Klær

Underbare Ida

- Jeg vil lage klær som er sensuelle og søte, sier undertøydesigner Ida Gullhav. Fredag kveld viste hun sin nye kolleksjon.

Designer Ida Gullhavs nye kolleksjon for han og henne kan du se i Posthallen i dag. Foto: Gry Traaen
Designer Ida Gullhavs nye kolleksjon for han og henne kan du se i Posthallen i dag. Foto: Gry Traaen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For to år siden viste designer Ida Gullhav sin selvsydde undertøykolleksjon på catwalken under Oslo Fashion Week. Da vant hun HENNEs designpris, Nåløyet. I dag er hun tilbake på Oslos moteuke med en ny kolleksjon. - Den forrige undertøykolleksjonen var søt, med mye hvitt og pudderfarger. I denne kolleksjonen får jeg utløp for mye ideer jeg har båret på lenge, sier Ida Gullhav til kk.no.

Tøffere stil

Den nye kolleksjonen er tredelt. Både motorsykler, Sigrid Undset og Lolita har vært blant inspirasjonskildene.- Jeg ville være tøff, tøffere enn det jeg har vært før. Det har vært både vanskelig og befriende. Jeg er jo vant til å lage så pene ting. Jeg ville eksperimentere med en ny stil, samtidig som jeg ville at det skulle synes på plaggene at de var laget av Ida Gullhav. De skal være fantastiske å se på, og behagelige å ha på, sier Ida Gullhav.
 • Se bildene: Slik kler kjendisene seg på Oslo Fashion Week.
 • Alt om Oslo Fashion Week.
 • Rosa lidenskap

  Hun startet arbeidet med den nye kolleksjonen ved å bryte en moteregel: - Jeg blander svart og mørkeblått. Dette er noe noe vi alle har lært at ikke matcher, men alle går jo med det likevel. Og så er det mye rosa. Jeg har endelig fått levd ut min min passion for pink!Tidligere sydde Ida alle klærne selv i studioet. Men i høst fikk hun satt kolleksjonen i produksjon av en fabrikk i Polen.

  Underbar last

  - Det var en utrolig god følelse å hente lasten med ferdigsydde klær da de kom fra fabrikken. Jeg hentet lasten en fredag rett før jul. Undertøyet skulle ut til forhandlere over hele landet. - Å sitte i pappas varebil med lasterommet fullt av underbukser var mildt sagt helt fantastisk, sier Ida Gullhav.Undertøyet selges i 20 butikker i Norge, i tillegg til en butikk i Stockholm og en i Belgia. Vil du vite mer, se www.idagullhav.no.KK.no følger moteuken med daglige oppdateringer. Følg med på de nyeste trendene her!

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.