Genser

Trendy med glorete julegenser

Colin Firth var først ute - nå er genser med julemotiv blitt hot.

JULEGENSER: Nå har strikkegensere med julemotiv à la Colin Firth (til høyre) blitt hot. Produktpriser finner du i bildekarusellen.  Foto: Produsentene/All Over Press
JULEGENSER: Nå har strikkegensere med julemotiv à la Colin Firth (til høyre) blitt hot. Produktpriser finner du i bildekarusellen. Foto: Produsentene/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvem kan vel ikke huske den forferdelige reinsdyrgenseren skuespiller Colin Firth hadde på seg i filmen «Bridget Jones' dagbok» fra 2000?

Nå, 12 år seinere, gjør julegenseren plutselig comeback i moteverden.

Og du må ikke tro at de er billige. På det britiske luksusnettstedet Net-a-Porter.com florerer det nemlig av rådyre gensere à la Colin Firth.

LES OGSÅ: Statementgenseren er høstens hotteste «it-plagg»

INSPIRERT AV JULEPAPIR: Maria-genseren fra Meadham Kirchhoff.  Foto: Produsenten
INSPIRERT AV JULEPAPIR: Maria-genseren fra Meadham Kirchhoff. Foto: Produsenten Vis mer

Julegenser til 10.000 kroner

Stella McCartney er blant designerne som har latt seg inspirere. Hun har designet en neonfarget ullgenser med reindyrsmotiv til den nette sum av 7.300 norske kroner.Ifølge Net-a-Porter er genseren et "must-have" for høytiden, og de foreslår at du styler den med mørke skinny jeans, slik at genseren får skinne alene.

Etter det KK.no erfarer, har det britiske merket Meadham Kirchhoff en av de dyreste julegenserene på markedet. Den knallrøde strikkegenseren «Maria» med metalliske broderier koster nemlig 10.500 norske kroner(!).

Designerduoen skal ha latt seg inspirere av et gavepapir fra 1960-tallet, som Benjamin Kirchhoff pakket inn Edward Meadhams julegave med i fjor. De har gjenskapt motivene til genseren for hånd med Zardozi-broderi.

LES OGSÅ: OMG! Nå skal du kle deg som en superhelt

Kortvarig trend

Nadine Monroe, motejournalist og stylist i KK, er skeptisk til å bruke flere tusenlapper på en slik type genser.

– Jeg ville ikke ha brukt 7.000 på noe sånt, siden det er en genser man bare vil bruke i en kort periode. Jeg ville nok heller ha funnet en billigere variant, innrømmer hun.

Hennes favoritt blant kjøpetipsene er den hvite reinsdyrgenseren med peanøttnese fra Moschino.

– En slik genser er deilig å krype opp i sofaen med og kose seg foran peisen. Hvis jeg hadde kjøpt en hadde jeg nok bare brukt den utenfor huset et par ganger. Da ville jeg ha kombinert den med slitte jeans eller svarte, smale bukser, forteller Nadine.

Hun mener at den glorete julegenseren antakelig stammer fra tegneserietrenden, som har vært stor i høst.
PÅ CATWALKEN: Statementgenseren har vært en av motebransjens heteste plagg på catwalken for høsten/vinteren 2012. Fra venstre - Balenciaga, Kenzo og Burberry Prorsum.  Foto: All Over Press
PÅ CATWALKEN: Statementgenseren har vært en av motebransjens heteste plagg på catwalken for høsten/vinteren 2012. Fra venstre - Balenciaga, Kenzo og Burberry Prorsum. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer