Strømpebukse

Triks som gjør at strømpebuksen ikke rakner så lett

Visste du at det er lurt å fryse dem ned?

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Nå er det absolutt for kaldt til å gå ute med bare legger, og da er strømpebuksen et fint alternativ til bukser og lignende. Men, det er vel kanskje ikke et plagg som har gjort oss mer frustrerte til tider.

Det er ikke lenge igjen før vi går i gang med en sesong fylt med festligheter, og da oppstår det ofte et problem som du antakeligvis kjenner deg igjen i.

Du sitter der på sengekanten og trer på deg strømpebuksen. Plutselig merker du et bittelite hull - og dermed brer panikken seg over deg. Det bittelille hullet blir fort til et stort problem, og da er det ikke mye annet å gjøre enn å få tak i en annen strømpebukse.

Nå har det seg faktisk slik at du kan unngå dette strømpebukseproblemet! Det finnes nemlig visse tips og triks som gjør at krisen kan unngås. 

LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit

Bruk hårspray

STRØMPEBUKSETRIKS: Vær forsiktig når du tar på deg strømpebuksen. Sørg for at negler er klippet slik at du har et godt utgangspunkt. Etter at du har tatt dem på, sprayer du strømpebuksen med hårspray. På denne måten varer de lengre! Foto: Scanpix
STRØMPEBUKSETRIKS: Vær forsiktig når du tar på deg strømpebuksen. Sørg for at negler er klippet slik at du har et godt utgangspunkt. Etter at du har tatt dem på, sprayer du strømpebuksen med hårspray. På denne måten varer de lengre! Foto: Scanpix Vis mer

Hårspray kan brukes til mye mer enn bare frisyren din. Ta på deg strømpebuksene og spray dem deretter med hårspray på stedene hvor det er mest sannsynlig at det kan komme et hull som tær og knær.

Hårsprayen gjør at fibrene i strømpebuksen lukker seg og slik holder den seg lengre.

Se video i toppen av saken - hvor vi har illustrert. 

KK.nos vurdering: 
Ja, dette ser ut til å funke - vi har prøvd det ved flere anledninger med forskjellige strømpebukser, og det virker som strømpebuksen «tåler» litt mer. Bruk gjerne en litt ekstra sterk hårspray, så strammer fibrene seg litt mer.  

Frys ned strømpene

Ja, du leste rett. Det har seg nemlig slik at strømpebuksene skal vare dobbelt så lenge hvis du gjør dette før du bruker dem:

1. Skyll dem under rennende vann noen sekunder.
2. Klem ut vannet.
3. Legg dem i en plastikkpose og la dem ligge i fryseren over natten.

Når du tar dem ut av fryseren, la strømpebuksene varme seg litt før du tar dem på.

Dette har samme effekt som i tilfellet over - fibrene i strømpebuksen lukker seg, og gjør at den ikke rakner like fort . 

KK.nos vurdering: 
Litt mer skeptiske til dette - strømpebuksen blir så innmari kald. Men det stemmer at den også i dette tilfellet virker som den «tåler» mer. 

LES OGSÅ: Strømpebukse-feilen du bør unngå

Vær føre var

Det er alltids visse grep du kan gjøre for å virkelig forsikre deg at strømpebukseskaden skjer. Kjøp gjerne et tjukkere materiale neste gang du skal ha en strømpebukse.

Du har kanskje sett at pakkene merkes med «15-20 den». Ifølge PierreRobert.no betyr «den» denier og er en betegnelse for masketettheten. 15-20 den er de tynne, fine, litt gjennomsiktige strømpebuksene. De som er tettere og varmer mer ligger på 50 den og oppover.

Mange vil også bruke strømpebuksene sine en gang til, og da kan det være en idé å ikke legge dem i vaskemaskinen. Her kan det fort oppsto et hull eller to, så håndvask heller strømpebuksene dine.

Sørg også for at neglene dine, både tær og hender, ikke har noen skumle, skarpe kanter som lett kan lage hull.

Når skaden har skjedd

Selv om det nå finnes mange måter for å unngå hull i strømpebuksen, hender det at det faktisk skjer. Da er det greit å vite at det finnes nok et triks!

Dette er kanskje det tipset de fleste har hørt om: neglelakktrikset.

Når skaden har skjedd finner du frem en klar neglelakk og «limer» sammen stoffet i strømpebuksen. Bruk helst en slik neglelakk siden det vil gjøre reparasjonen din mindre synlig.

LES OGSÅ: Èn av disse gir sprettrumpe!

NEGLELAKK PÅ STRØMPEBUKSEN: Velg heller en klar neglelakk hvis du skal redde hullet i strømpebuksen. Det vil gjøre reparasjonen mindre synlig. Foto: Scanpix
NEGLELAKK PÅ STRØMPEBUKSEN: Velg heller en klar neglelakk hvis du skal redde hullet i strømpebuksen. Det vil gjøre reparasjonen mindre synlig. Foto: Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer