Brandy Melville

Utskjelt klesmerke får norsk verstingpris

– De burde skamme seg!

FÅR VERSTINGPRIS: Det er gjerne lange køer utenfor Brandy Melville-butikken i Oslo. FOTO: NTB
FÅR VERSTINGPRIS: Det er gjerne lange køer utenfor Brandy Melville-butikken i Oslo. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det har til tider stormet rundt Brandy Melville. Det italienske klesmerket, kjent for å markedsføre seg inn mot unge jenter, har fått kritikk blant annet for at de fører bare én størrelse, såkalt one size.

Nå vinner Brandy Melville årets Gullbarbie – og det med god margin.

«Verstingprisen», som arrangeres av Press – Redd Barna Ungdom, deles ut hvert år, og går til den aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst. Det er med andre ord ingen pris man higer etter å få.

Ifølge Press er det italienske klesmerket «den klare 'vinneren'» av årets pris. Siden 1. februar har norske ungdommer stemt, og Brandy Melville 'vinner' altså med god margin over OnlyFans og Protein.no.

– Jeg tror grunnen til at Brandy Melville vinner i år er at ungdom er lei av å bli pushet på et så ensidig kropps- og skjønnhetsideal, sier Lea Mariero, leder i Press – Redd Barna Ungdom til KK.

– De er et selskap som ikke bare unngår å ta ansvar, men som aktivt utnytter og sprer usikkerhet for å selge produkter.

Brandy Melville ble nominert for deres bruk av ensidige skjønnhets- og kroppsideal. En nylig rapport som avdekket blant annet at ansatte hadde tatt felles slankekurer før toppsjefene kom til butikken og fått beskjed fra sentralt hold om å fjerne mørkhudede kunder fra butikkene veier også tungt, ifølge Press.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer