HØSTPLAGG: Ja, du leste riktig. (Øverst f.v) Bandeau fra Monki, neongul genser fra Weekday og Hawaiimønstret t-skjorte fra Monki. (Nederst f.v) Rødt miniskjørt, koboltblå topp og knæsjrosa skjorte - alt fra Weekday. Foto: Per Ervland
HØSTPLAGG: Ja, du leste riktig. (Øverst f.v) Bandeau fra Monki, neongul genser fra Weekday og Hawaiimønstret t-skjorte fra Monki. (Nederst f.v) Rødt miniskjørt, koboltblå topp og knæsjrosa skjorte - alt fra Weekday. Foto: Per Ervland Vis mer

Aw 2011

Trenden som bare fortsetter...

Jo da, det blir knæsjfarger til høsten også.

Publisert


Stem her!

Har du kastet deg på den fargerike trenden?- Det er kult at det endelig er litt sterke farger om høsten, sier Ottilia Kaufmann, presseansvarlig for Monki i Norge.

- I Norge tenker vi gjerne at vi ikke kan bruke farger om vinteren, men det er vel kanskje da man trenger det mest?

- Du ser jo nødvendigvis ikke freshere ut i svart, påpeker hun.

Vårens store trend – knæsjfarger – er med andre ord ikke over samtidig som grillsesongen.

SE OGSÅ: Ikke kast disse plaggene!

Ja, men bare noen få plagg
 
53 (43%)
Nei, ikke ennå...
 
27 (22%)
Nei, liker ikke denne trenden
 
27 (22%)
Ja, gjerne fra topp til tå
 
11 (9%)
Ja, men bare på tilbehøret
 
4 (3%)

- Blir en sprelsk høst

KK.no fikk ta en sniktitt på hvordan høsten blir hos kleskjedene Monki og Weekday. Og det er bare til å hive seg på fargebølgen.

- I høst er det mer farger enn på lenge. Det er selvsagt mye beige og naturtoner, men vi har også mer sprelske elementer, som glitter og sterke farger, som kan piffe opp antrekket, sier Ingrid Lundberg, pr-ansvarlig for Weekday.

Holdbar mote

Og det er ikke bare fargefesten som fortsetter. Også den 70-tallsinspirerte moten og den landlige stilen holde seg, ifølge både Monki og Weekday.

70-tallet:
- A-formen fra 70-tallet er ennå med oss. Altså en silhuett som er smalere oppe og skråner ut nede, sier Lundberg.

- Hos Monki ser vi fremdeles bukser med lange vide bein og platåsko. Høstens 70-tallsstil er elegant, men samtidig rocka, kommenterer Kaufmann.

Landlig stil:
Du husker gjerne også «villmarksmoten» som var stor i fjor høst, med flanellskjorter, skinnlapper på albuene og røff strikk. Den får et gjensyn med til høsten høs både Weekday og Monki.

- Her går det i jordtoner og plagg i lag på lag-stil. Inspirasjonen er arbeidsklær, sier Lundberg.

- Nøkkelplagg er rutete skjorter, grove strikkeplagg og høye ullsokker som synes over støvleskaftet på bootsene, sier Kaufmann.

Se store bilder fra høstens kolleksjoner her:


60-, 80- og 90-tallet

Andre tiår er også med å prege årets høstkolleksjoner fra Monki og Weekday. Vi ser tilbake til 60-tallet, men også til siste halvdel av 90-tallet.

60-tallet:
- Monki satser også på 60-tallet. Looken er inspirert av musikkartisten Marianne Faithful som ung, med nøkkelplagg som miniskjørt, minikjoler og knestrømper, sier Kaufmann.

80-tallet:
Hos Weekday er det powerdressing som gjelder, inspirert av Wall Street anno 80-tallet.
- Det blir skulderputer, polotrøyer og bluser. Det er feminint, men samtidig sterkt. Denimlooken fra samme tiår er også hot, gjerne kombinert med neonfarger, sier Lundberg.

90-tallet:
- Denne stilen er den mest minimalistiske. Den er inspirert av siste halvdel av 90-tallet og post-grunge minimalismen, men med en tvist. Nøkkelplagg er korte t-skjorter og den smalstripede dressen, rene plagg, men gjerne med i et overraskende snitt, forteller Kaufmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer