Vanessa Rudjord

Vanessa Rudjord (39) oppfordrer bloggere til å donere annonsepenger til flyktningkrisen

Motebloggeren gir bort inntekter fra blogginnlegg til Røde Kors: - Hvis flere gjør det samme, kan det faktisk bli en del penger.

DONERER ANNONSEPENGER: Vanessa Rudjord (39) donerer bort pengene hun får for et innlegg på bloggen for å hjelpe flyktningene.  Foto: Vanessa Rudjord
DONERER ANNONSEPENGER: Vanessa Rudjord (39) donerer bort pengene hun får for et innlegg på bloggen for å hjelpe flyktningene. Foto: Vanessa Rudjord Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STYLEMAG.NO:  «Dette skulle vært et betalt innlegg».

Slik begynner blogginnlegget Vanessa Rurdjord (39) postet fredag 11. september. Egentlig skulle den tidligere redaktøren ha brukt innlegget som reklame for Coop Änglamark.

Men da selskapet hørte at Rudjord skulle donere bort de 30.000 kronene hun fikk betalt for å skrive om dem på bloggen, ba de henne heller bruke bloggposten til å informere om hvordan man kan bidra til å hjelpe mennesker som er på flukt.

– Jeg kunne selvfølgelig bare gitt pengene til Røde Kors uten å gjøre et nummer ut av det, men jeg tenkte at det kunne være en idé å fortelle om det, fordi det er en ganske enkel måte for bloggere og annonsører å bidra.

- Forhåpentligvis gjør flere det samme, sier Rudjord til KK.no.

Historien om den tre år gamle flyktningen, Aylan Kurdi, har rystet hele Norge. Både tre-åringen og hans storebror, Galip Kurdi (5), druknet da de forsøkte å komme seg til øya Kos i Hellas. 

Båten sank utenfor Bodrum i Tyrkia, og Aylan ble funnet død på en strand på det populære feriestedet. De urovekkende bildene av den lille gutten har satt et støkk i folk over hele verden. 

«Det skal ha vært to båter med 23 personer om bord som kantret slik at minst 12 personer, inkludert den lille gutten, druknet», skriver Nrk.no.

LES OGSÅ: Astrid (48) mistet begge sønnene i bilulykke

BODRUM, TYRKIA: Stranden hvor den tre år gamle flyktningen fra Syria, Aylan Kurdi, ble funnet død. Foto: Solo Syndication
BODRUM, TYRKIA: Stranden hvor den tre år gamle flyktningen fra Syria, Aylan Kurdi, ble funnet død. Foto: Solo Syndication Vis mer

Oppfordrer andre til å hjelpe

Nå har tv-kanalene, konsern, bedrifter og enkeltmennesker startet innsamlingsaksjoner for å hjelpe flyktningene. Rudjord er rørt over hvor stort engasjementet er rundt saken.

– Først og fremst opplever jeg at de aller, aller fleste prøver å bidra. På sin måte. Og folk er utrolig kreative. Det er inspirerende. Som mange andre har jeg gitt klær, men alle de initiativene jeg har sett rundt meg har gjort at jeg har tenkt en del på hvordan jeg også kunne bruke bloggen.

- At jeg gir bort inntektene fra et innlegg betyr ikke noe i det store bildet, men hvis flere bloggere gjør det samme, kan det faktisk bli en del penger.

- Mitt bidrag er ikke det viktigste, det er ideen som er god, sier Rurdjord.

Slik kan du gi penger:

Røde Kors: Send sms SYRIA til 2272 og gi 200 kr.
Tv2 (i samarbeid med Plan Norge, Sos Barnebyer, Flyktninghjelpen og Røde Kors): send TV2 til 2160 å gi 200 kr.

Slik kan du stille som frivillig:

Røde Kors har en infotelefon for dette: 22 05 44 00 – åpen fra klokken 12 til 20.

Slik kan du tilby bosted:
På tilfluktshjem.no kan du skrive opp antall rom du har ledig for å bidra. På facebooksiden RefugeesWelcomeToNorway finner du mer informasjon om hvordan du kan hjelpe.

LES OGSÅ: Hanne (40) mistet sønnen i kreft: - Han hadde så mye kjærlighet å gi

TENTE LYS: Innbyggere i Sydney, Australia, tente lys for Aylan Kurdi (3) og flyktningene som trenger hjelp.  Foto: Demotix
TENTE LYS: Innbyggere i Sydney, Australia, tente lys for Aylan Kurdi (3) og flyktningene som trenger hjelp. Foto: Demotix Vis mer

Til info: Vanessa Rudjord er en av bloggerne som AdLINK Media jobber kommersielt med.  AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer