Eyeliner

Triks deg til perfekt eyeliner - hver gang

Du trenger bare én ting.

ENKELT: Det skal ikke mer enn en liten teipbit til for at eyelineren skal bli perfekt hver gang. Lær hvordan du bruker teipen lenger ned i saken. Foto: Fotolia
ENKELT: Det skal ikke mer enn en liten teipbit til for at eyelineren skal bli perfekt hver gang. Lær hvordan du bruker teipen lenger ned i saken. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: La oss bare være ærlige: Den perfekte katteøyelooken er ikke alltid så lett å få til, og særlig vanskelig er det å få streken rett og vinkelen riktig.

Heldigvis finnes det noen juksetriks som kan sikre deg den perfekte eyelineren til nyttårsfesten, og dette er muligens vårt absolutte favorittips. 

LES OGSÅ: Juks deg til større øyne

Enkelt med teip

Alt du trenger er en liten bit teip. Neida, ikke en helt spesiell og dyr type teip du bare får kjøpt på en eksklusiv butikk et litt hemmelig og bortgjemt sted i Oslo.

Helt alminnelig teip – den du bruker til å pakke inn julegavene. 

Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Slik skal du sminke deg til julebordet

Slik gjør du det

Steg 1: Start med å klippe av noen centimeter med teip. Du trenger ikke så mye – 3–4 centimeter holder lenge. Fest teipen på overflata av hånden din. Dette gjør at du får bort noe av limet, slik at du ikke river med deg både smådun og sminke når du seinere skal fjerne den fra ansiktet igjen. 

LES OGSÅ: Bruk teip til å fjerne øyeskyggedryss

Steg 2: Fest teipen mot huden i ytre øyekant av øyet. Start under nedre vippekant og plasser teipen i en vinkel opp mot tinningen.

Husk at vinkelen du bruker her blir også vinkelen på eyelineren. Hvis du vil ha en mer Rosie Huntington Whiteley-inspirert look, vinkler du den mot tinningen. 

Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

Steg 3: Begynn med å legge eyelineren på midten av øvre vippekant, altså der streken ideelt sett bør begynne å bli tykkere. Tegn streken ut mot ytre øyekrok. For å få streken så jevn og fin som mulig, kan du prøve å bruke korte strøk heller enn å dra én sammenhengende strek med det samme.

Denne teknikken gir deg bedre kontroll. Hold lillefingeren på hånden du bruker til å legge eyelineren inntil kinnet, så gir du hånden støtte. Dette gjør deg stødigere, og du unngår at du rister så mye at streken blir ujevn.

LES OGSÅ: Slik bruker du farget eyeliner

Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Steg 4: Nå som du har en slags linjal i teipen, er det rett og slett bare å følge denne streken ut forbi ytre øyekrok. Det er ikke så farlig om du får eyeliner på teipen, siden den fungerer som en barriere mot huden.

Eventuelt søl vil bare følge med teipen når du tar den av seinere. Bare sørg for at streken blir tynnere og tynnere jo lenger ut du tegner den, og ikke tegn den altfor langt ut. 

LES OGSÅ: Eyelinertabbene som gjør at du ser eldre ut

Steg 5: Løft teipen forsiktig fra under nedre vippekant og nyt synet av den perfekt rette streken du har tegnet. 

LES OGSÅ: Eyelinertrikset du bør prøve

Foto: Aina Kristiansen
Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Steg 6: Avslutt med å finjustere streken der det måtte trengs. Husk at streken skal bli gradvis tynnere inn mot indre øyekrok. Igjen gjelder det å bruke korte, små strøk for få streken jevn og fin.

Når du har tegnet streken helt bort til indre øyekrok, bør den være nesten usynlig tynn og ligge helt inntil vippekanten.

Den perfekt vingede eyelineren starter som en veldig tynn strek og blir gradvis tykkere ut mot ytre øyekrok.

Deretter buer den litt oppover mot tinningen og avsluttes i en skarp spiss. Voilà!

LES OGSÅ: Eyeliner for nybegynnere

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer