SKADELIG: Du bør unngå å bruke disse hver dag. Paddeflate sko kan skade både hælene og leggene dine. Foto: All Over Press
SKADELIG: Du bør unngå å bruke disse hver dag. Paddeflate sko kan skade både hælene og leggene dine. Foto: All Over Press Vis mer

Gladiatorsandaler

Unngå å bruke disse hver dag

Du tror kanskje du sparer føttene dine ved å droppe de høye hælene til fordel for gladiatorsandaler. Tenk igjen!

Publisert
Selvsagt elsker vi pumps, kilehæler, platåsko og espadrillos, men med mindre du er en av få heldige som klarer å gå på høye hæler hver eneste dag, tyr du nok også ofte til ballerinasko og flate sandaler.

Verken veldig høye hæler eller helt flate sko er dog heldig for føttene dine.

Daily Mail (ekstern lenke) har tatt en prat med Lorraine Jones fra the Society of Chiropodists and Podiatrists, og hennes dom over gladiatorsandalene er ikke nådig:

Blant de verste

– Gladiatorsandaler holder meg i bransjen hver eneste sommer. De er blant de aller verste sandalvalgene, siden de er paddeflate.

Å gå med så flate sko kan skade både akillesen – senen på baksiden av hælen – og leggmusklene.

Smerter kan oppstå allerede etter et par ukers bruk, forklarer Lorraine Jones.

Lærsålene på gladiatorsandalene bidrar på ingen måte til føttenes helse. De har en ikke-eksisterende sjokkabsorberingsevne, og kan føre til smerte i hælene og leggene hvis du bruker dem mye.

Gladiatorsandalene er likevel ikke de aller verste. I motsetning til flip-flops har de i det minste reimer som fester dem til føttene, slik at du ikke anstrenger foten for i det hele tatt å holde skoene på.

Husk å variere

Likevel advarer Lorraine Jones: Disse skoene er ikke til hverdagsbruk. Hun oppfordrer deg til å velge mer fornuftig fottøy til hverdags og heller spare gladiatorsandalene til mer spesielle anledninger.

LES OGSÅ: Sommerens stiligste sko

Da har du i alle fall en unnskylding til å investere i noen av sommerens aller lekreste kilehæler, sesongens mest sexy sandaler eller kanskje du bør gjøre som Sarah Jessica Parker og kjøpe et par rotsvenske klogger – skoen alle kjendisene elsker for tida.

Gjør føttene sandalklare, men husk å variere hvilke sko du stikker dem nedi. Og benytt deg av vaselintrikset for å unngå gnagsår. Da går du og føttene dine en finfin sommer i møte.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer