Mote:

Ukens stilcrush: Maren Schia

- Det var ikke før jeg flyttet fra Moss at jeg virkelig «kom ut av skallet» mitt.

MAREN SCHIA: Den norske moteprofilen deler sine beste stiltips. Foto: Privat
MAREN SCHIA: Den norske moteprofilen deler sine beste stiltips. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

21 år gamle Maren Schia er blant de unge, lovende moteprofilene her til lands. Hun har raskt blitt en favoritt blant gatemotefotografene. Kanskje ikke rart ettersom 21-åringen alltid klarer å sette sammen de mest kreative og kule antrekkene.

- Jeg er ikke redd for å prøve nye ting, sier Schia til KK.

Selv beskriver hun stilen sin som fargerik og eksperimentell. Vi kunne ikke vært mer enig. Den skiller seg ut fra den stereotypiske nordiske stilen hvor fargepaletten ofte består av svart og hvitt.

- Det var en tid da jeg var liten hvor jeg kun gikk i svart, hvitt og grått. Nå er det helt utenkelig, ler Schia.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Maren Schia er fra Moss, men bor i Oslo hvor hun skriver bacheloroppgave i Medievitenskap ved UiO. Hun har vært interessert i mote så lenge hun kan huske, men det var først da hun flyttet til Oslo at ting falt på plass.

- Det var ikke før jeg flyttet fra Moss at jeg virkelig «kom ut av skallet» mitt, og begynte å kle meg slik jeg virkelig ville være kledd.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Deler sine beste tips

Maren er opptatt av å kle seg etter vær og temperatur uten å gjøre det kjedelig.

- Hvilke plagg mener du alle bør ha i klesskapet sitt?

- En statementjakke eller blazer. Jeg har en grønn blazer fra Acne Studios som jeg bruker gang på gang. Jeg har også en jakke i tigerprint som jeg kjøpe i en vintage-butikk i Paris. Den blir jeg aldri lei!

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Tar man en titt på Instagram-profilen til Schia, så er det ingen tvil om at moteprofilen er glad i sneakers. Også dette mener hun er et must i garderoben.

- Gjerne noen med litt farge på! Mine favoritter er fra Eytys.

Dersom du, som mange av oss, er på utkikk etter tips til hvordan du kan få inn litt farge i antrekkene dine, har Schia flere gode tips.

- Tilbehør som solbriller, smykker eller hatter er med på å løfte et antrekk. En kan ha det enkleste antrekket, men så forandres hele looken med dette tilbehøret.

Når det kommer til selve plaggene, anbefaler hun å starte med en farge og deretter prøve seg fram.

- Enten kan du starte med tilbehøret, eller så kan du gå for en bukse i en sprek farge og tone det ned med en ensfarget jakke og en enkel hvit t-skjorte til.

- Hvilke fargekombinasjoner sverger du selv til?

- Favorittfargen min er grønn, så jeg kommer til å bli sett i kombinasjoner som grønn og gul, grønn og oransje, og grønn og blå denne sesongen. Ellers liker jeg veldig godt kombinasjonen av blå og rosa, og rosa og gult.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

En måte å få inn disse fargekombinasjonene på, er å ta en titt på en av årets store trender: batikk! Dette er en gyllen anledning til å lage kule plagg i akkurat de fargene du ønsker.

- Jeg har selv skaffet med en slik genser og er på jakt etter et par stenvaskede jeans.

- Hvilke andre trender har du troen på?

- Jeg har lyst til å gå våren i møte med min vintage skinnjakke med frynser, en silkekjole og noen kule boots. Sykkelshortsen var veldig trendy i fjor, så i år kommer jeg til å gå for den litt oppdaterte versjonen som er en dressbuksevariant i samme lengde som sykkelshortsen, og da gjerne med en matchende blazer. Jeg har allerede sett meg ut en fra Arket og en fra COS.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer