Mote

Trenden som gir deg nydelige former

– Plagget kan gjøre både buksa, skjørtet eller toppen mer flatterende, sier Jenny Skavlan.

ELSKER PEPLUM-TRENDEN: Kjendisene har for lengst hivd seg på peplum-trenden. Fra venstre - Emma Watson, Kate Middleton, Rooney Mara og Solange Knowles. Foto: All Over Press
ELSKER PEPLUM-TRENDEN: Kjendisene har for lengst hivd seg på peplum-trenden. Fra venstre - Emma Watson, Kate Middleton, Rooney Mara og Solange Knowles. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du kjenner den kanskje best som peplum eller kappe, en trend vi har sett på kjoler, skjørt og topper en god stund nå.

Het trend akkurat nå

Harry Potter-stjerne og Burberry-modell Emma Watson viste vei allerede før jul i fjor, i sin kappebluse fra Jason Wu. Og trenden har ikke gitt seg.

Selv om kappen er å finne også på bukser og skjørt, er det kanskje aller enklest å ta i bruk trenden på nettopp overdeler.

LES OGSÅ: Det er bare å venne seg til kappen

DEN FLATTERENDE SKJØRTEKAPPEN: Jenny Skavlan ga nylig ut boka «Sy om», og et av plaggene hun presenterer i boka er skjørtekappen. Hvordan du styler den får du vite i denne saken. Foto: Aina Kristiansen
DEN FLATTERENDE SKJØRTEKAPPEN: Jenny Skavlan ga nylig ut boka «Sy om», og et av plaggene hun presenterer i boka er skjørtekappen. Hvordan du styler den får du vite i denne saken. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Sy en skjørtekappe selv

– Jeg vil at folk skal se potensialet i klærne sine. Du har ofte utgangspunktet i skapet ditt, på loftet eller i kjelleren til moren din. Jeg klør i fingrene av å tenke på alt som ligger i kjellere rundt omkring, sa Jenny Skavlan da hun nylig ga ut boka «Sy om».

I boka gir modellen, skuespilleren, designeren og programlederen deg «31 enkle grep for en ny garderobe», som det står på omslaget. En guide til hvordan du kan gjøre om kriseplagg til drømmeplagg, rett og slett.

Et av plaggene hun presenterer her, er det såkalte skjørtekappen. Skavlan har altså laget en frittstående variant som kan kombineres med ulike plagg for å gi forskjellige uttrykk.

(Saken fortsetter under bildet.)


Skavlans skjørtekappe er laget i kremhvit skai, noe som gjør den moderne i uttrykket og lett å kombinere med forskjellige skjørt, bukser eller topper.

I tillegg til flere bilder, byr boken også på en detaljert oppskrift på hvordan du selv syr kappen. Alt du trenger er litt stoff, en saks, noen knappenåler, et strykejern og en symaskin. Det ser faktisk ganske enkelt ut.

Tre måter å style den på:

Jenny Skavlan har flere stylingtips til sin skjørtekappe, for den kan både bli en del av overdelen, buksen eller skjørtet.

1. Med et skjørt

– Bruk den sammen med et skjørt i samme tone, foreslår Skavlan.

Da blir kappen som en del av skjørtet og gir deg en veldig flatterende figur.

2. Med en topp

– Eller bruk den med en topp i samme farge. Da blir den en del av toppen, og du får en lengre overkropp.

PEPLUM: KKs moteredaktør Silje Pedersen elsker peplumtrenden. Du kan oppnå samme effekt med en hjemmesydd skjørtekappe. Foto: Per Ervland
PEPLUM: KKs moteredaktør Silje Pedersen elsker peplumtrenden. Du kan oppnå samme effekt med en hjemmesydd skjørtekappe. Foto: Per Ervland Vis mer

3. Med en skjorte

– Prøv den sammen med en skjorte og skinnyjeans, avslutter modellen, skuespilleren, designeren og programlederen.

LES OGSÅ: Fremhev midjen med enkle grepELSKER PEPLUM-TRENDEN: Kjendisene har for lengst hivd seg på peplum-trenden. Fra venstre - Emma Watson, Kate Middleton, Rooney Mara og Solange Knowles. Foto: All Over Press
ELSKER PEPLUM-TRENDEN: Kjendisene har for lengst hivd seg på peplum-trenden. Fra venstre - Emma Watson, Kate Middleton, Rooney Mara og Solange Knowles. Foto: All Over Press Vis mer

Flatterende på de fleste

En av de store fordelene med peplum-trenden, er at det er en stil som kan kle de fleste kvinner – uansett fasong eller høyde.

Det er faktisk en stil alle kan kle, og derfor har den også holdt seg i motebildet en stund.

Er den riktig plassert kan den nemlig ha en flatterende effekt på figuren. Siden kappen vipper ut fra midjen, vil den nemlig gi inntrykk av et smalere liv og framheve en feminin timeglassfasong.

– Peplum er den perfekte toppen for å fremheve midjen, sier Nadine Monroe, stylist og motejournalist i magasinutgaven av KK.

Kappeformen er feminin og flatterende og kan være med på å fremheve formene dine. Det at kappen vipper ut skaper nemlig inntrykk av at du ser smalere ut, samtidig som du får en mer feminin timeglassfigur.

Selve kappen dekker dessuten over det mange av oss opplever som et problemområde – nederste del av magen.

Monroe foreslår også å kombinere en peplumtopp med smalere bukser, og gjerne høye hæler, som gjør deg høyere og har en slankende effekt.

LES OGSÅ: Peplum-trenden blir bare større og størreFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer