Mote & Trender

Trendy trench

Trenchcoaten bli redningen denne sommeren. Med mer regn i sikte, bør du satse på den legendariske kåpen som er nå er hottere enn på lenge.

Trendy trench
Publisert
Sist oppdatert
Nå er trenchen tilbake for fullt.Bestemor og mamma hadde en. Kanskje bestefar også? For ikke å snakke om Audrey Hepburn og Greta Garbo.Få plagg har bundet generasjonene sammen slik trenchcoaten har gjort det. Og enda færre har en liknende ikonisk status.
 • Se stor bildespesial med kjendiser i trench her
 • Klassisk krigskåpe. Thomas Burberry fant opp gabardinen og den praktiske frakken som ble brukt under skyttergravene under første verdenskrig. På engelsk betyr trench grøft eller skyttergrav. Frakken var laget av ekstra tykk bomull eller poplin og hadde fôring som kunne fjernes avhengig av været. Krigsutgaven hadde epåletter (opprinnelig brukt til å holde hansker eller caps) og D-formede ringer til å feste utstyr i praktiske detaljer som ble populære også etter at krigen var over.Den klassiske trenchen er dobbeltspent med 10 knapper. Den er beige, khaki eller sort og har mansjettstropper og belte rundt livet. Samtidens trenchcoats kan gjerne ha en sterk farge eller være mønstret. Sommerens trencher er inspirert av 60-tallet og har store overdimensjonerte knapper. Motehus som Chloè, Christian Dior, Escada og selvsagt Burberry Prorsum, viser trenchkåper som sesongens hotteste ytterplagg. Kåpen har aldri gått av moten, men har holdt seg populær helt siden den ble introdusert før første verdenskrig. På grunn av militært bruk, fikk den et respektabelt og businessorientert image, og ble brukt av filmhelter som Humphrey Bogart i Casablanca og Peter Sellers i Pink Panther-filmene. Stilikonet Audrey Hepburn viste seg i en trenchcoat i Breakfast at Tiffany's.
 • Klikk her for å gjenskape trenchstilen
 • I tillegg til å ha legendestatus, er trenchcoaten også et seksuelt ikon. På tv og film har skuespillere også brukt den humoristisk som avkledningseffekt. Ettersom frakken har et respektabelt ytre og dekker hele kroppen, har den blitt brukt med stor effekt av strippere som river av seg frakken og avslører seg i full nakenhet. Kanskje noe å vurdere hvis du skal på en date??

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer