Mote:

Trendalarm: Blazer med matchende shorts

Denne kombinasjonen får vi ikke nok av!

BLAZER OG SHORTS: Kombinasjonen vi elsker! Foto: Scanpix
BLAZER OG SHORTS: Kombinasjonen vi elsker! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Dressen har lenge vært en sentral del av motebildet. Men en dress om sommeren kan fort bli varmt. Derfor er vi så glade for at kjedebutikkene har bemerket seg en langt mer sommerlig trend.

Vi har nemlig falt helt pladask for kombinasjonen av blazer med matchende shorts. Akkurat som med dressen, har også matchende sett vært i vinden i lang tid. Disse settene kan være alt fra en topp sammen med et skjørt, til en denimjakke kombinert med jeans.

POPULÆRT: Å bruke dressen både til hverdag og fest - gjerne i en fresh farge - har lenge vært en stor trend. Foto: Scanpix
POPULÆRT: Å bruke dressen både til hverdag og fest - gjerne i en fresh farge - har lenge vært en stor trend. Foto: Scanpix Vis mer

En dress kan for mange oppfattes som jobbrelatert og gjerne ikke så avslappet. Men slik trenger du ikke tenke! Det er flere måter å gjøre uttrykket mer kult og avslappet.

En enkel måte å fikse det på er med et par sneakers. I stedet for å bruke en stram skjorte under blazeren kan du velge en løs t-skjorte. Her er en hvit variant alltid et godt valg.

Style den på to måter

Her i redaksjonen finner du blant andre Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør, og Katarina Petrovic, kommersiell journalist og moteprofil. Begge to elsker trenden, men tar den i bruk på to vidt forskjellige måter!

- Hadde aldri trodd jeg skulle bli så begeistret for kombinasjonen shorts og blazer, men plutselig sto det øverst på ønskelista! Jeg kunne gjerne tenke meg et sett i rosa, som jeg kan style med en band-t-skjorte og noen kule smykker. Eventuelt en ellevill en med glitter eller paljetter som blir et glamorøst innslag på neste sommerfest. Jeg tenker ofte «Hva ville Alexis valgt» (Joan Collins rollefigur i Dynastiet), og hun ville definitivt valgt noe glitrende, kanskje i sølv!

- Jeg kombinerer dressen med en klassisk hvit t-skjorte og sneakers eller espadriller på jobb, og når drinkene står for tur kan du bare kaste t-skjorten og legge til et par lekre sandaler med høy hæl, forteller Katarina Petrovic.

- Når det kommer til farger på dressen foretrekker jeg toner i svart, grått, hvitt og beige. De passer til så å si enhver anledning, krever ikke mye styling og er ikke minst lette å style om. MEN jeg hadde ikke sagt nei takk til en statement en - kanskje i sølv eller gull - til alle festlighetene sommeren byr på.

Nå som du forhåpentligvis har hentet inn masse inspirasjon, kan du ta en titt på de mange variantene som er der ute. Hvilken blazer og shorts går du for?

FRA ARKET: Blazer, kr 1500. Shorts, kr 590.
FRA ARKET: Blazer, kr 1500. Shorts, kr 590. Vis mer
FRA ASOS: Blazer, kr 687. Shorts, kr 350.
FRA ASOS: Blazer, kr 687. Shorts, kr 350. Vis mer
FRA ZARA: Blazer, kr 649. Shorts, kr 299.
FRA ZARA: Blazer, kr 649. Shorts, kr 299. Vis mer
FRA ARKET: Blazer, kr 1750. Shorts, kr 690.
FRA ARKET: Blazer, kr 1750. Shorts, kr 690. Vis mer
FRA ZARA: Blazer, kr 649. SHorts, kr 349.
FRA ZARA: Blazer, kr 649. SHorts, kr 349. Vis mer
FRA ASOS: Blazer, kr 625. Shorts, kr 312.
FRA ASOS: Blazer, kr 625. Shorts, kr 312. Vis mer
FRA MAJE (via net-a-porter.com): Blazer, kr 3168. Shorts, kr 1462.
FRA MAJE (via net-a-porter.com): Blazer, kr 3168. Shorts, kr 1462. Vis mer
FRA & OTHER STORIES: Blazer, kr 790. Shorts, kr 990.
FRA & OTHER STORIES: Blazer, kr 790. Shorts, kr 990. Vis mer
FRA ASOS: Blazer, kr 725. Shorts, kr 312.
FRA ASOS: Blazer, kr 725. Shorts, kr 312. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer