Mørke Ringer

Triksene som fjerner mørke ringer og poser under øynene

Det er ikke rart du blir litt sliten i jula. Dette kan redde trøtte øyne!

FJERN MØRKE RINGER: Som mange andre har du nok godt for en lys, hudfarget concealer for å fjerne mørke ringer og poser under øynene. Det er faktisk slik at oransje er fargen du bør gå for. Les hvorfor og få mange andre tips nede i saken! Foto: Shutterstock / Goodluz
FJERN MØRKE RINGER: Som mange andre har du nok godt for en lys, hudfarget concealer for å fjerne mørke ringer og poser under øynene. Det er faktisk slik at oransje er fargen du bør gå for. Les hvorfor og få mange andre tips nede i saken! Foto: Shutterstock / Goodluz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Denne sesongen er fylt med fest og feiring, og vi ender ofte opp med å være våkne til langt på natt. 

Det er derfor ikke akkurat overraskende å se de mørke ringene under øynene når vi våkner opp dagen etterpå, men det er like irriterende hver gang og vi vil gjerne fjerne de. Snarest! 

De fleste tyr nok til sminkepungen og drar opp en hudfarget concealer. Men har du noen gang tenkt på at den ikke har den effekten den burde ha?

Det har seg nemlig slik at en oransje concealer skjuler mørke ringer under øynene, ikke de lyse vi er vant med.

LES OGSÅ: Ingenting ødelegger huden mer enn dette

Oransje utfyller blått

Komplementærfarger er farger som står direkte overfor hverandre i den såkalte fargesirkelen. Det vil si at disse to fargene utfyller hverandre til en helhet.

Synes du at de mørke ringene under øynene er sjenerende, kan du som du ser på bildet av fargesirkelen altså bruke en ordentlig oransje concealer på området under øynene, dette vil nemlig nøytralisere det blå.

- Det skal ikke mye produkt til før du får den ønskede effekten, så bruk ekstremt lite og kun på områdene hvor det er blått, sier Tone vid Skipá, skjønnhetsansvarlig i KK og HENNE.

LES OGSÅ: Trikset som gir glødende hud

ORANSJE CONCEALER: Her demonstrerer Heidi Hamoud hvordan du bruker den oransje concealeren for å fjerne blå ringer. Den grønne fargen bruker hun får å få bort rødheten i huden. Ifølge Tone vid Skipa i KK, Henne og STYLEmag, trenger du ikke så mye som Hamoud har tatt på, men prøv deg frem. Topp det hele med foundation! Foto: Faksimile Youtube/Heidi Hamoud
ORANSJE CONCEALER: Her demonstrerer Heidi Hamoud hvordan du bruker den oransje concealeren for å fjerne blå ringer. Den grønne fargen bruker hun får å få bort rødheten i huden. Ifølge Tone vid Skipa i KK, Henne og STYLEmag, trenger du ikke så mye som Hamoud har tatt på, men prøv deg frem. Topp det hele med foundation! Foto: Faksimile Youtube/Heidi Hamoud Vis mer

Disse triksene bør du prøve

KK.no har tidligere skrevet at ingredienser som K-vitaminer, antioksidanter, B-vitaminer og haloxyl kan hjelpe mot mørke ringer, men hvis problemet skyldes forkjølelse eller allergier kan du prøve disse triksene:

  • Rens bihulene: Ved å rense nesen med et nesehorn kan du bidra til at mindre væske samler seg opp som følge av allergi og forkjølelse. Et nesehorn er også mye mer skånsomt enn nesespray.
  • Bytt sovestilling: Sovestillingen din påvirker deg mer enn du tror, og hvis du sover på siden kan faktisk tyngdekraften gjøre posene under øynene verre. Hvis du er svært plaget kan det hjelpe å sove på ryggen.
  • Bli kvitt feberen: Feber vil også påvirke området under øynene. For å bli kvitt feberen og hovne øyne bør du prøve reseptfrie, febernedsettende medisiner.
     

LES OGSÅ: Sliter du med hovne øyne?

Massér øynene yngre

Denne metoden har muligens ingen umiddelbar effekt, men er noe vi absolutt kan begynne å gjøre om morgenen hvis vi faktisk kan massere øynene yngre!

Når huden masseres settes nemlig blodsirkulasjonen i kroppen i gang. Det positive med det er at væskene i kroppen får fart på seg slik at avfallsstoffer som er lagret i kroppen, ja, kanskje til og med har hopet seg opp litt, flyter lettere slik at kroppen kan skille det ut.

Når avfallsstoffene blir borte får huden en annen glød og den blir glattere. Huden får også mer glød når blodsirkulasjon settes i gang. Faktisk kan du fjerne poser under øyene med riktig massasje.

Slik gjør du det

Gjenta alle øvelsene tre ganger, og bruk gjerne en øyekrem eller et øyeserum samtidig for maks effekt.

1. Ta tak i brynet med to fingre. Klyp fra innerst ved neserota og ut til ytterkant av brynet.

2. Gjør samme øvelse under øynene.

3. Ta tak i de såkalte kråketærne, og klyp huden tre tak oppover.

4. Nå skal du rulle fingrene over huden under øyet. Start inne ved øyekroken, og rull fra den ene siden av fingeren til den andre flere ganger bortover huden. Gratis luksus til ansiktet!

MASSER ØYNENE: 1. Ta tak i brynet med to fingre. Klyp fra innerst ved neserota og ut til ytterkant av brynet. Foto: KK.no
MASSER ØYNENE: 1. Ta tak i brynet med to fingre. Klyp fra innerst ved neserota og ut til ytterkant av brynet. Foto: KK.no Vis mer
MASSER ØYNENE: 2. Gjør samme øvelse under øynene. Foto: KK.no
MASSER ØYNENE: 2. Gjør samme øvelse under øynene. Foto: KK.no Vis mer
MASSER ØYNENE: 3. Ta tak i de såkalte kråketærne, og klyp huden tre tak oppover. Foto: KK.no
MASSER ØYNENE: 3. Ta tak i de såkalte kråketærne, og klyp huden tre tak oppover. Foto: KK.no Vis mer
MASSER ØYNENE: 4. Nå skal du rulle fingrene over huden under øyet. Start inne ved øyekroken, og rull fra den ene siden av fingeren til den andre flere ganger bortover huden. Gratis luksus til ansiktet! Foto: KK.no
MASSER ØYNENE: 4. Nå skal du rulle fingrene over huden under øyet. Start inne ved øyekroken, og rull fra den ene siden av fingeren til den andre flere ganger bortover huden. Gratis luksus til ansiktet! Foto: KK.no Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer