Bli Ny Med Kk

Trendy tildekket

- Det er en utfordring å kle seg moteriktig og rett på islamsk vis, mener norskpakistanske Shaista Ayub som ønsker å passe inn i både norsk og muslimsk kultur.

Publisert
Sist oppdatert
(Styling hår og makeup: Tone Skipa Johnstad.)PERSONLIGE DATA
Navn: Shaista Ayub
Alder: 30
Bosted: Oslo
Sivil status: Gift, ett barn.
Yrke: Fagkonsulent
Høyde: 159 cm
Størrelse: 36
Interesser: Lese, reise


– Det er mange hensyn å ta når man skal kle seg riktig ifølge islam. Jeg må passe på å være ordentlig tildekket og at klærne ikke strammer eller er gjennomsiktige, forteller Shaista Ayab. Hun er utdannet sykepleier og jobber som fagkonsulent ved Nasjonalt Kompetansesenter for læring og mestring ved Aker Universitetssykehus.

– Jeg holder ofte foredrag og ønsker å sende ut riktige signaler. Jeg vil helst være norsk-pakistansk og muslimsk på samme tid, noe jeg føler at jeg er, sier 30-åringen, som er født og oppvokst i Oslo. Det var først for to år siden Shaista begynte å kle seg muslimsk, og hun understreker at det var et personlig valg, ikke etter press. Men selv om hun aldri har kledd seg utfordrende, kan hun ikke lenger gå med korte ermer, ha utringning eller bare legger. Og i mangel på ideer ender hun ofte opp i en vid, lang tunika.

– Jeg ønsker at andre skal se at ikke alle muslimske kvinner er undertrykt. At vi ikke trenger å gå ensformig kledd selv om vi er tildekket. Det vil være med på økt integrering og skape mer forståelse. Forhåpentligvis vil også en del myter og fordommer bli fjernet, sier den reflekterte 30-åringen.

På bildet i toppen har Shaista på seg skinnjakke (kr 4230, Yesterday Never Dies), tweedbukser (kr 1100, Fornarina), rødt skjørt (kr 280, LTD), sko (kr 300, Din Sko, ring (kr 495, Daydreams & Pearls), hijab/sjal (kr 400, Tie Rack).

KLESTIPS
Ifølge Koranen må muslimske kvinner dekke håret og kroppen. Derfor er den grunge-inspirerte moten med lag på lag passende. En genser under kjolen dekker skuldre og armene. Knelangt skjørt eller kjole er fint med lange støvletter. Gliper mellom skjørt og boots kan dekkes til med bukse. Shaista har veldig fin figur, men ønsker ikke å framheve formene. Hun bør derfor velge komfortable plagg som ikke er gjennomsiktige. For å få litt ekstra høyde kan hun bruke sko eller boots med litt hæler. Bootsene må være vide, så de ikke strammer rundt leggene.

SMINKETIPS
Shaista er svært pen. Hun har nydelig hud og pent nappede bryn, og trenger lite sminke. Jeg har brukt concealer og en lett foundation som ligger nær hennes egen hudtone. Det er vesentlig for å få en jevn og naturlig hudfarge. Den tynne eyelineren markerer vipperoten, mens en kremfarget og brun øyeskygge med skimmer framhever øynene. Huden har fått frisk glød med litt rouge. For en naturlig look har jeg brukt lipgloss med litt farge.

HIJABTIPS
Det finnes et godt utvalg av sjal som kan brukes som hijab både i vestlige butikker og innvandrerbutikker. Spesielt er de etniske rimelige. For en moteriktig stil er det viktig at hijaben matcher antrekket. Harmoner eller kontraster med farger. Vil du bli festfin, setter du på en brosje eller velg en hijab med paljetter eller glitrende steiner. Er sjalet tynt, legger du det dobbelt så håret ikke synes gjennom. Er sjalet kort, kan du bruke det sammen med en lue eller et bredt pannebånd så du dekker både nakken og hårfestet.

LES OGSÅ:
Femina.no: De nye hijab-trendene


VIL DU BLI NY MED KK? MELD DEG PÅ HER

FØR: Shaista er svært pen, med nydelig hud og pent nappede bryn.
FØR: Shaista er svært pen, med nydelig hud og pent nappede bryn. Vis mer
ETTER: For en moteriktig stil er det viktig at hijaben matcher antrekket.
ETTER: For en moteriktig stil er det viktig at hijaben matcher antrekket. Vis mer
Ullkjole (kr 2250, Tomorrow Never Dies), hvit langermet bomullsgenser (kr 200, Bik Bok), svart bukse (kr 300, KappAhl), vide støvletter (kr 250, Din Sko), hijab/sjal med paljetter (kr 400, Tie Rack).
Ullkjole (kr 2250, Tomorrow Never Dies), hvit langermet bomullsgenser (kr 200, Bik Bok), svart bukse (kr 300, KappAhl), vide støvletter (kr 250, Din Sko), hijab/sjal med paljetter (kr 400, Tie Rack). Vis mer
Genser med høy hals (kr 1500, Replay), jeans (kr 600, Bik Bok), lave boots (kr 500; Din Sko), hijab/sjal (kr 400, Tie Rack), brosje (kr 250, Daydreams & Pearls).
Genser med høy hals (kr 1500, Replay), jeans (kr 600, Bik Bok), lave boots (kr 500; Din Sko), hijab/sjal (kr 400, Tie Rack), brosje (kr 250, Daydreams & Pearls). Vis mer
Støvletter som ikke strammer (kr 500, Ellos).
Støvletter som ikke strammer (kr 500, Ellos). Vis mer
Brosje med perler(kr 130, Accessorize).
Brosje med perler(kr 130, Accessorize). Vis mer
Skjerf eller hijab (kr 80, KappAhl).
Skjerf eller hijab (kr 80, KappAhl). Vis mer
Chanel-kopi til billig penge (kr 130, Lindex).
Chanel-kopi til billig penge (kr 130, Lindex). Vis mer
Pumps med litt høyde (kr 300, Økonomisko).
Pumps med litt høyde (kr 300, Økonomisko). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer