Jakker

Trendplagget som aldri dør

Den lille sorte – og da snakker vi ikke om kjolen.

UDØDELIG KLASSIKER: En svart skinnjakke i god kvalitet vil du ha glede av i mange år framover, For mer info om merke og priser, se bildeviseren under.  Foto: Produsentene
UDØDELIG KLASSIKER: En svart skinnjakke i god kvalitet vil du ha glede av i mange år framover, For mer info om merke og priser, se bildeviseren under. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatertStem her!

Kjøper du ekte eller fake skinn?
Når det gjelder jakker, finnes det fire typer du bør ha i garderoben din – og du vil holde stilen året gjennom.

Det er ullkåpen, trenchcoaten, olajakken og sist, men ikke minst skinnjakken.

SE OGSÅ: Vårens fineste jakke

Kjøper bare jakker i ekte skinn
 
58 (36%)
Har bare jakker i skinnimitasjon
 
44 (28%)
Har en blanding av begge deler
 
38 (24%)
Har verken ekte eller fake skinnjakke
 
16 (10%)
Usikker
 
4 (3%)

Den lille sorte

Den svarte skinnjakken er blitt en klassiker. Og det er ikke uten grunn. Den passer til det aller meste, og du kan like godt bruke den til jeans som til kjole, den kan pyntes opp og den kan pyntes ned.

Det som er så fint med skinnjakken er at den er ekstra fin på oss jenter – miksen mellom det maskuline og det feminine er ofte det som gjør et antrekk spennende.

For eksempel vil en rocka skinnjakke i bikerstil være helt perfekt til denne sesongens trendy maxikjoler med sarte blomstermønstre.

Se store bilder av svarte skinnjakker her:


Ekte vs «fake» skinn

Når det gjelder kjøp av jakker, vesker og sko, kan det lønne seg å velge kvalitet framfor kvantitet. Dette er ting du bruker mye – gjerne flere år på rad.

Når du først har bestemt deg for å legge litt penger i plagget, bør du også gå for en modell som varer lenger enn ut sesongen.

Det kan derfor være lurt å:

...velge en i mørkt skinn: Svart er da det aller sikreste valget. Mørkt skinn holder seg fint lenger, i tillegg er kan det kombineres med alle andre farger.

...gå for et anvendelig snitt: Styr unna de mest trendy modellene. Velg en jakke med normal lengde – ikke de korteste eller lengste variantene. En jakke som er lett figursydd vil også være enklere å bruke enn en oversized modell.

...kjøpe riktig størrelse: De fleste skinnjakker er imidlertid til en viss grad ettersittende. Ikke fall for fristelsen å kjøpe en som er for liten. Hele snittet vil endre seg, og du risikerer å se ut som en stappet pølse - uansett kroppsfasong. Vurder hvor mye klær du synes du bør ha plass til under jakken, og velg størrelse deretter.

MEN er du usikker på hvor mye du vil bruke jakken, heller ønsker en supertrendy modell, eller rett og slett ikke mulighet til å kjøpe ekte skinn – kan skinnimitasjon være løsningen.

Mer jakkemote 2011

I artikkelen Vårjakkene du endelig kan bruke gir vi deg oversikten over de største jakketrendene.

Sjekk også ut denne sesongens trenchcoats og 20 olajakker vi vil ha nå.

I tillegg til de udødelige klassikerne ser vi at jakker i signalfarger og vindanorakken er sikre kort denne våren.

GJØR SOM JENNY: Jenny Skavlan styler sin feminine maxikjole med en røff skinnjakke i bikerstil. Dette bildet er fra Oslo Fashion Week tidligere i år. Foto: Per Ervland
GJØR SOM JENNY: Jenny Skavlan styler sin feminine maxikjole med en røff skinnjakke i bikerstil. Dette bildet er fra Oslo Fashion Week tidligere i år. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer