Comeback i motebildet

Tvilsom trend fra tidlig 2000-tallet er tilbake

Skal vi tro Bella Hadid, samt noen store designere, vil de ha synlig stringtruse tilbake i motebildet.

PÅ CATWALKEN: Det kjente motehuset Givenchy viste en look for våren 2021 som blant annet bød på en kjole med åpen rygg hvor stringtrusen stakk frem. Foto: Skjermdump fra Instagram
PÅ CATWALKEN: Det kjente motehuset Givenchy viste en look for våren 2021 som blant annet bød på en kjole med åpen rygg hvor stringtrusen stakk frem. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert

Vi lar oss stadig vekk inspirere av tidligere tiår. 70-tallet er blant de tiårene som har dominert trendbildet i lang tid, men i det siste har vi sett at inspirasjonen er hentet fra både 90-tallet og tidlig 2000-tallet.

Plattformsandaler, små solbriller og store spenner fra 90-tallet er blant det som er blitt født på ny den siste tiden. Det er kanskje ikke de verste trendene å hive seg over - det finnes jo tross alt langt mer spreke trender fra 90-tallet og på starten av 2000-tallet.

Den synlige stringtrusa, for eksempel. Den er både elsket og hatet, men de siste årene har den kanskje vært mest hatet. Vi fikk et lite gjensyn med den i 2018 da Jennifer Lopez troppet opp i et antrekk som virkelig fikk folk til å prate.

JENNIFER LOPEZ: Artisten er kjent for å prøve ut nye stiler. Foto: NTB
JENNIFER LOPEZ: Artisten er kjent for å prøve ut nye stiler. Foto: NTB Vis mer
TIDLIG UTE: Denne looken på J-Lo så vi allerede i 2018. Foto: NTB
TIDLIG UTE: Denne looken på J-Lo så vi allerede i 2018. Foto: NTB Vis mer

Da vi omtalte trenden da, hadde KK-redaktør Ingeborg Heldal følgende å si:

- Om den får en renessanse nå er vanskelig å spå, den er jo ikke spesielt smakfull og lekker, men ingenting overrasker meg lenger. Selv kommer jeg aldri til å orke å gå med trusa langt opp rumpesprekken, ikke en gang hvis det blir supertrendy!

Versace-favoritt

Det tok lang tid før vi så noe til den synlige stringtrusa igjen, men nå ser det ut til at flere har bestemt seg for å få den tilbake i søkelyset.

Motehuset Versace er blant designerne som har presentert flere utgaver av trenden. Deres nyeste kolleksjon viste blant annet et plagg som minnet om trenden. Dette kan jo kanskje være noe for deg som ikke ønsker å ta stringtruse-looken helt ut!

NY VARIANT: Ikke helt det samme, men kan minne om stringtruse-trenden. Foto: NTB
NY VARIANT: Ikke helt det samme, men kan minne om stringtruse-trenden. Foto: NTB Vis mer

Men de har selvfølgelig også vist plagget i god, gammeldags 2000-tallsstil. Modell Bella Hadid hadde på seg looken på catwalken til Versace og lot seg nok inspirere av det. Hun har vi nemlig sett i denne trenden utenom jobb også!

PÅ CATWALKEN: Bella Hadid for Versace. Foto: NTB
PÅ CATWALKEN: Bella Hadid for Versace. Foto: NTB Vis mer

Venninnen til Hadid, Hailey Bieber, overrasket også da hun i 2019 møtte opp på selveste Met-gallaen i en rosa kjole med dyp rygg og synlig string.

HAILEY BIEBER: Slik så antrekket til Hailey Bieber ut under Met-gallaen i 2019. Foto: NTB
HAILEY BIEBER: Slik så antrekket til Hailey Bieber ut under Met-gallaen i 2019. Foto: NTB Vis mer

Kanskje hun lot seg inspirere av GIllian Andersons antrekk fra Vanity Fair-festen i 2001?

VANITY FAIR-FEST: Gillian Anderson i 2001. Foto: NTB
VANITY FAIR-FEST: Gillian Anderson i 2001. Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer