Sko

Trikset som redder nye sko

Alt du trenger er en hårføner.

FØN BORT VONDTEN I NYE SKO: Synes du ofte splitter nye sko kan være litt trange og vonde i begynnelsen? Da bør du sjekke ut hårfønertrikset - og ikke glem de tjukke grove sokkene. Foto: Cecilie Leganger
FØN BORT VONDTEN I NYE SKO: Synes du ofte splitter nye sko kan være litt trange og vonde i begynnelsen? Da bør du sjekke ut hårfønertrikset - og ikke glem de tjukke grove sokkene. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle vet hvor vanskelig det kan være å flytte inn i splitter nye sko, eller pumps. Ofte er det litt trangt og vondt i begynnelsen, før vi får gått dem ordentlig inn. Og vi lider for skjønnheten, gang på gang.

Løsningen for vonde sko

Slik trenger det derimot ikke å være. På badet ditt er det nemlig en genial dings som funker til mer enn bare å tørke håret.

Den kjekke lille hårføneren din er nemlig gull når du skal ut å gå i nye sko. En runde med denne kan være like effektivt på utviding av sko, som flere timer med naturlig fotvarme og svette.

Men merk deg av skoen bør være i skinn, hvis det skal funke.

FØNERTRIKSET FUNKER BEST PÅ SKO I SKINN: Vi vet alle hvor trange spissen på et par nye pumps kan være, men føner du der det trykker mest med sokk på foten, kan det hende de blir litt romsligere. Husk skopuss etterpå, for å motvirke at skinnet tørker ut! Foto: Cecilie Leganger
FØNERTRIKSET FUNKER BEST PÅ SKO I SKINN: Vi vet alle hvor trange spissen på et par nye pumps kan være, men føner du der det trykker mest med sokk på foten, kan det hende de blir litt romsligere. Husk skopuss etterpå, for å motvirke at skinnet tørker ut! Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Slik går du fram

Ifølge nettstedet WhoWhatWear tar du først på deg et par tjukke grove sokker før du presser foten inn i skoen. Så bruker du hårføneren på de trange stedene på utsiden av skoen, mens du beveger og strekker på føttene.  

Ha på deg skoene mens de kjølner ned. Deretter tar du av deg sokkene, og prøver skoene på nytt med tynnere sokker, eller barbeint, hvis det er slik du ønsker å bruke dem.

Nå bør de sitte som fot i hose, men er de fortsatt litt for trange, kan du gjenta prosessen.

Noen sekunder er nok

Vær obs på at ekstra varm luft vil kunne tørke ut skinn og lær, så vær varsom når du føner. Prøv deg heller fram i noen sekunder, og gjenta prosessen hvis skoen ikke utvider seg.

Etter en runde med føneren, er det deretter viktig å smøre skoene inn med skokrem for å holde på fukten og spensten i skinnet.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer