Metallisk

Trenden som ikke forsvinner

Metallisk og sterke farger blir bare hottere og hottere. Se bildene fra Burberry-showet!

FORTSATT HOT: Metallisk holder seg minst like hot utover neste vår og sommer. Gjerne da i andre fargetoner. Her fra Burberry Prorsums vår/sommer 2013-visning under London Fashion Week denne uken.  Foto: All Over Press
FORTSATT HOT: Metallisk holder seg minst like hot utover neste vår og sommer. Gjerne da i andre fargetoner. Her fra Burberry Prorsums vår/sommer 2013-visning under London Fashion Week denne uken. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mandag ettermiddag ble London Fashion Weeks klart største arrangement – Burberry Prorsum-visningen, nok en gang arrangert i fasjonable Kensington Gardens i Hyde Park.

Og i likhet med høst/vinter 2012-visningen i februar, mottok Burberry-sjef og kreativ leder Christopher Bailey nok en gang strålende kritikk for sin ferske kolleksjon for vår/sommer 2013.

Se video fra visningen lenger nede i saken!

LES OGSÅ: Trendplaggene du trygt kan beholde

Metallisk, plast og sterke farger

Metallisk, gjennomsiktig plast og sterke farger var de klart største trendene på visningen. Og ifølge Bailey har han hentet inspirasjon fra Norman Parkinsons (britisk motefotograf) arbeider på 40- og 50-tallet, skriver Daily Mail.

Denne kolleksjonen er Baileys mest fargerike - og sexy, så langt, og i paletten var alt fra fuksia, mosegrønt, indigo og rosa, til naturfarger som beige, hvitt og gulbrunt.

- Jeg hadde lyst til å gjøre noe veldig lekent, veldig morsomt. Jeg ville få folk til å smile, få fargene til å være spennende, sterke og saftige, sa han i etterkant av showet:

- Farge gjør folk glade. Det føltes som det rette tidspunktet å gjøre det på nå - med denne kolleksjonen. Jeg ville gjøre den mer sexy og uforskammet.

Se flere bilder fra showet:


LES OGSÅ: Snart skal magen være bar - igjen!

Trench og caper

På tross av fargespillet og de metalliske innslagene, klarer Bailey å opprettholde den erkebritiske stilen til det kjente motehuset.

Og den klassiske trenchjakken var selvsagt på plass, i stoffer og materialer som kunne minne om glitrende påfuglfjær, dekket med metalliske rosa folder og grønne blonder.


I tillegg til trenchen, gjorde capen et comeback på Burberry-showet, dog i en litt ny variant inspirert av begynnelsen av 1900-tallet - hvor jakkene skulle være korte og kun dekke skuldrene, eller elegante og lange i ull.

Kombinert med ballongermer, hotpants, skjørt med høyt liv og badedrakter i skimrende lillanyanser, grønt, sienna, rust og gull , var det et fyrverkeri av et show, som oste «sexappeal» og leken glamour.

Se video fra Burberry Prorsum-visningen nedenfor:LES OGSÅ: Gjør deg klar for statementkjolene

Slik styler du metall- looken

Selv om metalliske farger har vært i skuddet en stund, blir det altså enda mer av det til neste år. Dette så vi også under moteukene i København, Oslo og New York.

Synes du trenden blir litt voldsom og er redd for å se ut som et glitrende juletre, er det noen enkle stiltips du kan sjekke ut.

Du trenger nemlig ikke følge Burberry og kjøre metall fra topp til tå. Som KK.no tidligere har skrevet kan et par glitrende sko være nok til å sprite opp et ellers klassisk antrekk.


Et par store shiny øredobber likeså. Eller hva med en lekker veske i gull, sølv eller gjennomsiktig plast? Tilbehøret har masse å si.

La deg inspirere av Bailey og gå for en metallisk jakke. Den er perfekt til enkle bukser og en herreinspirert skjorte.

Ellers kan du velge shorts og skjørt i stilen. Med tjukke strømper og en oversized blazer eller ullgenser kan du følge trenden allerede nå.

Men pass på - går du for en skimrende kjole, bør tilbehøret begrenses, slik at kjolen står frem. Og sminken bør være så naturlig som mulig, så fremt du ikke er skikkelig tøff, og velger en knallrød variant ala nettopp Burberry.

LES OGSÅ: Høstplaggene du bør sikre deg nå

TRENCH OG CAPE: Den klassiske Burberry-trenchen var selvsagt på plass i oppdatert form, og capen (stor og lang, samt kort og liten) gjør comeback igjen.  Foto: All Over Press
TRENCH OG CAPE: Den klassiske Burberry-trenchen var selvsagt på plass i oppdatert form, og capen (stor og lang, samt kort og liten) gjør comeback igjen. Foto: All Over Press Vis mer
STYLINGTIPS:Synes du det blir for mye med metallisk fra topp til tå, kan du likevel hente inspirasjon fra Burberry. Velg ett plagg i metallisk, som topp, jakke, shorts eller skjørt og kombiner det med enkle plagg fra garderoben din. Eventuelt kan du gå for en metallisk veske eller sko.  Foto: All Over Press
STYLINGTIPS:Synes du det blir for mye med metallisk fra topp til tå, kan du likevel hente inspirasjon fra Burberry. Velg ett plagg i metallisk, som topp, jakke, shorts eller skjørt og kombiner det med enkle plagg fra garderoben din. Eventuelt kan du gå for en metallisk veske eller sko. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer