FUTURISTISK MOTE: Holografiske stoffer gir trenden et futuristisk preg. Modellen har på seg klær fra Jil Sanders vårkolleksjon, mens videre ser du pumps fra Stella McCartney, neglelakk fra FNUG, kortholder fra Proenza Schouler og iPad-etui fra Stella McCartney. Foto: All Over Press/Produsentene
FUTURISTISK MOTE: Holografiske stoffer gir trenden et futuristisk preg. Modellen har på seg klær fra Jil Sanders vårkolleksjon, mens videre ser du pumps fra Stella McCartney, neglelakk fra FNUG, kortholder fra Proenza Schouler og iPad-etui fra Stella McCartney. Foto: All Over Press/Produsentene Vis mer

Trend

Trendy med holografi

Futuristiske stoffer er et motemust i den kommende sesongen.

Publisert
Allerede nå har du mulighet til å sikre deg en av vårens hotteste trender - holografisk effekt.

Nettbutikkene er tidlig ute med å hanke inn trendene de tror på, noe som er genialt for deg som har rukket å gå lei av vinterens trender.

Gir et lekent uttrykk

Stella McCartney er blant designerne som satser stort på de futuristiske stoffene i sin nye kolleksjon.

«Kolleksjonen er en feiring av optimisme, uskyldighet og lekenhet. Den har en leken blanding av teksturer, farger og trykk».

Slik blir kolleksjonen beskrevet på nettbutikken hennes. Hun blander fluorfarger med holografisk tilbehør for å skape et «pop-utrykk».

Jil Sander har også lagt inn holografiske detaljer på de enkle plaggene, for å gi en futuristisk og spennende effekt.

Hva er holografi?

Ifølge Store Norske Leksikon (snl) ble holografi første gang beskrevet av den britiske professor D. Gabor i 1949. Metoden går ut på at en lyskilde sender ut koherent lys mot et objekt, og at det reflekterte lyset oppfanges på en fotografisk plate samtidig som platen mottar lys (referanselyset) direkte fra den samme lyskilden. På platen blir det interferens mellom bølgefronten av det reflekterte lyset fra objektet og referanselyset, og intensiteten av det resulterende interferensmønsteret blir registrert på den fotografiske filmen. Bildet man får etter fremkalling av filmen kalles et hologram.


Holografisk effekt er også på mange måter det svenske tilbehørsmerket Cooee Designs kjennetegn. De har blant annet gjort seg store på akrylsmykker med holografiske farger.

LES OGSÅ: – Disse neonbuksene vil ta helt av

Slik bruker du det

Den enkleste måten å bruke holografisk mote på, er ved å holde seg til tilbehøret. På denne måten unngår du at det blir «for mye», samtidig som det er med på å løfte antrekket ditt til nye høyder.

Se på trenden som et statement.

Gjør det enklest mulig og kombiner holografisk tilbehør sammen med den lille sorte, eller et ensfarget plagg.

Hvis du er av den modige sorten, bruker du det sammen med plagg i neon- eller fluor, for å få en ekstra crazy effekt.

Følg med fremover - det dukker stadig opp flere innslag av holografisk mote i trendbildet. Prøv gjerne et par holografiske tights, for å gjøre uttrykket mer feststemt.

Sjekk ut disse sakene for å se hvilke trender som kommer:
 • Neste sommer er det striestoffet som gjelder
 • Til våren skal genseren være kort - igjen!
 • Gult er vårens store trendfarge
 • Trendplagget du trygt kan beholde
 • Har du sett på skoene?
 • Gjør deg klar for statement-kjolene
 • TRENDY: Akrylsmykke til kroner 595 fra Cooee Design. Foto: Produsenten
  TRENDY: Akrylsmykke til kroner 595 fra Cooee Design. Foto: Produsenten Vis mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer