Disney og Steen & Strøm:

Varehus i Oslo åpner helt spesiell utstilling

Kun Harrods har fått muligheten før!

DISNEY-UTSTILLING: 9 norske designere har fått muligheten til å designe en kjole inspirert av en Disney-prinsesse. Dette er en del av jule-satsingen til varehuset Steen & Strøm. Her er Rapunzel av Edda Gimnes. Foto: Bjørnar Øvrebø
DISNEY-UTSTILLING: 9 norske designere har fått muligheten til å designe en kjole inspirert av en Disney-prinsesse. Dette er en del av jule-satsingen til varehuset Steen & Strøm. Her er Rapunzel av Edda Gimnes. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
Publisert

Denne uken, nærmere bestemt 18. november, skjer det noe helt spesielt i Oslo sentrum. Varehuset Steen og Strøm har sammen med Disney, norske designere og Treider Fagskole laget den mest fantastiske utstillingen i Steen og Strøms vinduer. De norske designerne har fått tildelt hver sin Disney-prinsesse og deretter laget en kjole basert på karakteren, som nå skal vises frem i Oslos gater.

Tidligere er det bare Harrods i London som har gjort noe lignende med Disney. Prosjektet er noe Steen og Strøm har holdt på med i lang tid. Faktisk ble den første mailen sendt til Disney på vårparten i 2016. Jim-Thomas Rengård, direktør ved Steen og Strøm, forteller at varehuset tidligere har jobbet med Disney, både i 1938 og i 1951, men at årets prosjekt er ekstra spesielt.

- Vi skal gi jula tilbake til Oslo-borgeren! Vi får hele tiden høre historier som «å, jeg husker så godt da jeg var på Steen og Strøm med bestefar og så på julevinduene», så i år bestemte vi oss for å virkelig slå på stortromma, sier Rengård.

Og selv om Disney er en svært stor del av utstillingen, er det også viktig å trekke frem de norske designerne som har fått lov til å tolke hver sin prinsesse med sitt design.

- Det er så viktig å få norsk mote opp og frem. Alle designerne sa «hallelujah» da vi spurte dem om de ville være med. Og flere av elevene på Treider begynte å gråte da vi fortalte om prosjektet. Det gir designerne en mulighet til å vise seg frem til mannen i gata.

LES OGSÅ: It-jentenes favorittantrekk til festsesongen

- Det er litt av hver prinsesse i oss alle

Mathilde Behrendt, Head of Softlines hos Disney, forteller at det ikke var vanskelig å si ja til dette da varehuset kontaktet dem for over ett år siden.

- Disney er et selskap som forteller en historie - det er det vi gjør. Så når Steen og Strøm kommer til oss og sier de vil lage en tolkning av våre prinsesser og vårt univers, så var det lett å si ja. Det er en fantastisk mulighet til å gi prinsessene våre nytt liv!

- Hva synes du om kjolene de norske designerne har laget?

ELSA av EPILOGUE by EVA EMANUELSEN Foto: KK
ELSA av EPILOGUE by EVA EMANUELSEN Foto: KK Vis mer

- Jeg elsker måten de har tolket prinsessene på. De viser en stor bredde av hva kvinner kan være. Du kan være sterk og besluttsom som Elsa eller Anna, eller mer ydmyk og myk som Askepott. Det er litt av hver prinsesse i oss alle, sier Behrendt.

Det var Eva Emanuelsen bak merket Epilogue som fikk tildelt Elsa som sin prinsesse. Det har mildt sagt vært et hysteri rundt prinsessen etter at filmen «Frozen» ble sluppet i 2013. Barn i alle aldre har kledd seg ut som Elsa i blå kjoler og tatt på seg isblonde parykker med flette på siden.

- Kjolen til Elsa er jo allerede ganske ikonisk, hvordan var det å skulle lage ditt eget design basert på denne karakteren?

- Veldig utfordrende, men jeg liker en utfordring! Jeg ønsket å gjøre noe litt annet og ikke vise det som vi allerede har sett. Jeg har hatt fokus på god kvalitet, skarpe silhuetter og snitt. Inspirasjonen min var hennes styrke og det at hun til tider befant seg i et slott av is. Det ville jeg vise ved krystallene i halsen som skal gjenspeile istappene rundt henne.

«Disney og Epilogue - hvordan kan dette gå sammen?», var noe av det første Eva spurte seg selv om. For Emanuelsen var det viktig å forene de to universene, og gjerne gjøre Elsa litt mer moderne.

- I Disney er alt koselig og romantisk, mens jeg egentlig er helt motsatt. Veldig strengt og maskulint. Så det var en spennende utfordring å få alt til å passe sammen, sier designeren.

LES OGSÅ: Magasinet Grazia retusjerte bort håret til Lupita Nyong'o. Påstår de ikke har gjort det selv

Her er designernes prinsesser

Cathrine Hammel: Askepott
Edda Gimnes: Rapunzel
Elisabeth Stray Pedersen: Pocahontas
Epilogue: Elsa
Fam Irvoll: Ariel - Den Lille Havfruen
FWSS: Mulan
Haik W/: Tiana
Veronica B. Vallenes: Snøhvit
byTiMo: Tornerose

SNØHVIT: Veronica B. Vallenes. Foto: Bjørnar Øvrebø
SNØHVIT: Veronica B. Vallenes. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
POCAHONTAS: Elisabeth Stray Pedersen. Foto: Bjørnar Øvrebø
POCAHONTAS: Elisabeth Stray Pedersen. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
ARIEL: Fam Irvoll. Foto: Bjørnar Øvrebø
ARIEL: Fam Irvoll. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
ASKEPOTT: Cathrine Hammel. Foto: Bjørnar Øvrebø
ASKEPOTT: Cathrine Hammel. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
TIANA: Haik W/ Foto: Bjørnar Øvrebø
TIANA: Haik W/ Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
TORNEROSE: byTiMo. Foto: Bjørnar Øvrebø
TORNEROSE: byTiMo. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
MULAN: FWSS. Foto: Bjørnar Øvrebø
MULAN: FWSS. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
ELSA: Epilogue by Eva Emanuelsen. Foto: Bjørnar Øvrebø
ELSA: Epilogue by Eva Emanuelsen. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
RAPUNZEL: Edda GImnes. Foto: Bjørnar Øvrebø
RAPUNZEL: Edda GImnes. Foto: Bjørnar Øvrebø Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer