Oslo Runway

Ukens stiltips med Darja: Dette visste du ikke at du kan bruke skjerf- og ponchoer til

Råkule stylingtips inspirert av Holzweiler-visningen.

Ukens stiltips med Darja: Dette visste du ikke at du kan bruke skjerf- og ponchoer til
Publisert
Sist oppdatert

Skjerf og ponchoer er perfekt når temperaturen synker. Ikke bare holder plaggene oss varme, men de tilføyer også personlighet til enkle antrekk. Selv elsker jeg både skjerf og ponchoer fordi man slipper å tenke på størrelse, man finner noe for enhver smak og man kan løfte et antrekk på et 1-2-3 uten at det trenger å koste skjorta.

De siste årene har skjerfene blitt større, bredere og tykkere. Jo mer stoff, desto bedre. Den flagrende, ermeløse kappen har på sin side blitt min favoritt. Behagelig, varm og anvendelig. Den kanskje vanligste måtene å bruke ponchoen er som cape, snurret rundt halsen eller som cardigan, gjerne med et belte i livet. Ikke minst henslengt over en skinnjakke eller tynnere kåpe.

Men, under Oslo Runway avsluttet Holzweiler sin visning med en rekke måter å bruke deres signaturskjerf og -ponchoer på. Det var den internasjonale stylisten og it-jenta Veronica Heilbrunner som sto for stylingen, og vi lar oss inspirere.

Holzweiler viste oss ulike måter å bruke skjerf på Foto: Per Ervland
Holzweiler viste oss ulike måter å bruke skjerf på Foto: Per Ervland Vis mer

Skjerfene og ponchoene var stylet som skjørt på ulike måter, og de tynnere variantene som belter og hodeplagg, i tillegg til at skjerfene var representert på deres nylanserte vesker.

- For oss var det viktig å bevege oss litt videre da vi skulle vise frem poncho-kolleksjonen for høst- og vinteren 2016. Inspirert av skotske kilt, brukte Veronika Heilbrunner ponchoen og diverse skjerf som skjørt i stylingen, og ved hjelp av våre egenproduserte kilt-nåler, ble de festet rundt livet på mange uliker måter, sier Maria Skappel til KK.no.

Videre forklarer Skappel at ponchoen har blitt et plagg som Holzweiler elsker og bruker på mange ulike måter året rundt. Slengt over skuldrene på sene sommerdager, som pledd eller over tynnere jakker. Nå også som skjørt over jeans eller med strømpebukser.

Oppsummert stylingtips

  • Tynnere skjerf kan knytes og brukes som: hodeplagg, belte, eller pynt på accessoirer - som vesker. 
  • Tykkere skjerf/ponchoer kan knytes og brukes som: skjørt, cape, topp, eller skjerf. 

 

Til info:

Maria Skappel Holzweiler er en av bloggerne AdLINK Media jobber kommersielt med. AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media.

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer