Jakker

Vårens fineste jakker på ett brett

Klikk deg gjennom 138 bilder (!) av sesongens stiligste yttertøy.

Publisert
Sist oppdatert
KK.no har selvfølgelig skrevet om vårjakker helt siden årets første antydning til solglimt.

Her har vi samlet alle kjøpetipsene fra disse artiklene på ett brett – og gir deg hele 138 bilder av vårjakker du kan bruke allerede nå.

SE OGSÅ: Jakken du ALLTID kan bruke

TRENCHCOATEN: 25 kjøpetips

Den klassiske trenchcoaten er en jakke som kler absolutt alle kvinner. Den markerte midjen framhever en feminin fasong – og er fin til alle kroppsformer. I tillegg er det en jakke du kan bruke til finstasen så vel som jeansen.

Trenchcoaten kommer i dag i flere forskjellige farger og lengder, men ønsker du en jakke du kan bruke til det meste, er det tryggest å velge en beige eller mørk (marineblå, svart eller brun).

Se hvordan du kan få maks ut av trenchen denne våren her.

SKINNJAKKEN: 22 kjøpetips

En annen klassiker er skinnjakken, og her kan det lønne seg å velge kvalitet framfor kvantitet. Dette er en jakke du kan ha glede av i mange år framover.

Når du først har bestemt deg for å legge litt penger i plagget, bør du også gå for en modell som varer lenger enn ut sesongen.

Få gode tips om hvordan du velger den riktige skinnjakken her.

JAKKEN I KUNSTSKINN: 20 kjøpetips

Men er lommeboken slunken - eller du er litt usikker på hvilken modell du vil ha, kan det være greit å se etter rimeligere alternativer.

Husk imidlertid å ta vare på den «fake» skinnjakken din også. Ikke la den henge i direkte sollys eller nær varmekilder, som ovner eller peiser, da kan den sprekke opp.

OLAJAKKEN: 30 kjøpetips

Er det din aller første dongerijakke, kan det være lurt å se etter en tradisjonell modell med to lommer på brystet og knapper foran.

Har du allerede en klassisk modell, er du kanskje på jakt etter noe annerledes i år. Det finnes jakker i bikerstil, blazersnitt eller kanskje du bare er ute etter en annen type vask.

Generelle stiltips til dongerijakkebruk – og hvordan du kan fornye den gamle – finner du her.

ANORAKKEN: 25 kjøpetips

Ifølge motehus som Jason Wu, Rag & Bone og Phillip Lim må du gjerne bytte ut dunkåpen med en lett og ledig fritidsjakke nå når tempen stiger.

Fargene går fra nøytralt til neon. Har du lyst på en jakke i en av de mest trendy fargene og materialene, kan det være smart å gå for en av de rimeligere variantene.

En klassisk, parkaslignende modell er imidlertid en jakke du kan ha glede av i mange år. Her kan du med andre ord investere og gå for kvalitet og trygge farger, som svart, grått, brunt, blått og militærgrønt.

VESTEN: 16 kjøpetips

Den ermeløse jakken er tilbake for fullt denne våren. Fra sofistikert, men rocka hos Givenchy og klassisk og feminint hos Loewe til avslappet sportystil hos Phillip Lim og Acne.

Felles for alle er imidlertid én ting: Du skal vise fram armene.

Få tips om hvordan du styler vesten i her.

Hvilket jakkesnitt er det peneste til deg?

Uansett hvilken jakkemodell du går for i vår kan det være greit å ha følgende tommelfingerregler i minne:

 • Oversized: Rette, vide, kroppsløse jakker i maskulint snitt passer best til lange kropper.

 • Innsvinget: En innsvinget jakke vil være flatterende til de aller fleste. Det framhever feminine former og hjelper også til med å skjule det lille ekstra på magen.

 • Korte jakker: En kort modell setter fokuset på midjen og gir oppmerksomhet til fine bein. Skal du legge litt penger i en ekte skinnjakke for eksempel, kan det imidlertid lønne seg å styre unna de aller korteste modellene. Gå for en klassisk jakke som vil vare sesong etter sesong.

 • Lange jakker: Husk å velge rett lengde til høyden din. Lange jakker passer best til lange kropper. Er du petite, vil en kortere modell være det beste.

 • Generelt om fasong: A-formede jakker gir et feminint uttrykk. Snittet gir også vidde til overkroppen, som gir illusjonen av smalere bein. Yttertøy som smalner nede (for eksempel tulipanformede jakker) vil imidlertid ha motsatt effekt. Et markert liv vil være flatterende for de aller fleste.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer