB. Vis mer

Hadid lover nå å donerer fashion week-lønnen sin denne sesongen til «de som lider under krigen i Ukraina». Samtidig skriver hun at hun vil fortsette å støtte de som opplever det samme i Palestina.

«Til sist er det uskyldige liv som betaler for krigen, ikke ledere», skriver hun, og avslutter med: «HENDENE VEKK FRA UKRAINA, HENDENE VEKK FRA PALESTINA. FRED. FRED. FRED».

Det er blitt tatt godt i mot i kommentarfeltet der Hadid hylles for sin generøsitet av venner, kollegaer og fans.

– Det viktige her, tenker jeg, er at det er saken, krigen i Ukraina, som kommer først, ikke merkevarens gode gjerninger, sa moteteoretiker Pia Henriksen til KK da vi snakket med henne forrige uke.

– Det er vel og bra at modeller som Gigi Hadid, som deltar på moteuken i Paris, donerer sin lønn til flyktninger fra Ukraina. Men det går an å gjøre det uten å lage et stort nummer ut av det på Instagram.

MODELLSØSTRE: Gigi og Bella Hadid har flere ganger vist sin støtte til Palestina, noe de har fått krass kritikk for fra Israel. FOTO: NTB.
MODELLSØSTRE: Gigi og Bella Hadid har flere ganger vist sin støtte til Palestina, noe de har fått krass kritikk for fra Israel. FOTO: NTB. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer