Jeans

Ukens stiltips med Darja: Jeanstrenden som tar helt av

Og slik lager du den selv (helt gratis!).

KLIPP AV JEANSEN: For en frynsete, trendy look! Foto: Scanpix
KLIPP AV JEANSEN: For en frynsete, trendy look! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet alle godt at det ikke lenger er kun på catwalken at føringen for trender finner sted. På gata i motemetropolene florerer det med inspirerende antrekk og selvutnevnte trendsettere. 

Den evige klassikeren, jeansen, er buksen som er oftest og sterkest representert i gatebildet. Den kan enkelt pyntes opp med et par hæler eller med en stilfull skjorte, samtidig som man får en casual look med lave sko og enkle gensere. Den tradisjonelle jeansen kommer i utallige modeller og ulike vask - lys, utvasket, mørk og nå skal altså buksekanten være frynsete. 

Frynse-detaljene ved anklene har vært sterkt representert i streetstylebildet under moteukene de siste sesongene. Dette har selvsagt kjedebutikkene fått med seg, og kopiert de hjemmelagde variantene, men trenden er også å se hos de eksklusive designerne. De 70-tallsinspirerte frynsene er prikken over i'en og gir mer personlighet til antrekket.

Dersom du ikke skal kjøpe buksene med ferdiglaget frynsete kant, kan du enkelt gjøre dette selv.

Dette er kanskje tidens enkleste (og billigste) trend å kopiere: Finn frem et par gamle (eller nye) jeans, en saks og ta fatt i din kreative side. Jeg har selv gjort dette mange ganger, og en periode i sommer gikk jeg til angrep på så å si alle buksene mine. Da været ble kaldere fikk jeg erfare at jeg hadde vært litt for ivrig på lengden. Ja, ankelen skal synes, men det er fordelaktig at buksen kan brukes året rundt også.

JEANS: Vi elsker også denne mer ekstreme varianten av trenden. Her finnes det noe for enhver smak - enten du går for en diskré kant eller denne frynsete varianten.  Foto: Scanpix
JEANS: Vi elsker også denne mer ekstreme varianten av trenden. Her finnes det noe for enhver smak - enten du går for en diskré kant eller denne frynsete varianten. Foto: Scanpix Vis mer

Men, det er altfor mange som gjør tabben ved å bruke for lange bukser, og dermed gir inntrykk av kortere ben. I tillegg er anklene et av kroppens slankeste steder, og ved å klippe av buksen rett over anklene ser bena både lengre og slankere ut. Yey!

Så, slik gjør du det: Klipp et hakk i buksen din og riv i stedet for å klippe helt rundt. Det gir den frynsete og ujevne kanten jeg digger. Trådene skal henge løst og tilfeldig – hele sjarmen ligger i et uperfekt resultat. Start heller med litt for lite av buksebena i starten og prøv deg frem til riktig lengde.  

Ta et og et ben av gangen. Når du er ferdig med det første benet bretter du buksen i to på langsiden og bruker buksebenet du allerede har klippet i som mal.

Lykke til!

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer