Alexander Mcqueen

Tragediene moteverden aldri glemmer

L'Wren Scott er dessverre ikke den eneste designeren som døde i altfor ung alder.

TRAGEDIENE MOTEVERDEN ALDRI GLEMMER: Mandag 17. mars ble det kjent at modell, stylist og designer L'Wren Scott er død. Andre designere som Alexander McQueen, Gianni Versace og Christian Dior gikk dessverre også bort alt for unge. Foto: All Over Press
TRAGEDIENE MOTEVERDEN ALDRI GLEMMER: Mandag 17. mars ble det kjent at modell, stylist og designer L'Wren Scott er død. Andre designere som Alexander McQueen, Gianni Versace og Christian Dior gikk dessverre også bort alt for unge. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at modell, stylist og designer L'Wren Scott hadde gått bort, bare 49 år gammel.

Og dessverre er ikke Scott den eneste designeren som har hatt en tragisk og altfor tidlig bortgang. Heldigvis lever deres ånd videre via deres design.

LES OGSÅ: Se Mariannes forvandling her

L'Wren Scott

L'Wren Scott, som for mange kanskje er mest kjent som kjæresten til rockestjernen Mick Jagger, ble mandag funnet død i sin egen leilighet i New York.

Dødsårsaken er ikke bekreftet enda, men ifølge NY Daily News verserer det rykter om at det var selvmord.

L'Wren Scott startet sin karriere som modell allerede i tenårene. Hun flyttet til Paris og jobbet med store motehus som Chanel og verdensberømte fotografer som Guy Bourdin og David Bailey.

Tidlig på 90-tallet flyttet hun til California og etablerte seg som stylist, og i 2006 lanserte hun sin første kleskolleksjon. Blant stjernene som har båret Scotts design er Madonna, Michelle Obama, Naomi Campbell og Jennifer Lopez.

L'WREN SCOTT: Scott og Jagger har vært et par siden 2001, og designeren har kledd opp blant andre supermodellen Naomi Campbell. Foto: All Over Press
L'WREN SCOTT: Scott og Jagger har vært et par siden 2001, og designeren har kledd opp blant andre supermodellen Naomi Campbell. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Bærer en formue på fingeren

Alexander McQueen

ALEXANDER MCQUEEN: Tok sitt eget liv bare 40 år gammel. Foto: All Over Press
ALEXANDER MCQUEEN: Tok sitt eget liv bare 40 år gammel. Foto: All Over Press Vis mer

I 2010 tok den britiske designeren Alexander McQueen sitt eget liv, bare 40 år gammel. Få dager i forveien døde moren hans, Joyce, og mange spekulerte i om dette kan ha vært den utløsende årsaken til selvmordet.

McQueen huskes som en designer som ikke var redd for å ta sjanser, og hans ekstravagante design kan kjennes igjen på mils avstand.

Kate Moss var en nær venn av McQueen, og tidligere i år lanserte merket Alexander McQueen en kampanje med Moss som modell.

LES OGSÅ: Ville du kjøpt disse veskene?

Gianni Versace

GIANNI VERSACE: Ble skutt i 1997. Foto: All Over Press
GIANNI VERSACE: Ble skutt i 1997. Foto: All Over Press Vis mer

Den italienske designeren Gianni Versace ble skutt i 1997 av seriemorderen Andrew Cuanan. Gianni Versace var 50 år da han ble skutt utenfor sitt eget hjem i Florida.

Versace er kjent for overdådige kreasjoner, gjerne i sterke farger og med mye mønster og utsmykninger.

I 2011 samarbeidet motehuset, som i dag blant annet ledes av Giannis søster Donatella, med budsjettkjeden H&M og laget en designkolleksjon til lommebokvennlige priser.

LES OGSÅ: Denne trenden kan være skadelig

Christian Dior

CHRISTIAN DIOR: Døde av hjerteinfarkt 54 år gammel. Foto: All Over Press
CHRISTIAN DIOR: Døde av hjerteinfarkt 54 år gammel. Foto: All Over Press Vis mer

Den franske designeren Christian Dior døde av hjerteinfarkt i 1957, bare 54 år gammel.

Dior er et av de absolutt største navnene innen moteverden, og Christian Dior revolusjonerte hele måten kvinner kledde seg på når han lanserte «New Look» etter andre verdenskrig.

Det som kjennetegner «New Look» er at de kvinnelige formene understrekes. En figursydd jakke, belte i midjen og skjørt med volum gir deg stilen.

Og motehuset lever i beste velgående den dag i dag. Se Diors haute couture-kolleksjon for våren 2014 her.

Flere brå dødsfall

Blant andre designere og moteskapere som gikk bort for tidlig og på tragisk vis, er Gianpaolo Tarabini Castellani, som var en av grunnleggerne av det italienske motehuset Blumarine.

Han ble tråkket i hjel av en elefant på safari i Afrika i 2006 da han var 67 år gammel.

I 1996 ble også 54 år gamle Ossie Clark, som var et stort motenavn på 50- og 60-tallet og kledde opp stjerner som Mick og Bianca Jagger, knivstukket av en tidligere elsker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer