Undertøy

Trusen kan også trenge vaskepose

Disse bør du ikke legge rett i vaskemaskinen.

BLONDER: Truser med blonder bør du for eksempel vaske i vaskepose, fordi blondene lett kan hekte seg i andre plagg og bli ødelagt. Foto: Getty Images/Hemera
BLONDER: Truser med blonder bør du for eksempel vaske i vaskepose, fordi blondene lett kan hekte seg i andre plagg og bli ødelagt. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du visste kanskje at bh-en ikke bør kastes rett i vaskemaskinen. En vaskepose beskytter både bh-en og vaskemaskinen fra å bli ødelagt.

Men du var gjerne ikke klar over at også trusen bør svøpes inni den lille nettingsekken før du hiver den i trommelen?

SE OGSÅ: Derfor bør du betale litt ekstra for bh-en

- Holder seg fin lenger

Det anbefaler Maria Andersson, butikksjef ved Triumph i Nedre Slottsgate i Oslo.

- Truser kan som regel vaskes ved høyere temperaturer enn bh-er, men følg alltid vaskerådene på merkelappen. Vasker du dem feil, kan de miste både fasong og farge, forklarer hun til KK.no.

- Så du må gjerne ha underbuksene i vaskepose, da holder de seg finere også.

Stem her!

Bruker du vaskepose når du vasker truser?Nei
 
797 (86%)
På enkelte truser
 
82 (9%)
Ja
 
51 (5%)

Disse trusene bør ha vaskepose

Ifølge Andersson bør du finne fram den skånsomme vaskeposen hvis det er snakk om:

 • blondetruser
 • truser med mye elastan
 • dyre underbukser

 • - Blondetruser har spesielt lett for å hekte seg opp i andre plagg i vaskemaskinen, for eksempel i glidelåser eller lignende, og de kan lett bli ødelagt, sier Andersson.

  - En vaskepose beskytter dessuten elastanet i trusen. I vask kan underbuksen fort bli «overstrukket» og miste fasongen hvis den ligger ubeskyttet i maskinen.

  - Bruk i alle fall vaskepose hvis du kjøper dyre truser. Hos oss koster trusene mellom 79 og 399 kroner, og har du mange underbukser til 400 kroner stykket er det nok smart å bruke vaskepose uansett, avslutter Andersson.

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de vonde, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer