Skappel:

– Vår mest edgy kolleksjon noensinne

– Selv om jeg nå trives usedvanlig godt fri for sminke i mine hjemmestrikkede gensere, kan likevel gleden over å pynte seg innimellom snike seg inn, sier Dorthe Skappel til KK.

DESIGNER: Dorthe Skappel her sammen med døtrene Marthe Skappel (t.v), daglig leder i Skappel, og Maria Skappel. FOTO: PRIVAT
DESIGNER: Dorthe Skappel her sammen med døtrene Marthe Skappel (t.v), daglig leder i Skappel, og Maria Skappel. FOTO: PRIVAT Vis mer
Publisert

Da verden stod stille, da glitter og glam var lagt på hylla og alt man hadde å klamre seg til var håpet om at «alt blir bra til slutt» designet Dorthe Skappel (58) sin mest edgy kolleksjon noensinne.

– Endelig kunne vi dasse rundt i plaggene vi alle hopper inn i etter en lang arbeidsdag, plaggene som føles som en klem mot kroppen når de stramme buksene faller i gulvet og erstattes av en bløt kosedress. Men etter en stund begynte en gryende følelse å danne seg. Et savn fra tiden der vi kunne pynte oss, leke med farger og fasonger i klær og sminke, sier Skappel.

LEKENT: Dette skal være Skappels mest edgy kolleksjon noensinne. FOTO: SKAPPEL
LEKENT: Dette skal være Skappels mest edgy kolleksjon noensinne. FOTO: SKAPPEL Vis mer

– Mange forbinder meg med høye hæler og fantastiske kjoler etter mange år med Gullruten og God Kveld Norge. Selv om jeg nå trives usedvanlig godt fri for sminke i mine hjemmestrikkede gensere, kan likevel gleden over å pynte seg innimellom snike seg inn. Derfor var det ekstra morsomt å forsøke å kombinere disse to verdenene. For hvem har sagt at komfortable ullplagg ikke kan la seg kombinere med glitter og stas?

Med det ble strikkekolleksjonen So Extra født. Ifølge Skappel er den en hilsen til alle strenge regler om hva som anses som «lov» i selskapslivet. Kolleksjonen består av gensere og bukser i sterke farger som extra pink, grønt og blått kombinert med lysere toner som beige og sand, forteller hun.

STRIKK: Dorthe og Marthe Skappel bak merket Skappel ønsker å ta strikk et steg videre. FOTO: SKAPPEL
STRIKK: Dorthe og Marthe Skappel bak merket Skappel ønsker å ta strikk et steg videre. FOTO: SKAPPEL Vis mer

– Hovedintensjonen var å kaste alle regler jeg er oppvokst med til side, og la fantasien få fritt spillerom. Når verden stengte ned og regler var det vi mest av alt forholdt oss til, var det befriende å leke med design, form og farger uten hemninger.

Daglig leder i Skappel, Marthe Skappel, forteller at kolleksjonen er helt ulik alt annet Skappel har designet tidligere.

– Dette er den mest lekne kolleksjonen vi noensinne har designet, slår hun fast.

– Still til fest med ullbukser, og klink til med de sprekeste pumpsene du har.

INGEN HEMNINGER: – Hovedintensjonen var å kaste alle regler jeg er oppvekst med til side, forteller Dorthe Skappel. FOTO: SKAPPEL
INGEN HEMNINGER: – Hovedintensjonen var å kaste alle regler jeg er oppvekst med til side, forteller Dorthe Skappel. FOTO: SKAPPEL Vis mer

Det er likevel komfort som er det aller viktigste, mener Marthe Skappel.

– For min del er behagelige klær viktig uansett. Føler du deg vel, stråler du det samme ut til verden. Så hvorfor ikke kombinere det behagelige i en setting der vi igjen er klare for fest, spør hun.

HJEMME OG UTE: Kolleksjonen ble laget under koronapandemien når glitter og glam var lagt på hylla. FOTO: SKAPPEL
HJEMME OG UTE: Kolleksjonen ble laget under koronapandemien når glitter og glam var lagt på hylla. FOTO: SKAPPEL Vis mer

I sommer slapp det norske strikkemerket sin aller første heklede kolleksjon i samarbeid med influenser Ida Broen.

– Er Skappel rett og slett blitt mer edgy?

For oss er det viktig å ikke sette regler og grenser for hva som er lov og ikke lov. Vi prøver derfor alltid å utfordre og utvikle oss som merke. Det er lett å havne i en komfortabel sone, og det jobber vi hardt for å unngå. Hvis vi kan defineres som litt edgy er det noe jeg synes er veldig gøy!

– Er det på tide at vi tar strikk et steg videre?

Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å være et brand som tenker nytt og annerledes. Jeg håper vi kan inspirere strikkere til å tenke litt utenfor boksen.

MER EGDY: Skappel håper å inspirere strikkere til å tenke utenfor boksen. FOTO: SKAPPEL
MER EGDY: Skappel håper å inspirere strikkere til å tenke utenfor boksen. FOTO: SKAPPEL Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer