Stiltips

Trikset du som har A-kropp bør kunne

Fra «pæreform» til «timeglass» med få grep.

- HANDLER OM Å BALANSERE: Riktig bruk av klær kan hjelpe deg med å få en mer balansert kropp. Feil bruk kan framheve. Foto: Per Ervland
- HANDLER OM Å BALANSERE: Riktig bruk av klær kan hjelpe deg med å få en mer balansert kropp. Feil bruk kan framheve. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Verdens kanskje mest populære makeoverduo kledde av konferansieren på KK-dagen, «Nytt på nytt»-programleder Jon Almaas, på scenen. Likevel er nok Trinny & Susannah aller mest kjent for å hjelpe folk med å kle seg. Sammen har Trinny Woodall og Susannah Constantine fornyet hundrevis av kvinner. Det er nok de færreste av oss som vil få en personlig oppussing av stilguruene, men heldigvis sparte de ikke på tipsene på Folketeatret i Oslo.SE OGSÅ: Slik kler du bort magen

- Handler om å balansere kroppen

Har du en celloformet kropp? Også kalt pæreform og A-form. Fasongen kjennes igjen ved at du har en kropp som er smalere oppe enn nede.- Det handler om å balansere kroppen og å få den til å se mer harmonisk ut, forklarer Trinny & Susannah.Riktig bruk av klær kan hjelpe deg med å få en mer balansert kropp. Feil bruk kan framheve.

- Dropp bare armer

Fem heldige KK-dagendeltakere vant en makeover av den kjente duoen. Blant annet Nora (57), som fikk vite at hårfjonene under øret fikk henne til å se 10 år eldre ut. Men frivillige kvinner fra salen ble også hentet opp på scenen– og resten av publikum fikk blant annet se hvordan en celloform forvandles til et timeglass med få grep. - Det gjelder å skifte fokus. For eksempel vil bare armer ikke gjøre deg noen tjenester.

Løsningen: Innsvinget, mønstret blazer

I løpet av et par minutter ble den ermeløse, svarte kjolen byttet ut med en langermet, innsvinget blazer med mønster. Og forskjellen var tydelig.- Overkroppen og underkroppen blir umiddelbart mer balansert. Og vi ser også at vi får en midje. Fokuset skiftes også fra de bare armene til utringingen.

KONKLUSJONEN

Tommelfingerreglene du med A-formet kropp kan notere deg er:
 • Dropp de ermeløse plaggene.
 • Husk at mønstre og lyse farger forstørrer, noe du kan utnytte for å balansere over- og underkroppen.
 • Gå for innsvingede plagg, et snitt som er flatterende for de fleste kvinner.
 • Skift fokus, i dette tilfellet fra armene til utringingen. Framhev det du er mest fornøyd med.
 • Tips fra backstage

  Den britiske moteduoen har fornyet norske kvinner denne våren på kanal FEMs program «Trinny & Susannah – Oppdrag Norge». KK.no fikk komme backstage, og fikk flere tips fra guruenes fornyelsesteam. Visste du for eksempel at...
 • feil hårfarge kan gjøre deg 20 år eldre?
 • du ikke skal ha farge i hele håret hvis du farger det hjemme?
 • «hele Norges befolkning» napper øyenbrynene feil?
 • ikke alle bør bruke knallrosa eller mørk rød leppestift?
 • plassering av rouge kan endre ansiktsformen din?
 • Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de vonde, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer