Swag

Trendfrisyren alle kler

Glem både bob og lob. Nå er det swag som gjelder!

THE SWAG: Alexa Chung, Behati Prinsloo og Freja Beha Erichsen rocker den såkalte swagfrisyren – lange lag, rufsete bølger og en litt åpen gardinaktig pannelugg. Foto: All Over Press
THE SWAG: Alexa Chung, Behati Prinsloo og Freja Beha Erichsen rocker den såkalte swagfrisyren – lange lag, rufsete bølger og en litt åpen gardinaktig pannelugg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du kjenner kanskje ikke navnet, men du har garantert sett frisyren «alle» vil ha nå for tiden. Kanskje har du til og med hatt den selv. 

«Swag» kommer fra «a swingy shag», og vi kan sannsynligvis takke it-jenta Alexa Chung for at denne frisyren har blitt så populær. 

De lange lagene og gardinlugg i ulike lengder, er den perfekte nye frisyre for deg som har hatt en såkalt lob

– Det som kjennetegner «the swag» er at håret er oppklippet og teksturert, forklarer André Auster, frisør og kreativ leder ved Auster Academy.

Han er stor fan av frisyren og selv om han har jobbet med den i mange år allerede, ser han at den er blitt ekstra stor i trendbildet akkurat nå. 

– Vi gjør mye av denne type frisyrer om dagen og har gjort mange variasjoner av the swag det siste året. Jeg synes den passer til stort sett alle hårtyper, sier han.

GARDINLUGG: Alexa Chung er selve mesteren av the swag og demonstrerer hvordan du kan ha pannelugg uten at uttrykket blir tungt og hardt. Foto: David Fisher/REX/All Over Press
GARDINLUGG: Alexa Chung er selve mesteren av the swag og demonstrerer hvordan du kan ha pannelugg uten at uttrykket blir tungt og hardt. Foto: David Fisher/REX/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Frisyrene som får håret til å se tjukkere ut

Svært kledelig for alle

Ikke bare er frisyren trendy, den er altså også svært flatterende. 

– Stort sett alle kan kle denne klippen fordi den myker opp enhver ansiktform, sier Auster. 

Han understreker likevel at det er viktig at klippen tilpasses lengden og teksturen på håret for at den skal bli mest mulig kledelig for akkurat deg. 

– Pannehåret kan klippes i forskjellige lenger og fasonger tilpasset ansiktet ditt, og dette er frisyre de aller fleste kler godt, sier Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam.

– Den passer spesielt godt til hår som har litt bevegelse i seg, sier Auster. 

– Hvis man går «all in» for swaglooken, klipper man hele håret i ulike lengder og lager bølger i håret. Perfekt for deg som har litt fall, og har du ikke, pumper du frem litt fall og bevegelse med krølltang og saltvannspray, foreslår Holm-Glad.

LES OGSÅ: Slik får du naturlige bølger i håret

Perfekt vinterfrisyre

Holm-Glad, forklarer at dette er en frisyre som kan være en perfekt videreføring fra en annen stor trendfrisyre vi har sett mye av i det siste – loben – den lange boben. 

ROCKA: Behati Prinsloo viser hvordan swag-frisyren kan være både røff og rocka. Foto: MORA/Everett Collection                                       /All Over Press
ROCKA: Behati Prinsloo viser hvordan swag-frisyren kan være både røff og rocka. Foto: MORA/Everett Collection /All Over Press Vis mer

– Den kjennetegnes ved at det er klippet noe kortere i fronten, men her er det ikke en kort, definert eller tykk pannelugg som gjelder. Det er en lengre, mykere og lettere variant i forskjellig lengder, sier hun. 

Luggen kan styles litt til siden eller deles i en myk midtskill, eller bare rufses til litt. 

– Dette er en perfekt vinterfrisyre, da pannelugg funker supert i kulde og tørr luft, sier Holm-Glad.

LES OGSÅ: Krøll håret med rettetanga

Super sparelugg

Panneluggen er noe av det som definerer the swag, forklarer Tonje Beate K. Dahlen, daglig og faglig leder ved Adam og Eva, Strøget i Oslo

– Luggen er «choppy», og håret oppklippet. Den sender ut kraftige 70-tallsvibber, sier hun. 

Den er dessuten enkel å spare ut, så om du vil gå fra en tung, rett pannelugg, kan dette være den perfekte overgangsfrisyren. 

– Siden den er klippet i forskjellige lengder, er det bare å gre den til siden eller feste den med spenner når sommeren og varmen kommer og panneluggen ikke fungerer så godt, sier Holm-Glad. 

LES OGSÅ: Frisyrene som blir enda finere med lue

Slik styler du den

– Bruk produkter som skaper tekstur og ikke minst fylde i håret, sier Auster og foreslår saltvannsspray, volumprodukter, matte kremer, fiberkremer for definisjon og krølleprodukter for å skape bevegelse i håret. 

SPARELUGG: Swag-frisyren egner seg særlig godt for deg som sparer ut panneluggen. Del luggen midt på slik Suki Waterhouse gjør her, eller dra den litt til siden mens den vokser ut. Foto: Splash News/ All Over Press
SPARELUGG: Swag-frisyren egner seg særlig godt for deg som sparer ut panneluggen. Del luggen midt på slik Suki Waterhouse gjør her, eller dra den litt til siden mens den vokser ut. Foto: Splash News/ All Over Press Vis mer

– Jeg liker en kombinasjon av ett eller to produkter å føne håret på pluss ett produkt for definisjon til slutt, avslører frisøren. 

Han anbefaler også å føne håret med en diffuser for å skape mer naturlig bevegelse i håret

Luggen bør fønes framover fra bakhodet for å skape det rette utrykket

– Håret skal se fyldig og teksturert ut, så det er viktig med den riktige balansen i klippen, spesielt på nordiske hår.

LES OGSÅ: Sov deg til vakre bølger

Bruk volumprodukter

Lise Holm-Glad anbefaler deg med fint, nordisk hår å bruke volumprodukter både når du vasker og føner håret. 

– Bøy hodet fremover og rufs håret med fingrene samtidig som du føner. Bruk en krølltang som er litt tykk og rull opp noen partier for å få ekstra bevegelse i håret. Klem fram krøll og fall samtidig som du sprayer med en saltvannsspray til slutt, sier hun. 

Hvis du har normalt til tykt hår, påfører du mousse i fuktig hår, klemmer fram fall og krøll og lar det lufttørke. Klem fram mer bevegelse med fingrene samtidig som du bruker saltvannspray etter at håret er tørt.

For ekstra rufsete look, kan du klemme inn litt paste i håret før du bruker saltvannspray.

– Har du veldig tykt og krøllete hår, må pannehåret har god lengde, og du må bruke børste og strekke den ut eller glatte det ut med en glattetang, før du sprayer og rufser den til med saltvannspray eller paste.

– Bruk føner og skap bevegelse ved hjelp av hendene. Tvist håret mens du føner for å skape en «wavy look». La det gjerne være igjen litt fukt i håret og la det lufttørke, råder Dahlen. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer