Tights

Trikset som gir deg bein herfra til månen

Bruk strømpebuksen til å få lengre og slankere bein.

STRIPER: Strømpebukser med vertikale mønstre, som striper, gjør trikset, ifølge Wolford-salgssjef Marianne Bekkevold. Få flere tips lenger nede i artikkelen. Foto: Tone Ra Pedersen
STRIPER: Strømpebukser med vertikale mønstre, som striper, gjør trikset, ifølge Wolford-salgssjef Marianne Bekkevold. Få flere tips lenger nede i artikkelen. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatertStrømpebukser er etter hvert blitt et like viktig motetilbehør som skjerf og vesker.

Men strømpebuksen kan ikke bare løfte antrekket. Den kan også ha en flatterende effekt på beina dine - om du velger riktig type, da.

LES OGSÅ: - Mange synes de får rare bein

Velg riktig mønster

- Med mønster som dette får du bein herfra til månen, sier Marianne Bekkevold, salgssjef for Wolford i Norge, og trekker en strømpebukse med vertikale striper over armen for å vise.

- Jeg er selv veldig kort, så jeg kan de fleste triksene i boka, ler hun.

Og hemmeligheten når det gjelder strømpebukser, er å velge mønstre som er vertikale. Det betyr mønstre som strekker seg oppover - og ikke bortover.

- Ta for eksempel rutede mønstre. Velger du en strømpe med avlange, høye ruter, vil det ha en forlengende effekt. En strømpebukse med kvadratiske, liggende ruter vil ha motsatt virkning, forteller Bekkevold.

Ikke glad i mønster?

Er du ikke så glad i mønstrede strømper, finnes det heldigvis andre råd.

- Den klassiske svarte strømpebuksen med sømmen bak vil også få beina til å se lengre ut, sier Bekkevold.

- Eller du kan bruke samme farge på sko og strømper.

Har du svarte strømper, bruker du altså svarte sko. Bruker du ikke strømper, eller går for en hudfarget strømpebukse, vil nudefargede sko gjøre trikset.

Se eksempler på strømpebukser her:


Flere forlengende råd

KK.no har også flere forlengende triks på lager. Har du noen gode råd selv? Del dem gjerne med andre lesere i kommentarfeltet under.

Gå for matt: Blanke strømpebukser («shiny») vil som regel gjøre beina både større og kortere. Matte strømpebukser er med andre ord det beste.

Velg mørke farger: Svart er fremdeles det mest flatterende, mens hvitt kan ha samme effekt som shiny strømpebukser (i tillegg er hvite strømpebukser noe som gjerne helst forbindes med bursdagsselskaper i barndommen…).

Tenk over skoene: Som nevnt tidligere vil sko og strømper i samme farge ha en forlengende virkning. En annet godt råd er å unngå sko med ankelrem som «kapper» beinet og får det til å virke kortere.

Prøv høyt liv: Skjørt med høyt liv framhever både kvinnelige former og gir illusjonen av lengre bein. Unngå lengder som slutter på leggens tykkeste punkt.

Unngå korte leggings: Korte leggings/tights som stopper på leggen vil gjøre beina kortere. Velg derfor heller de helt lange.


Marianne Bekkevold, salgssjef for Wolford i Norge (t.v.) og pressesjef Arendse Collin. Foto: Tone Ra Pedersen
Marianne Bekkevold, salgssjef for Wolford i Norge (t.v.) og pressesjef Arendse Collin. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
RUTER: Også rutemønster kan ha en forlengede effekt, så lenge de strekkes i høyden. Kvadratiske, liggende ruter har motsatt effekt, ifølge Bekkevold. Foto: Tone Ra Pedersen
RUTER: Også rutemønster kan ha en forlengede effekt, så lenge de strekkes i høyden. Kvadratiske, liggende ruter har motsatt effekt, ifølge Bekkevold. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
FORLENGER: Cameron Diaz vet at nude pumps har en forlengende effekt på beina. Her på LA-premieren av The Green Hornet. Foto: All Over Press
FORLENGER: Cameron Diaz vet at nude pumps har en forlengende effekt på beina. Her på LA-premieren av The Green Hornet. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer