Mote:

Trendalarm: Charter-skjorten

Nå skal du se ut som en turist!

CHARTER-SKJORTE: Turist-stilen er i fokus om dagen og Veronika Heilbrunner (bildet) er blant dem som har kastet seg på trenden. Foto: Scanpix
CHARTER-SKJORTE: Turist-stilen er i fokus om dagen og Veronika Heilbrunner (bildet) er blant dem som har kastet seg på trenden. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det ser ut til at det å kle seg ut som en stereotypisk turist er trendy akkurat nå. Flere moteprofiler har falt pladask for kombinasjonen av lengre shortser, sandaler og charter-skjorte.

Sistnevnte plagg ble blant annet brukt under selveste moteuken av modell, stylist og moteprofil Veronika Heilbrunner.

I lang tid har den sporty og mer komfortable stilen vært i fokus. Flere velger sneakers over hæler og hettegenser over kjoler. Heilbrunner tar det hele ett steg videre og kombinerer en kortermet skjorte med tropisk print sammen med et par sneakers og en treningsshorts fra Nike.

MOTEPROFILEN: Veronika Heilbrunner. Foto: Scanpix
MOTEPROFILEN: Veronika Heilbrunner. Foto: Scanpix Vis mer
1. Blouse via Net-a-porter.com, kr 2500. 2- De La Vali via Net-a-porter.com, kr 3600. 3. Paul & Joe Sister, kr 1800. 4. Wemoto via Zalando.no, kr 466. 5. Zara, kr 349.
1. Blouse via Net-a-porter.com, kr 2500. 2- De La Vali via Net-a-porter.com, kr 3600. 3. Paul & Joe Sister, kr 1800. 4. Wemoto via Zalando.no, kr 466. 5. Zara, kr 349. Vis mer

Den tyske moteprofilen går for en svært sporty look, men det finnes flere måter å bruke den såkalte charter-skjorten på.

Designere som Anna Sui og Richard Quinn hadde begge designet sine tolkninger av skjorten. Hos Anna Sui var antrekket langt mer praktisk, mens Richard Quinns skjorte hadde blitt utsmykket perler, paljetter og stener som fremhevet det tropiske printet.

Anna Sui SS19. Foto: Scanpix
Anna Sui SS19. Foto: Scanpix Vis mer
Richard Quinn SS19. Foto: Scanpix
Richard Quinn SS19. Foto: Scanpix Vis mer

Gigi Hadid, en av verdens mest kjente modeller, ble nylig stylet i en tropisk skjorte. For det er jo det som kjennetegner charter-skjorta. Det tropiske printet, gjerne i form av palmer og hibiscus, og de korte ermene.

Men det er ikke alltid at skjorten behøver et mønster for å få den «turist-looken» som er i vinden nå. Ofte er det nok med de korte ermene - gjerne kombinert med en shorts. Bare se hvordan influenserne Emili Sindlev og Annabel Rosendahl har tatt i bruk trenden:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer