Korall

Trenden som tar helt av

Den var stor i fjor, men blir om mulig en enda større trendhit i år. Her får du vite hvorfor.

FOR TREDJE ÅR PÅ RAD: Varianter av fargen korall blir sommerens store hitfarge også i 2010. Fra venstre: Modell med minikjole kr 749 (Cairo Dress/NELLY.com), kardigan med korte ermer kr 200 (Lindex), hårpynt kr 29,50 (Hennes & Mauritz) og kjole i chiffon kr 499 (Ellos). Foto: Produsentene/Collage: Per Ervland
FOR TREDJE ÅR PÅ RAD: Varianter av fargen korall blir sommerens store hitfarge også i 2010. Fra venstre: Modell med minikjole kr 749 (Cairo Dress/NELLY.com), kardigan med korte ermer kr 200 (Lindex), hårpynt kr 29,50 (Hennes & Mauritz) og kjole i chiffon kr 499 (Ellos). Foto: Produsentene/Collage: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Som KK.no varslet allerede i oktober i fjor, er pastellfarger en sentral del av vårens motebilde. Dette gjelder særlig korall, som forekommer i ulike varianter over lakserosa, fersken og aprikos.

Men det er ikke første gang

Nå er korallfargede plagg knapt noen trendmessig revolusjon, faktisk var dette også en av fjorårets store sommerhiter. Ikke så rart kanskje, for dette er fargen som gir energi og liv, og en anelse gyllen glød til huden. Pass bare på at du ikke overkjører den med andre knalle farger. Da kan det bli en anelse hektisk.

Slik bruker du fargen

Dette er altså ikke fargen du velger på en såkalt «bad hairday» når du bare har lyst til å synke i gulvet. Skal du derimot på jobbintervju og trenger litt ekstra selvtillitt, eller på date med drømmemannen, da er dette den perfekte fargen.

 • Til hverdags kan du kombinere en behagelig, korallfarget bomullskjole med espadrillos eller sandaler. Du kan også rocke den opp med en svart variant av trendplagget som varer evig.

 • Til fest kan du kjøre på med en asymmetrisk cocktailkjole og sorte pumps. Smykker trenger du neppe - kjolen i seg selv gjør ofte mye ut av seg, og gjør nok stas på deg alene.

  Her får du gode tips til hvordan du kan bruke korallfargede plagg:  Vendela lot smykkene ligge

  Vendela Kirsebom dro sistnevnte triks da hun ankom fashionably late på Cosmopolitan Beauty Awards, i en tubekjole i trendfargen korall. Fordi plagget gjorde så mye ut av seg, hadde hun droppet tilbehøret og latt håret være løst i mye bølger, i stedet for å sette det opp - som kanskje hadde vært naturlig til en såpass glamourøs anledning. Men Vendela gjør klokt i sitt grep - nå blir antrekket akkurat passe pyntet.

  LES OGSÅ: Disse produktene vant Cosmopolitan Beauty Awards

  Men ikke alle kan bruke den

  En ting er hva som er trendy - noe helt annet er hva som faktisk kler deg. Grunnen til at korall dukker opp i motebildet er at den tar seg uforskammet godt ut på solbrun hud. Men gjelder det for alle?

  OBS: Hvis du har rødlig hud bør du styre unna trenden, og heller satse på en annen pastellnyanse.

  LES OGSÅ: Plagget alle bruker feil

  Triksene motejournalist og stylist Linda Vasquez lærer deg i denne artikkelen gjør det enklere å være sikker på hvilke farger som faktisk kler deg (selv om du naturligvis får en god pekepinn ved å se deg selv i speilet). • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer