Artikkelen kan inneholde annonselenker

Unngå inngrodde hår med dette geniale trikset

En ingrediens kan effektivt forbedre inngrodde hår og nupper.

INNGRODDE HÅR: Barbering er en kjapp og effektiv måte å fjerne hår på, men om man ikke passer på hygienen, kan det gi noen følgefeil som irritert hud og inngrodde hår FOTO: NTB
INNGRODDE HÅR: Barbering er en kjapp og effektiv måte å fjerne hår på, men om man ikke passer på hygienen, kan det gi noen følgefeil som irritert hud og inngrodde hår FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Selv om ikke temperaturen har nådd de helt store sommerhøydene ennå, er det heldigvis dager man kan finne frem bikini og badedrakt. Da byr man på litt mer av kroppen og ofte leder dette til at de fleste prepper i form av hårfjerning. Uansett hvilken hårfjerningsmetode man bruker, kan de irriterende røde flekkene og inngrodde hårene dukke opp.

Inngrodde hår er rett og slett hår som går i krøll og vokser inn i huden igjen. Det fører til at huden blir rød, kan få hevelse og både du og huden kan bli irritert. Det man bør gjøre for å unngå dette er:

  • bytte barberblader jevnlig om man barberer
  • eksfoliere jevnlig
  • bruke barberskum, olje eller annet produkt tilpasset sensitiv hud, før barbering

Barberer du er den beste måten å unngå inngrodde hår rett og slett å skifte barberblader jevnlig. Produsentene anbefaler gjerne å bytte barberblader etter 5-7 gangers bruk. Bruk også gjerne barberskum, barberolje eller annet produkt, tilpasset sensitiv hud, for barbering.

Et annet triks, som kan bidra til å holde inngrodde hår i sjakk, er eksfoliering med glykolsyre. Dette er en syre som både binder fuktighet, øker cellefornyelsen og kan jevne ut hudtonen og dermed redusere merker fra tidligere inngrodde hår.

Det enkleste og mest effektive vil være å væte en bomullsdott med toner med glykolsyre eller bruke pads som allerede er gjennomtrukket i formelen. En mer skånsom tilnærming, som ikke er like effektiv, men kan være et godt valg for sensitiv hud, er en rens som inneholder glykolsyre.

Det er ikke så mange produkter på markedet som er ment for bikinilinja spesifikt, men produkter til ansiktet, med glykolsyre, kan med fordel brukes også her:

The Ordinary 7% Toning Solution

The Ordinary 7% Toning Solution
The Ordinary 7% Toning Solution Vis mer

Elixir Cosmeceuticals Elixir 20% Glycolic Pads

Elixir Cosmeceuticals Elixir 20% Glycolic Pads
Elixir Cosmeceuticals Elixir 20% Glycolic Pads Vis mer

Malin+Goetz Resurfacing Glycolic Pads

Malin+Goetz Resurfacing Glycolic Pads
Malin+Goetz Resurfacing Glycolic Pads Vis mer

Dermalogica Daily Glycolic Cleanser

Dermalogica Daily Glycolic Cleanser
Dermalogica Daily Glycolic Cleanser Vis mer

Dr. Dennis Gross Alpha Beta AHA/BHA Daily Cleansing Gel

Dr. Dennis Gross Alpha Beta AHA/BHA Daily Cleansing Gel
Dr. Dennis Gross Alpha Beta AHA/BHA Daily Cleansing Gel Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer