Sommerstil 2016

Ukens stiltips med Darja: Slik får du en elegant og behagelig sommerstil

Løse kaftaner, fotside kjoler og romslige skjorter sørger for den ultimate looken.

SOMMERSTIL: En sort kaftan er perfekt å slenge på seg på stranden, samtidig som den fint kan brukes med hæler på fest.  Foto: Karoline Andersen
SOMMERSTIL: En sort kaftan er perfekt å slenge på seg på stranden, samtidig som den fint kan brukes med hæler på fest. Foto: Karoline Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uavhengig av hva du skal i sommer vil jeg tro at du både har lyst til å føle deg elegant og bruke plagg som er behagelige i sommervarmen. Det synes i hvert fall jeg er helt essensielt når jeg går til innkjøp av sommergarderoben. Trange kjoler og tette materialer blir derfor, naturlig nok, nedprioritert. 

Jeg liker å føle meg fin, selv når jeg skal på stranden. Og det er kanskje verdens enkleste ting å få til: Butikkene bugner av nydelige, fotside kaftaner, sommerkjoler og kimonoer, som enkelt gir deg den elegante strandstilen. Med et belte i livet gir du stilen en feminin touch, fremhever midjen og det løse plagget vil automatisk få en naturlig, fin drapering. 

Badedrakten er en god venn i ferien - den tar seg godt ut på stranden og er flatterende på kroppen, samtidig som den kan brukes som en body etter en dag i solen. Med et skjørt og fargerike ballerinasko får jeg den uanstrengte og fine sommerstilen jeg elsker! 

En klassisk hvit skjorte er et must i sommergarderoben - eller, strengt talt hele året. Den hvite skjorten er en tidløs klassiker som aldri går av moten, og den siste tiden er det særlig den litt større, herreinspirerte varianten som er populær. Det vil med andre ord si at skjorten blir mye mer anvendelig, da den både kan brukes med shorts eller skjørt, samtidig som den kan brukes som kjole. Du kan gjerne holde tilbehøret lekent ved å ha farger på blondene under skjorten (bh-en) - slik jeg har stylet skjorten her-  og store, iøynefallende solbriller

Romantiske kjoler med blonder og blondemønster slår sjeldent feil. Stilen liker jeg å toppe med solhatt, smykker i gull (gjerne øredobber, ringer og halskjeder) mot solbrun hud og luftige sandaler. Det er lov å være litt glamorøs når du har ferie, spesielt i det store utland. Løse, enkle silhuetter og fine farger er nøkkelen til en avslappet og nydelig sommertstil! 

Darja Barannik er ekspert på mote og skjønnhet for KK.no på deltid. I tillegg driver hun sin egen blogg selvstendig og uavhengig av sin stilling i KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer