Ulrikke Louise Lahn Høyer

«Ulrikke kan kun drikke vann de neste 24 timene»

Den danske modellen skal ha blitt vraket fra Louis Vuitton-visning fordi hun var for stor.

ULRIKKE LOUISE LAHN HØYER: Den danske modellen var vissnok for stor for det franske motehuset Louis Vuitton ifølge en tekst hun har skrevet og lagt ut på sin Facebook- og Instagramprofil. Foto: Shutterstock
ULRIKKE LOUISE LAHN HØYER: Den danske modellen var vissnok for stor for det franske motehuset Louis Vuitton ifølge en tekst hun har skrevet og lagt ut på sin Facebook- og Instagramprofil. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig viste det franske motehuset Louis Vuitton fram sin «Resort Collection» for 2018 i Kyoto, Japan. Noen av verdens største modeller ble fløyet ut til den japanske storbyen for å delta på visningen, og blant dem som skulle vise fram klærne på catwalken var danske Ulrikke Louise Lahn Høyer (20). Men lykken over å ha booket en så stor jobb skulle ifølge 20-åringen vise seg å være kortvarig.

I etterkant av visningen har Lahn Høyer lagt ut et innlegg på sin Facebook- og Instagramprofil, og bildene og teksten går verden rundt. Hun skal nemlig ikke ha fått gå visningen fordi hun ble fortalt at hun var for stor. Selv om modellen på forhånd hadde fått klarsignal til å gå på catwalken, med sine 91,5 cm rundt hoftene, hadde hun visst nok en svært oppblåst mage og var oppblåst i ansiktet.

Til info: KK.no har vært i kontakt med Louis Vuitton og de vil ikke kommentere saken.

PÅ CATWALKEN: Ulrikke Louise Lahn Høyer går visningen til Alexandre Vauthier. Bella Hadid og Kendall Jenner var også blant modellene som deltok. Foto: Shutterstock
PÅ CATWALKEN: Ulrikke Louise Lahn Høyer går visningen til Alexandre Vauthier. Bella Hadid og Kendall Jenner var også blant modellene som deltok. Foto: Shutterstock Vis mer

«Ulrikke kan kun drikke vann de neste 24 timene», hevder Ulrikke Høyer at Alexia Cheval, som jobber med casting, hadde sagt til henne og teamet rundt. «Jeg ble sjokkert da jeg hørte det», skriver hun selv på innlegget hun har lagt ut på sosiale medier. Videre skriver Lahn Høyer at hun spiste minimalt med frokost den morgenen og var redd for å møte Alexia. «Heldigvis kom hun ikke før klokken åtte på morgenen, så de hadde fjernet tallerkenen min før den tid. Hun sa god morgen, så ned på min ikke-eksisterende tallerken og opp igjen på meg. Hun sjekket om jeg hadde spist noe mat», skriver hun. 

LES OGSÅ: Gigi Hadid: - Jeg ble bedt om å gå ned i vekt

Tøff bransje

At store motehus velger å bruke unge og altfor tynne modeller, er dessverre et faktum som har eksistert i lang tid. I 2015, da Dior skulle vise frem sin couture-kolleksjon, valgte det franske motehuset å la 14 år gamle Sofia Mechetner åpne showet. Debatten om hvorvidt det er akseptabelt å sende ut så unge modeller til å vise klær som er ment for langt eldre kvinner, har vært i media tidligere. Og etter denne hendelsen ble det ifølge The New York Times nå gjenopptatt etter at Dior sendte ut Mechetner (14) på catwalken. 

Sjef for modellbyrået Team Models og modellmamma, Eivor Øvrebø, sa da til KK.no at en 14-åring ikke har vondt av å gå en visning, men at de burde ha koblet henne med en annen kolleksjon som var mer passende til hennes alder.

- Franskmennene skulle jo forby unge og for tynne modeller å gå slike visninger. Har de glemt det? Denne bransjen gjør hva som helst for oppmerksomhet.

Danske Ulrikke skriver videre i innlegget sitt at dette ikke handler om at hun ble vraket fra en visning - for sånn er det i bransjen. Men det er det at hun ikke kan akseptere at dette er en normal oppførsel hos folk.

«De finner glede i å ha makt over unge jenter og de vil gjøre ekstreme tiltak for å presse en spiseforstyrrelse på deg. Jeg er klar over at jeg er et produkt, men jeg har sett så mange jenter som er SÅ tynne at de ikke forstår hvordan de fremdeles klarer å gå eller snakke.»

Teksten til Ulrikke er blitt plukket opp medier verden over. Cosmopolitan, Teen Vogue, New York Magazine og ELLE har delt både bilder og tekst av den 20 år gamle danske jenta. Ifølge Cosmopolitan skal Ulrikke ha sagt til byrået sitt hjemme i København at hun aldri skulle jobbe under slike forhold igjen. «Det som skulle være en helt fantastisk og unik opplevelse, endte opp med å være svært ydmykende», skal Lahn Høyer ha sagt. 

LES OGSÅ: Jenny Sinkaberg: - På catwalken vil de ha kleshengere, men de behøver ikke være 14 år

KK.no har forsøkt å få tak i Ulrikke Louise Lahn Høyer og Alexia Cheval uten hell.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer