FINE KORTE JAKKER: Fra venstre i ferskenfarget trenchstil (kr 995, Soaked in Luxury/Nelly.com), stripete blazer i grovt stoff (kr 800, mango), lysebrun skinnjakke (kr 2495, Gestuz), kamelhårsfarget (kr 500, H&M) og innsvinget grå dressjakke (kr 600, Ichi/Nelly.com). Foto: Produsenter
FINE KORTE JAKKER: Fra venstre i ferskenfarget trenchstil (kr 995, Soaked in Luxury/Nelly.com), stripete blazer i grovt stoff (kr 800, mango), lysebrun skinnjakke (kr 2495, Gestuz), kamelhårsfarget (kr 500, H&M) og innsvinget grå dressjakke (kr 600, Ichi/Nelly.com). Foto: Produsenter Vis mer

Jakke

Vårjakkene du endelig kan bruke

Rydd bort boblejakka! I disse blir du øyeblikkelig yr og glad.

Publisert
Snart kan vi endelig rydde bort parkasen, duffelcoaten og andre boblete Michelin-mann-inspirerte plagg, og heller smyge inn i vårens lekre jakker.

Uansett hvilken smak du har, vil du garantert finne en du liker. Nå henger de på rekke og rad i butikkene - klare for å bli nappet rett av klesstativet.

Se 17 lekre kjøpetips lenger ned i saken.

SLIK ER VÅRENS JAKKETRENDER:

Signalfarger

Har du akutt behov for farger, er utvalget enormt innen knalle jakker i sukkertøynyanser denne sesongen. Vil du kle deg i rosa, grønt og gult fra topp til tå, er det bare å kjøre på.

Men husk at en fargesterk jakke er et smykke i seg selv, så hvis du ikke vil se ut som et blinkende fyrtårn roer du heller ned resten av antrekket.

Dressjakken

Ingenting er mer vårlig enn en stripete blazer i maritim stil. Bruk den til slitte jeans for en avslappet hverdagsstil, eller lev ut din indre snobb med lyse bomullsbukser, gullsmykker og mokasiner.

Hvite herreinspirerte dressjakker er også helt riktig. Den er skreddersydd, smart og pyntet, som tatt rett ut av en Duran Duran-video, og kan brukes til nesten alt. En som har lagt sin elsk på dette plagget er den engelske designeren Stella McCartney. Hun kjører hvite stramme dresser fra topp til tå, med jakken som kronen på verket.

Hemmeligheten bak stilen ligger i miksen av det maskuline og det feminine. Resultatet blir en androgyn og nonchalant look som er like kul på jobb som på fest. Gjerne med en touch av 1980-tallet.

KJØPETIPS: 17 jakker som får deg til å stråle i vårsola (artikkelen fortsetter under)
Olajakken + skinnjakken = sant

Hver for seg er de udødelige klassikere. Sammen blir de dynamitt. Vi snakker selvsagt om olajakken og den svarte skinnjakken.

Enhver vårgarderobe med respekt for seg selv bør inneholde begge disse. De går aldri av moten, og blir bare finere og finere for hvert år som går.

Derfor kan det også være et lurt tips og se etter gode vintagekupp på loppemarkeder og i bruktbutikker.

Den gode gamle anorakken

Vi lar oss stadig forføre av fortiden. Vintagestilen lever i beste velgående denne sesongen. Også på jakkefronten.

Nå er den gode gamle anorakken tilbake. Den får oss til å tenke på Malin i «Vi på Saltkråkan» en lys sensommerkveld, eller franske skuespillere på rivieraen på 60-tallet.

I det fjerne summer Erik Byes «Hildringstimen», seilbåten dupper av sted ut mot fjorden og bomullsbuksene går til akkurat over ankelen.
Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer