Glød:

Vakker vinterglød på budsjett - ja, det er mulig

Her får du ekspertenes beste tips!

GLØD: Lengter du sårt etter litt glød i vintermørket? Her får du ekspertenes beste tips! FOTO: NTB Scanpix
GLØD: Lengter du sårt etter litt glød i vintermørket? Her får du ekspertenes beste tips! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pulveriserte kollagendrikker, eksklusive A-vitamin kremer og kostbare ansiktsbehandlinger. Er det egentlig mulig å få en glødende hud på budsjett? Ja, det er det! Nedenfor får du ekspertenes beste tips. Pssst, slik velger du riktig foundation til vinteren.

- Sex gir en fantastisk glød

Anne Kathrine Hansen er hudterapeut med over 20 års erfaring i bransjen. Hun blogger også på KK under skincarebyanki.no. Her får du hennes beste tips!

1. Sex øker blodsirkulasjonen og dette i seg selv gir en fantastisk glød til enhver hud! I tillegg fører økt sirkulasjon til at oksygen fraktes raskere rundt i kroppen, og til hudcellene, dette gir en klar og strålende glans til huden.

Under selve akten øker de antiinflammatoriske molekylene, oxytocin and beta endorfin. Disse kan faktisk reparere skade på huden forårsaket av for mye sol eller stress, og dermed vil sex også ha en positiv effekt på for tidlig aldret hud.

Tørr hud vil faktisk også ha glede av regelmessig sex, fordi et mulig økt østrogen nivå som følge av sexen, fører til en smurt/fuktet hud. En økt blodsirkulasjon vil jo også ta med seg næring og fuktighet mer effektivt rundt i huden og kan også hjelpe en tørr hud. Men for guds skyld, ikke kutt ut fuktighetskremen!

2. Krydder er fylt av antioksidanter, de er antiinflammatoriske, bekjemper hudaldring og inneholder vitaminer og mineraler.

EKSPERTEN: Anne Kathrine Hansen, hudterapeut med over 20 års erfaring i bransjen.
EKSPERTEN: Anne Kathrine Hansen, hudterapeut med over 20 års erfaring i bransjen. Vis mer

Kanel: Kanel virker på flere områder. Den er antibakteriell og kan faktisk legges direkte I sår for å hinder infeksjoner. Kanel er også full av antioksidanter og bremser dermed hudaldring, samtidig som den kan reparerer skade som allerede har skjedd i huden. Kanel øker blodsirkulasjonen og normaliserer celleregenereringen. Påføres kanel direkte på huden vil den virke varmende og stimulerende, så vær forsiktig om du har sensitiv hud! Når du bruker kanel direkte på huden eller i hudpleieprodukter skal det brukes i små mengder, da det ellers kan virke irriterende på sensitiv hud.

Ingefær: Denne er full av antioksidanter som beskytter huden mot fri radikal skade. Den virker stimulerende og varmende og kan både bleke huden og gjøre den «strammere» Den brukes dermed både i fotprodukter, kroppsprodukter og masker. Super tilsatt i massasjeprodukter for å roe betennelse og smerte. Dette krydderet bør ikke brukes direkte på akne eller sensitiv hud da det er veldig stimulerende.

Sterk pepper: Chili, cayenne og paprika er rike på Vitamin A og C. De beskytter mot fri radikal skade. En del av disse inneholder også capsaicin som beskytter mot UV-skade. Disse er for sterke å påføre huden direkte, de bør spises. Føler du likevel for å teste på huden må dette kun gjøres på kroppen, blandet med andre ingredienser.

3. Gode Rutiner:

 • Dusj aldri i varmt vann, det tørker ut huden og den vil se gusten ut.
 • Skjønnhetssøvn!! Vi vet alle hva lite søvn over tid gjør med huden. Det gir i alle fall ingen glød!
 • Et sunt kosthold er nødvendig; Omega 3 fra fisk og valnøtter gir huden næring. Vitamin C fra frukt og grønnsaker vil hele huden raskere, du vil oppleve færre utbrudd. Friske grønnsaker, nøtter og alt annet enn ferdigmat vil gi et balansert kosthold og en fin glød i huden.
 • Reduser inntak av sukker og salt! Spis mindre enn 45g sukker daglig, sjekk innhold på alt du spiser. Sukker dukker opp der du minst aner det. For mye salt og sukker vil gi deg et litt hovent og gustent utseende.
 • Tren jevnlig! Dette vil gi en sunn sirkulasjon i kroppen og du vil rense ut avfallsstoffer raskere enn om du er stillesittende.

LES OGSÅ: Dette kjennetegner tørr hud

EKSPERTEN: Isabella Bukurie Krasniqi.
EKSPERTEN: Isabella Bukurie Krasniqi. Vis mer

Bruk solkrem 365 dager i året

Isabella Bukurie Krasniqi er klinisk hudpleier og gründer av klinikken Elite Helse. Her får du hennes beste tips!

 1. Bruk solkrem 365 dager i året. Dette bidrar til å forhindre solskader som kan føre til rynker, aldersflekker eller hudkreft.
 2. Få mest mulig ut av kroppens fuktighetskrem. På vinteren må kremen påføres på fuktig hud så snart du kommer ut av dusjen for å låse fuktighet i ansiktet ditt. Husk også å smøre innenfra og ta 1000 mg med C-vitamin daglig.
 3. Bruk ett eller to hudpleie produktlinjer om gangen. Begrensende produktlinjer sparer penger og lagringsplass. Husk, et dyrt hudpleieprodukt er ikke nødvendigvis mer effektivt. Få mest mulig ut av pengene når du velger anti-aging produkter. Se etter ingredienser som vitamin A og alfa hydroxysyre.

Øk blodsirkulasjonen med ansiktsmassasje!

Tone Skipa er mangeårig skjønnhets- og helsejournalist. Hun holder i tillegg jevnlig kurs og drifter bloggen www.toneskipa.no. Her får du hennes beste tips!

EKSPERTEN: Tone Skipa er mangeårig skjønnhets- og helsejournalist.
EKSPERTEN: Tone Skipa er mangeårig skjønnhets- og helsejournalist. Vis mer
 1. Øk blodsirkulasjonen med ansiktsmassasje! I stedet for å bare klatte på rens, skylle med masse vann og dytte på krem masserer du produktene inn i ansiktet hver gang du renser og smører. Da økes sirkulasjonen i ansiktet, og dermed drenerer du bort overflødig væske og avfallsstoffer som gjør at huden ser gusten ut. I stedet blir huden klarere og friskere.
 2. Lag deg en maske av honning og sitron! Denne masken har jeg testet selv, men om du er allergisk mot sitrus skal du ikke bruke denne. Honningen er antiseptisk og roer ned huden og gjøre den myk, mens syre fra sitronen fjerner døde hudceller. Dermed får huden fin glød. Bland en spiseskje honning med en t-skje sitron. Legg masken på huden i 15 minutter, og skyll av.
 3. Generelt anbefaler jeg en gang i uken å skrubbe huden fri for den tørre huden som oftest er årsaken til at huden mangler glød. Da fungerer også fuktighetskremen, som vil booste gløden ytterligere.

LES OGSÅ: Fred Hamelten: - Øyenbrynsmoten er i ferd med å forandre seg

KROPPSSKRUBB: Her får du oppskriften på denne deilige kroppsskrubben.
KROPPSSKRUBB: Her får du oppskriften på denne deilige kroppsskrubben. Vis mer

Hjemmelaget kroppsskrubb

Du trenger:

 • 2,5 dl Supernature Himalaysalt, grovt.
 • 1 dl Cocosa Extra Virgin.
 • 5-15 dråper essensiell olje, for eksempel lavendel, peppermynte eller appelsin.

Slik gjør du: Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, og oppbevar blandingen i et tett glass. En gang i uken skrubber du blandingen på fuktig hud, og skyller godt av.

Ingrediensene i kroppsskrubben er så naturlige at du også kan spise dem. Himalaysalt er et uraffinert salt fra urhavene i Himalayafjellene. Det fine saltet er velegnet til ansiktsskrubb, mens det er grove er flott til kroppsskrubb. Saltet kan også brukes som badesalt eller til fotbad.

Kokosoljens mykgjørende egenskaper gjør at den egner seg bra i hudpleie, spesielt til ekstra tørr hud. Prøv også Cocosa til for eksempel slitte hårtupper, som barberingskrem eller som sminkefjerner.

Foto: Eva Rosa, Privat, Astrid Waller.

LES OGSÅ: Redaksjonen tipser: Hit drar du når du skal på julegaveshopping i Oslo

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer