Sminke seg våken:

Triksene som får deg til å se mer våken ut

Alt du trenger er litt sminke og en teskje.

SMINKE SEG VÅKEN: Er du ofte trøtt i trynet om morgenen? Ikke noe problem! Med disse sminketipsene kan du sminke deg til et mer våkent uttrykk. FOTO: NTB Scanpix
SMINKE SEG VÅKEN: Er du ofte trøtt i trynet om morgenen? Ikke noe problem! Med disse sminketipsene kan du sminke deg til et mer våkent uttrykk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så var høsten her og vi regner med at vi ikke snakker for oss selv når vi sier at det føles mye tyngre å komme seg ut av døren om morgenen. Ikke finnes det nok kaffe i verden til at vi kan legge skjul på det heller. Hovne øyne og gussen hud - vi vet alle hvordan det kan være. Heldigvis har makeupartistene noen råd på lur.

Ok, det viktigste først. Morgenen er her og du har cirka to minutter på badet før du løper. Håret settes raskt opp i en dott, du pusser tenner og ser på klokken: ett minutt igjen. Tannpussen gjorde overraskende nok nada for posene under øynene dine. Nå må det prioriteres og det må prioriteres lurt! Hva bør du gjøre? Ifølge makeupartist hos Oslo Beauty house, Astri Myklebost Raaket, er vippetang, maskara og highlighter nøkkelord.

EKSPERTEN: Makeupartist Astri Myklebost Raaket. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Astri Myklebost Raaket. FOTO: Privat Vis mer

- Når vippene er bøyd oppover vil dette gi en illusjon av mer åpne og våkne øyne, forklarer Raaket.

Når vippene er på stell, er det bare å gå i gang med maskaraen. Da har du sannsynligvis 30 sekunder igjen til å legge litt highlighter i den indre øyekroken. Produktet kan være matt hvit eller eggeskallfarget. Du kan også velge en med skimmer.

- Dette vil gjøre at øynene ser mer åpne og våkne ut, sier Raaket.

LES OGSÅ: Så mange kopper kaffe er det trygt å drikke

Slik blir du festklar

Så var det dagene med litt bedre tid. Kanskje skal du på fest eller i en middag? For et mer våkent uttrykk anbefaler makeupartisten deg fortsatt å ta i bruk vippetangen, maskaraen og skimmer. I tillegg kan du nå jobbe litt ekstra med highlighter-pennen eller gå for en concealer.

Makeupartisten anbefaler deg å velge et produkt som er en til tre nyanser lysere enn foundationen din. Valget tar du avhengig av hvor dramatisk utrykk du ønsker: Jo større kontrast, jo mer drama skaper du. Slik går du frem:

-Legg en highlighter under øynene i en trekant som går fra indre øyekrok ned til nesevingen og opp til tinningen, forklarer Raaket.

Dette vil lysne opp under øynene dine og jevne ut fargeforskjeller og eventuelle mørke ringer som vil gjøre at man ser mer våken og fresh ut.

LES OGSÅ: Highlighter: Sminkeproduktet som fremhever dine beste trekk

Disse fargene bør du velge

Fargevalget rundt øynene kan også påvirke hvor våken du ser ut. Ifølge makeupartisten bør du velge lyse farger på øynene.

Eksempelvis kan du bruke en hvit eller eggskallfarget eyeliner på våtkanten nede. Dette kan nemlig gjøre at øynene ser både større og mer våkne ut, forklarer hun. Men pass på å bruke en vannfast type for at den skal holde seg lengre.

-Mørke farger vil gjøre at øynene ser mer intense og harde ut, men lyse farger lysner og mykner opp uttrykket. Dette gjør at du ser mer opplagt ut , sier hun

Raaket har også et klassisk for å motvirke hovne øyne. Finn frem to metall -eller sølv teskjeer og legg dem i kjøleskapet. Når disse er kalde kan de holdes under øynene i noen minutter.

- Kulden vil føre til at kapillærene trekker seg sammen og hevelsen vil gi seg noe. Det vil dessuten føles lindrende og beroligende, forklarer hun.

EKSPERT: Makeupartist Ida Wangen tyr til blush, brynspenn og pudder for et mer våkent uttrykk. FOTO: Privat
EKSPERT: Makeupartist Ida Wangen tyr til blush, brynspenn og pudder for et mer våkent uttrykk. FOTO: Privat Vis mer

LES OGSÅ: Slik fikser du knust sminke

Makeupartistens favoritter

Makeup artist Ida Wangen jobber i TV2 og driver selskapet Times by IV. For en våken look tyr hun til gode produkter.

Blant hennes favoritter finner vi blush, pudder, en frisk duft og ikke minst en god brynspenn.

Bryn er nemlig essensielt for å åpne blikket mener Wangen. En god brynspenn kan derfor bidra for å se litt kvikkere ut.

- Det er veldig viktig med bryn. Dette produktet er praktisk å ha med i vesken og trenger ikke å spisses. Holdbarheten er god og den varer hele dagen, sier hun.

Tilslutt trekker makeup artisten frem parfyme. Et usynlig, lite triks for å piffe seg opp på farten.

LES OGSÅ: Dette er redaksjonens skjønnhetsfavoritter

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer