Neglelakk

Trikset som får neglelakken til å holde lenger

Ifølge eksperten er det spesielt én ting som er viktig - og det har ingenting med pris eller merke å gjøre.

NEGLELAKK: Et godt tips: Har du en neglelakk som begynner å bli gammel, bland den med litt lakktynner. Da blir den som ny. FOTO: NTB
NEGLELAKK: Et godt tips: Har du en neglelakk som begynner å bli gammel, bland den med litt lakktynner. Da blir den som ny. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Pris og merke betyr vanligvis lite for hvor lenge den holder seg fin. Det er teknikken du bruker når du påfører lakken, som er viktigst. De fleste av oss har ikke tid til å lakke neglene hver dag, så her er mine tips for å få neglelakken til å vare lengst mulig.

Grunnarbeid

Rene negler: Det er viktig å starte med et rent utgangspunkt. Vask hendene med vann og såpe. Har du rester av neglelakk på neglene, bør du fjerne det med en neglelakkfjerner først.

Fil: Det er en grunn til at negledesignere bruker tid på å file og pusse før de starter med selve lakken. Godt grunnarbeid har nemlig alt å si. Flisete negler er ikke spesielt pent, og det fungerer dårlig om du ønsker å maksimere lakkens holdbarhet. Bruk en god fil, og skap fasongen du ønsker. Du kan også trekke neglebåndet forsiktig tilbake, slik at neglelakken legger seg pent i kanten.

Slik gjør du

Underlakk: Det er fort gjort å droppe dette steget, men underlakk gjør at neglelakken varer lenger, samtidig som den beskytter mot misfarge på neglen. Du trenger kun ett strøk. Bruk en bred kost, og pass på at det er nok lakk på. La tørke helt før du starter med den fargede neglelakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer