Leppeskrubb:

Tre superenkle leppeskrubber du kan lage selv

Og en genial lepperutine vi tipper du ikke kunne!

LEPPESKRUBB: Sliter du med tørre, sprukne lepper? Da kan en leppeskrubb være løsningen. FOTO: NTB Scanpix
LEPPESKRUBB: Sliter du med tørre, sprukne lepper? Da kan en leppeskrubb være løsningen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ladies, la leppepomaden ligge hjemme! Vi har nemlig en ny løsning på tørre lepper - og det er noe så enkelt som en hjemmelaget leppeskrubb. Men først, hva gjør egentlig ekspertene når de har tørre, sprukne lepper?

Vi har spurt makeupartist Affi Torabbeigi og skjønnhetsblogger Precilia Isaksens om dere beste råd.

- Jeg bruker aldri leppepomade eller annet på leppene for å holde dem fuktige og fine. Overdreven bruk av leppepomade gjør en bare avhengig. Bruk heller rene oljer og drikk nok vann for å fukte leppene innenfra, anbefaler makeupartist og frisør Affi Torabbeigi. Hun står bak instagram kontoen @byaffi og forklarer at nøkkelen ligger i en god lepperutine.

LES OGSÅ: Slik gir du leppene dine en 3D-effekt

Kan du denne lepperutinen?

Lepperutinen tyr hun til når hun kjenner hun begynner å bli tørr eller flakete på leppene. Og nei, den innebærer ikke å kaste seg over hverken nærmeste leppepomade eller lignende brannslukkere. Her er hva makeupartisten gjør i stedet:

EKSPERTEN: Makeupartist Affi Torabbeigi. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Affi Torabbeigi. FOTO: Privat Vis mer
  1. Først vasker jeg leppene med litt ansiktsrens og tørker med papir.

  2. Deretter legger jeg et tykt lag med fuktighetskrem så jeg får hvite lepper og lar dette sitte i 10-15 minutter. Dette tørker jeg også vekk med papir.

  3. Så er det tid for leppeskrubb. Hensikten med dette er å få vekk døde hudceller. Skrubbene kan du lage enkelt selv på følgende vis:

  • Alternativ 1 : To spiseskjeer olje eller kokosolje og én spiseskje sukker.

  • Alternativ 2: To Spiseskjeer honning og én spiseskje sukker.

  • Alternativ 3: To spiseskjeer mandelolje og én spiseskje sukker.

LES OGSÅ: Husker du å gjøre dette før du tar ansiktsmaske?

- Bland ingrediensene og skrubb leppene. Det er viktig å ikke være hardhendt. Tilslutt skylder du godt med lunkent vann. Vips så har du lush lepper, sier hun og legger til at leppeskrubber ikke bare er fin for tørre og flakete lepper, men at de også kan bidra til et bedre resultat når du skal legge farge på leppene.

-Er de hjemmelagde like gode som de kjøpte skrubbene?

-Ja, hjemmelagde skrubber er vel så bra. Dessuten er de uten konserveringsmiddel og parfyme. Parfyme inneholder nemlig alkohol som igjen tørker ut lepper. Vil du at den skal lukte godt kan du for eksempel tilsette lavendelolje, tipser hun.

LES OGSÅ: Vær forsiktig med peeling og skrubb

Hørt om leppemaske?

Det finnes også såkalte «leppemasker» på markedet. Torabbeigi forklarer at en kan sammenligne leppeskrubb og leppemaske med eksfoliering til ansiktet vs. en ansiktsmaske. For mens en skrubb fjerner døde hudceller vil en maske ha andre egenskaper som lindring, oppstramming eller lignende. Makeupartisten synes maskene kan være fine å bruke innimellom.

- Men dette kan bli ganske dyrt hvis du bruker det ofte, sier hun

Husker du å gjøre dette før du legger leppestift?

Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen står bak siden precilia.no og Instagramkontoen @precilia.no. Hun forteller at hennes favorittskrubb består av noe så enkelt som sukker og olje.

- Jeg bruker cirka en halv teskje sukker og én teskje kokosolje. Dette påfører jeg bare med fingrene og tørker det vekk med en fuktet bomullspad. Den er helt perfekt! sier hun.

EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Precilia Isaksen. FOTO: Privat Vis mer

Isaksen forteller videre at dette er en skrubb hun bruker hele året og at hun på vinterstid bruker den opp til en gang i uken.

- Jeg får lett tørre, sprukne lepper og for at fuktigheten skal trekke godt inn uten at den legger seg som et lag er skrubb essensielt.

Hun tipser også om å bruke en skrubb før du legger på en leppestift:

- Da slipper du nemlig at leppestiften «sprekker» opp og leppene føles ikke så tørre, sier skjønnhetsbloggeren.

LES OGSÅ: Over 130 leppestifter er anmeldt – dette er topp 5!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer