Artikkelen kan inneholde annonselenker

Trenger du øyekrem?

Øyekrem er ikke nødvendig, men en god investering mot tidlige aldringstegn.

ØYEKREM: Det finnes mange ulike øyekremer for ulike behov. FOTO: Helt Krem
ØYEKREM: Det finnes mange ulike øyekremer for ulike behov. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

Det er mye man opplever at man burde ha, for å legge det rette grunnlaget når det kommer til hudpleie. Øyekrem er en av av disse produktene.

I motsetning til solkrem, som alle burde bruke, er ikke øyekrem noe man nødvendigvis må ha. Det er flere fuktighetskremer som også kan brukes som øyekrem. For eksempel CeraVe Facial Moisturising Lotion.

CeraVe Facial Moisturising Lotion.
CeraVe Facial Moisturising Lotion. Vis mer

Øyekrem som reduserer poser under øynene

Er man av typen som vil bruke øyekrem, er det lurt å se etter en som kan passe akkurat for deg og dine behov. Stort sette er det tre ulike ting man ønsker å jobbe med: poser under øynene, linjer og rynker eller mørke ringer.

Poser under øynene kan være genetisk, påvirkes av kosthold (mye salt mat kan forverre tilstanden), komme av for lite søvn, forverres ved røyking, kan være et tegn på allergi, med mer.

Øyekremer som inneholder koffein og grønn te kan bidra til at blodårene rett under huden trekker seg sammen og kan dermed redusere poser under øynene.

Origins Ginzing Refreshing Eye Cream med ginseng, grønn te, peptider, hyaluronsyre, koffein, mica og panthenol.

Origins Ginzing Refreshing Eye Cream
Origins Ginzing Refreshing Eye Cream Vis mer

Lysreflekterende ingredienser for å motvirke mørke ringer

Mørke ringer under øynene kan være vanskelig å få has på. Ofte er det genetisk. Lyssetting kan bidra til at du opplever det verre enn det er. Lys fra taket vil ganske naturlig gi en skygge under øynene for de fleste. Om du sminker deg på badet kan det derfor være en god idé å ha flere lyskilder, enn kun de fra taket.

Ingredienser som virker lysreflekterende, som for eksempel mica, kan være effektivt. Mica virker optisk ved å være lysreflekterende og gi inntrykk av at huden er jevnere og lysere. Ingrediensen gjør ingen varige endringer i huden og skylles av når man vasker ansiktet.

Medik8 Illuminating Eye Balm med blant annet lysreflekterende ingredienser, koffein, hyaluronsyre og E-vitamin.

Medik8 Illuminating Eye Balm
Medik8 Illuminating Eye Balm Vis mer

Retinol og peptider for linjer og rynker

Øyekrem med retinol eller peptider vil kunne bidra til å redusere linjer og gi mer fylde i huden rundt øynene ved bruk over tid. Akkurat som resten av fjeset trenger huden rundt øynene å vende seg til øyekrem med retinol. Selv om formelen er tilpasset den skjøre huden rundt øynene. Bruk produktet et par ganger i uken i starten og trapp opp etterhvert. Bruk fuktighetsgivende krem/øyekrem de resterende dagene.

Neostrata Comprehensive Retinol Eye Cream med retinol, peptider og beroligende bisabolol

Neostrata Comprehensive Retinol Eye Cream
Neostrata Comprehensive Retinol Eye Cream Vis mer

Ønsker man mer fokus på fukt og beroligende ingredienser, til fordel for retinol og peptider vil Lancôme Advanced Génifique Yeux Eye Cream være et godt valg. Dette er en øyekrem med både derivat av C-vitamin, hyaluronsyre og probiotika. Formelen er både pleiende og jobber med aldringstegn. Teksturen på denne kremen er noe helt for seg selv og oppleves veldig beskyttende på den tynne og skjøre huden rundt øyet.

Lancôme Advanced Génifique Yeux Eye Cream
Lancôme Advanced Génifique Yeux Eye Cream Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer