Mørke ringer:

Trikset som fjerner mørke ringer under øynene

Du har mest sannsynlig alt du trenger liggende i sminkepungen.

MØRKE RINGER: Sommergløden har for lengst forfalt, og det er virkelig tiden for mørke ringer under øynene igjen. Dette mye omtalte TikTok-hacket er kanskje noe å teste ut i høstmørket? Foto: NTB
MØRKE RINGER: Sommergløden har for lengst forfalt, og det er virkelig tiden for mørke ringer under øynene igjen. Dette mye omtalte TikTok-hacket er kanskje noe å teste ut i høstmørket? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli helt dagligdags å hente både tips og lærdom fra TikTok. Det er kanskje mye som er pur underholdning, mye som er tull og mye som bør tas med en stor klype salt – men millionplatformen skal jammen ha æren av å innimellom komme med noen aldri så lite nyttige hacks. Ja, takk!

Et godt eksempel, er et blush-triks som har gått viralt – og det fordi blushen brukes under øynene for å fikse opp i mørke ringer.

Mang en TikToker hyller trikset for å redde mørke ringer under øynene, men ifølge makeupartistene er ikke dette hacket bare-bare. Det krever faktisk en viss finesse, for å oppnå et godt resultat!

– Jeg ville ikke nødvendigvis sagt at dette er en god idé, sier makeupartist Malin Lossius til KK.

– Man kan fort bli veldig rosa i hele ansiktet – men fordi blushfargene man bruker kan kunne korrigere de mørke ringene man har under øynene, kan det bli bra om man gjør det riktig, innrømmer hun.

For et mest mulig naturlig resultat

Heller ikke makeupartist Kristine Keiseraas er umiddelbart fan av hacket. Hun tror det eksisterer svært delte meninger rundt dette trikset.

– Vi må huske at det fleste på TikTok har sterke studiolys og at det dermed kan se litt annerledes ut i dagslys, minner hun.

– Men selvfølgelig: det gir det mening å bruke blush under øynene om man finner riktig mengde og farge, innrømmer hun.

Og ifølge Keiseraas, er det først og fremst mineralsminke du bør prøve deg på om du vil teste ut trikset og oppnå et naturlig resultat.

– For en mest mulig naturlig look, kan man blande en blush med en mineral-concealer og påføre litt etter litt til du får ønsket resultat. Mineralsminke gir et veldig naturlig resultat og er lett på huden.

Når det gjelder selve blushen, tipser hun om at det antageligvis best å gå for en flytende variant.

– Til bruk under øynene, vil nok en flytende blush gi mest naturlig resultat. Da kan du blade fargen før du påfører – og det er lettere å fjerne flytende produkt om man skulle måtte prøve seg fram flere ganger, forklarer Keiseraas.

BLUSH UNDER ØYNENE: Du skulle kanskje ikke tro det - men det kan så absolutt fungere! Makeupartistene tipser om å tenke komplementærfarger samt ta hensyn til egen hudfarge. Foto: NTB
BLUSH UNDER ØYNENE: Du skulle kanskje ikke tro det - men det kan så absolutt fungere! Makeupartistene tipser om å tenke komplementærfarger samt ta hensyn til egen hudfarge. Foto: NTB Vis mer

Lossius argumenterer derimot for bruk av det motsatte, nemlig blush i pudderform.

– Jeg hadde brukt en pudderblush, som er lett å duse ut, slår hun fast.

– Ikke overdriv med dette

Det er ikke bare når det gjelder valg av blush-format at Lossius og Keiseraas sverger til ulike ting. Makeupartistene kan også foreslå to forskjellige tilnærminger til TikTok-hacket.

– Jeg hadde sørget for å sette basesminken med et settingpudder først, for så å starte med å konsentrere blush på kinnene – og så dra restene oppover, beskriver Lossius.

Og det er også her hun ber oss være en smule forsiktige:

– Personlig hadde jeg ikke overdrevet med dette, for det kan gjøre at man bare ser rød ut i hele ansiktet!

FAVORITT: Denne myke blushen fra MAC Glow Play i fargen 'That's Peachy' er en av Kristina Keiseraas sine favoritter, og kan legges med både finger, kost og svamp. Kr 250 hos Lyko.
FAVORITT: Denne myke blushen fra MAC Glow Play i fargen 'That's Peachy' er en av Kristina Keiseraas sine favoritter, og kan legges med både finger, kost og svamp. Kr 250 hos Lyko. Vis mer

Keiseraas tror derimot at man men fordel kan gå for ulik blush i kinnene og under øynene.

– Man kan gjerne bruke en litt friskere blush i kinnene, som korall eller rosa. Men med sminke er alt lov så hvilken farge man velger er smak og behag!

– Flere merker har også samme palett til forskjellige hudtoner, som for eksempel Anastasia sin 'Blush Trio' som finnes i fire farger til fire forskjellige hudtoner, tipser Keiseraas.

Både tonen i valgt blush og tonen i egen hud er helt essentielle punkter. Blush under øynene vil rett og slett kunne ha samme effekt som en korrigerende concealer, kan Lossius forklare.

– Det blir for eksempel som å bruke en ferskenfarget concealer på blå ringer på lysere hudtoner. Det vil korrigere det blå, slik at det er enklere å dekke, sier hun.

HELST FLYTENDE BLUSH: Makeupartist Kristina Keiseraas tror en flytende blush egner seg best til bruk under øynene, som har vært populært på TikTok en stund. Foto: Instagram @makeupby_kk
HELST FLYTENDE BLUSH: Makeupartist Kristina Keiseraas tror en flytende blush egner seg best til bruk under øynene, som har vært populært på TikTok en stund. Foto: Instagram @makeupby_kk Vis mer

– Disse fargene jevner ut blått og grønt

Og mens vi snakker om farger – nyansevalg er ofte en utfordring i seg selv når det gjelder blush. Hva kler man egentlig – og i dette tilfellet, hva skal til for å korrigere hva?

– Hvordan man fargekorrigerer avhenger hvor dyp eller lys hudtonen din er, forklarer Lossius.

– Er du for eksempel lys i huden med blå- eller grønntonede ringer under øynene, kan man korrigere med gul concealer eller ferskentonet concealer, sier hun.

Lossius lover at det ikke er mangel på palletter med mange ulike farger, og at det bare er å teste seg fram.

Men viktigst av alt er det kanskje å ha de gode gamle komplementærfargene i bakhodet. Enkelt og greit!

KORRIGERENDE: På samme måte som at fargekorrigerende concealer kan hjelpe mot mørke ringer, kan blush gjøre det samme - om du gjør det riktig. Foto: NTB
KORRIGERENDE: På samme måte som at fargekorrigerende concealer kan hjelpe mot mørke ringer, kan blush gjøre det samme - om du gjør det riktig. Foto: NTB Vis mer

– Komplementærfargen til blått er oransje, og komplementærfargen til grønn er rød. Det vil si at disse fargene vil jevne ut blått og grønt, minner Keiseraas.

Så prøv deg eventuelt fram helt etter boken, med en blanding av rødt og oransje!

– Det lureste er å bruke en blush i en varm tone, siden det mørke under øynene ofte er i kalde toner, og vil korrigeres med varmere toner, legger Lossius til.

Jeg ville gått for en ferskentonet blush til lys hud, mens til dypere hudtoner ville jeg gått for blushes i oransje eller rødlige toner, tipser hun.

VARM VS. KALD: Makeupartist Malin Lossius mener at varmere blushtoner kan virke fargekorrigerende på de typisk kalde tonene i de mørke ringene under øynene våre. Foto: Instagram @facebymalin
VARM VS. KALD: Makeupartist Malin Lossius mener at varmere blushtoner kan virke fargekorrigerende på de typisk kalde tonene i de mørke ringene under øynene våre. Foto: Instagram @facebymalin Vis mer

– Ikke vær redd for å teste

Når det er sagt, har makeupartistene flere tips på lager når det kommer til mørke ringer under øynene. Vi ønsker alle tips velkommen – det er tross alt virkelig tiden for mørke ringer under øynene igjen!

Ifølge Keiseraas, er det minst like viktig å motvirke mørke ringer før du kommer til sminken.

– Mitt beste tips er en god øyekrem, slår hun fast.

– Ole Henriksens 'Banana Bright Eye Cream' har litt oransje i seg, noe som vil kunne fargekorrige og lysne øyeområdet samtidig som den gir fukt. Man vil ikke se fargen i øyekremen, men den er der, så ikke vær redd for å teste! tipser hun.

Føler man behov for ytterligere dekk, er det antageligvis en god concealer som blir det mest effektive. Men husk at også concealer-bruken din kan slå feil!

– Et enkelt triks som mange allerede gjør, er å bare blande litt fargekorrigerende concealer inn i sin vanlige concealer. Da slipper man å gå inn med to lag, og kan få til en fin dekk uten at det blir grått, trekker Lossius frem.

DET BESTE: Makeupartisten understreker at en god øyekrem er en av de beste måtene å bekjempe mørke ringer under øynene på denne tiden av året. Foto: NTB
DET BESTE: Makeupartisten understreker at en god øyekrem er en av de beste måtene å bekjempe mørke ringer under øynene på denne tiden av året. Foto: NTB Vis mer

I tillegg, kan begge makeupartistene innrømme at mange av oss er litt vel tradisjonelle når det gjelder bruken av blush. Det er nemlig flere steder en kinnbeina som med fordel kan ikles litt blush!

– Det kan være fint å ha litt over nesen og i pannen, for å få en naturlig glød. VI er tross alt ikke ensfarget i ansiktet av natur, så det er fint å legge blush på flere punkter i ansiktet! sier Lossius.

– Jeg setter alltid pris på en fresh blush-look! Litt blush på øyelokkene og på leppene er også kjempefint, legger Keiseraas til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer