Trender

Tre plagg som får deg til å stråle

Kanskje du har dem allerede? Vi snakker om den hvite t-skjorten, den hvite skjorten og den hvite herreblazeren.

KRITTHVITE NØKKELPLAGG DU SKINNER I: Skreddersydd blazer fra Stella McCartney, bluse i 70-tallsstil hos Derek Lam og enkel t-skjorte på catwalken til Jil Sander. Foto: All Over Press
KRITTHVITE NØKKELPLAGG DU SKINNER I: Skreddersydd blazer fra Stella McCartney, bluse i 70-tallsstil hos Derek Lam og enkel t-skjorte på catwalken til Jil Sander. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gjør deg klar for blendahvite dager. Nå er det lysere tider som gjelder, i farger som tatt rett ut av en bukett med velduftende liljer.

Hos designerne er det uskyldsrent fra topp til tå. I blonder, chiffon og silke. Bonderomantiske bomullskjoler, blafrende slengbukser og stramme dresser går igjen.

Men tre nøkkelplagg som utmerker seg er likevel t-skjorten, herreblazeren og den gode gamle skjorten. Og alt dette har du alt i skapet, så i år er det fullt mulig å bli supertrendy helt gratis.

Se hva du skal lete etter her:

Hvit t-skjorte

Den gode gamle t-skjorten har fått sin renessanse denne vinteren- og våren, og gått fra å være et hverdagsplagg til et festplagg. På catwalken til Jil Sander kombineres den med fargerike pyntebukser med høye liv og maxiskjørt. Hos Dolce & Gabbana er den også overalt, men her brukes den til lyse blondeplagg.

T-skjorter er selvsagt kjempefine å bruke til trange olabukser, boots og blazere. Men i tråd med sesongens trender, egner den seg altså like mye på fest som i sofaen.

Men ikke glem tilbehøret , smykkene og de høye hælene. Her ligger nemlig hele hemmeligheten til en vellykket stil.

T-skjorter på catwalkenSyv hvite kjøpetips:Klassisk hvit skjorte

Dette plagget er overalt denne sesongen, men aller finest er den hos Derek Lam, som styler den med en myk deilig denimbukse med sleng.

Hos Paul Smith har skjorten en maskulin tvist, mens hos Marc Jacobs er den kortermet og sporty eller snuppete, alt ettersom.

Hvite skjorter kan brukes til det aller meste. Har du ikke har noen i skapet allerede, kan det lønne seg å investere i noen litt dyrere varianter, som varer lenge.

Skjorter på catwalkenHvit herreblazer

Vårens mest geniale plagg er skreddersydd, smart og pyntet, eller som tatt rett ut av en Duran Duran-video, og kan brukes til nesten alt. Vi snakker selvsagt om blazeren.

En som har lagt sin elsk på dette plagget er engelske Stella McCartney. Hun kjører hvite stramme dresser fra topp til tå, med jakken som kronen på verket.

Hemmeligheten bak stilen ligger i miksen av det maskuline og det feminine. Resultatet blir en androgyn og nonchalant look som er like kul på jobb som på fest. Gjerne med en touch av 1980-tallet.

Du har garantert noen varianter liggende gjemt et sted, ellers så kan du jo alltids loppe klesskapet til kjæresten din. Bruk den til trange bukser eller over en liten kjole. Brett gjerne ermene opp også.

Invester i tilbehøret

Når du har funnet fram disse plaggene, som varer utover våren- og sommeren, kan du heller bruke litt penger på tilbehør.

Trendene denne våren er alt fra katteformede solbriller, som vi ser hos Louis Vuitton, og frynsevesker, som hos Roberto Cavalli, tynne gullbelter, platåsko, silkeskjerf, stråhatter, små quiltede vesker og bomullsnett.

Hvis du ikke vil kjøpe dette i kjedebutikker, kan du lete på loppemarkeder, i bruktbutikker eller på nettet.

Mer mote i 2011

Sjekk også hvordan vårkolleksjonene blir hos Vero Moda, Only og Vila, Lindex, Monki, Weekday, KappAhl, La Redoute, Gina Tricot, Ecco, Levis og H&M - i tillegg til moteredaksjonens vårfavoritter.

Dette har dessuten andre motefolk tro på

Ditte Kristensen hos PR-byrået Inq: Det lange lettebeltet
Annelie Lindewall Brunsvik i Kappahl: Den lange shortsen
Therese Kokkim i Vila: Maxikjolen
Kirre Sjöden i Lindex: Maxikjolen og herreskjorten
Linda Lorentzen i Spalt PR: De gulrotformede jeansene


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer